FINDIGIN TABAN FIYATI 54 LIRA OLARAK AÇIKLANDI

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Ordu’da; findigin taban fiyatinin bu yil 54 lira olacagini açikladi. Erdogan, 1979 ara seçimlerinde Fatsa Belediye Baskani seçilen Fikri Sönmez’i de animsatarak, “Bu Ordu terörün ne menem bir sey oldugunu gayet iyi bili

Güncel 30.07.2022 21:15:00 0
FINDIGIN TABAN FIYATI 54 LIRA OLARAK AÇIKLANDI

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Ordu’da; findigin taban fiyatinin bu yil 54 lira olacagini açikladi. Erdogan, 1979 ara seçimlerinde Fatsa Belediye Baskani seçilen Fikri Sönmez’i de animsatarak, “Bu Ordu terörün ne menem bir sey oldugunu gayet iyi bilir. Bu Ordu, Terzi Fikri’yi de iyi bilir. Onlarin bedelini benim Ordu’m çok ödedi, çok” diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Ordu’da findigin taban fiyatini açikladi. Fiyati “Ortalama 54 lira” ifadeleri ile duyuran Erdogan, toplu açilis töreninde sunlari söyledi:

“Bu Ordu terörün ne menem bir sey oldugunu gayet iyi bilir. Bu Ordu, Terzi Fikri’yi de iyi bilir. Onlarin bedelini benim Ordu’m çok ödedi çok. Yardim ve benzeri sinsi görüntüler altinda üretimimizi, sanayimizi kisir biraktilar.

Bu zata zaman zaman Bay Kemal diyerek takiliyorum. En sonunda kendi de bunu kabul etti. Bay Kemal lafini öylesine benimsemis ki ismi yerine bunu kullanmaya basladi. Halbuki ülke ve millet hayrina hiçbir siyaset üretmeyip ana muhalefet koltugunu yillardir yalan ve iftiradan ibaret söylemlerle isgal ettigi için kendisine bu unvani vermistim. Ama eksik yapmis. Bay Kemal lafinin altina bir de CHP Genel Müdürü unvanini eklemesi lazim. Hatta seçimden sonra buna ekleyecegi emekli CHP Genel Müdürü ibaresini de simdiden hazirlarsa iyi olur.

Findik lafini duyunca hepinizin heyecanlandigini, yerinde duramadigini biliyorum. Beklentimiz findikta rekoltenin geçen yilin üzerine çikmasidir. Geçen yil dünyanin 122 ülkesine 2 milyar 300 milyona yakin bedelle findik sattik.

Iktidara geldigimizde alim fiyati 1 dolarin altindaydi. Bu yüzden çogu bahçe bakimsiz kalmisti. Simdi 3 dolarin üzerine çikardik. Bugün açiklayacagimiz fiyatla hem üreticinin gelirinin artiracagina hem de ithalatimizi yükseltecegine inaniyorum.

Toprak Mahsulleri Ofisi’miz 2022 alim sezonunda kabuklu findiga kg basina alan destekli olarak Levanten kalite için ve Giresun kalite için alan destekli olarak ben burada bir rakam açikliyorum. Inaniyorum ki sizler de kabule edeceksiniz ve ortalamasini 54 lira olarak açikladik.”


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °