AKSENER’IN DINLEDIGI ESNAF: “ZAMLARDAN BIKTIK, HÜKÜMETTEN DE YILDIK. VATANDASIYLA DALGA GEÇEN BIR HÜKÜMET VAR”

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in, Balikesir’in Susurluk ilçesinde ziyaret ettigi esnaf, “Zamlardan biktik, etiketleri degistirmeye yetisemiyoruz. Bu hükümetten de yildik, vatandasiyla dalga geçen bir hükümet var, enflasyonla ilgili. Porsiyonlari a

Güncel 30.07.2022 21:28:23 0
AKSENER’IN DINLEDIGI ESNAF: “ZAMLARDAN BIKTIK, HÜKÜMETTEN DE YILDIK. VATANDASIYLA DALGA GEÇEN BIR HÜKÜMET VAR”

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in, Balikesir’in Susurluk ilçesinde ziyaret ettigi esnaf, “Zamlardan biktik, etiketleri degistirmeye yetisemiyoruz. Bu hükümetten de yildik, vatandasiyla dalga geçen bir hükümet var, enflasyonla ilgili. Porsiyonlari azaltin, söyle yapin böyle yapin diye kendileri satafatli yasarken vatandasina böyle seyler söylüyorlar. Biz de halkini düsünen bir baskan istiyoruz, yeter artik” dedi.

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Balikesir'in Susurluk ilçesinde yurttaslara seslendi, esnafin dertlerini dinledi. Aksener, yurttaslara su sözlerle hitap etti:

“Sizler isinizi gücünüzü biraktiniz buraya geldiniz, bu benim içi vebal, Cenabi Hak beni size mahcup etmesin. Siz de hakkini helal edin. Uzun bir zamandir geziyoruz. Siyasetçinin tek bir görevi vardir seçmenin, milletinin dertlerine kulak verip onlara dair çözümler üretip sizin huzurunuzda rekabet etmektir. Seçim olur siz bir karar verirsiniz ‘Arkadasim ben seni hizmet etmen için iktidar ettim, sen bana hizmet edeceksin.’ Bizim gibilere de dersiniz ki; ‘Sen muhalefettesin benim avukatligimi yapacaksin.’ Yani birbirimizle kavga etmek degil birbirimiz üzerinden size dogru hizmetin getirilebilmesi için rekabet etmek.

Bir yurttasin “Türkiye’yi satiyorlar” sözleri üzerine Aksener, “Sakarya’da bir emlakçi kardesim dedi ki ‘Abla ben Türkiye’nin namusunu satiyorum’ tövbe tövbe dedim ne diyorsun sen? Dedi ki; ‘400 bin dolara ev sattim 8 kisi vatandaslik aldik.’ Böyle bir ülke olamaz. Bu ülkenin vatandasligini satisa çikarmak olamaz. Bir ülke için ayiptir, günahtir gerçekten itibarsizliktir.”

Aksener, Susurluk’ta esnafi ziyaret etti, dertlerini dinledi. Aksener’in, “Isler nasil” diye sordugu esnaf, “Nasil diyeyim 1 yili doldu, ekim ayinda açilmistik. Arkada kahve makinamiz var ilk açtigimizda 65 liraya kahve satiyorduk su anda 150 lira. O günden bugüne en az 3-4 kata varan bir fiyat degisimi yapmak durumunda kaldik. Insanlarin alim gücü ona göre. Geçen ayki elektrik faturamiz 17 bin lira. Bakin içerisi hamam gibi iki tane klima çalistirmaya ugrasiyorum” yanitini vardi.

Bir esnaf Aksener su sözlerle dert yandi:

“Zamlardan biktik, etiketleri degistirmeye yetisemiyoruz. Her gün zam her gün zam biktik. Bu hükümetten de yildik, vatandasiyla dalga geçen bir hükümet var, enflasyonla ilgili. Porsiyonlari azaltin, söyle yapin böyle yapin diye kendilerini satafatli yasarken vatandasina böyle seyler söylüyorlar. Bizde halkini düsünen bir baskan istiyoruz, yeter artik.”

Aksener’in ziyaret ettigi baska bir esnaf girdi maliyetlerinden sikayet ederek sunlari söyledi:

“Girdi maliyetlerinin çok fazla olmasi insanlarin kaldiramayacagi bir seviyeye ulasti. Alim gücü düstü. Burasi daha önce benim lokantamdi. 16 ay geçti ben 40 liraya alip 48 liraya sattigim peynirin su anda 98 liraya gelisi var. Yöremizde üretilen bir sey. 110 liraya satiyoruz. Karlar olmadigi için maliyetler artiyor, kazanç yok sadece isletmeyi nasil ayakta tutabiliriz onunla ugrasiyoruz. Genel anlamda finansa da erisemiyoruz. Üretici yada yatirimci önünü görürse yatirimini, satisini planlayarak her seyi ona göre yapar. Su anda en büyük sikintimiz önümüzü görememek.”


Perşembe 23.4 ° / 12.8 °
Cuma 25.1 ° / 14.6 °
Cumartesi 17.2 ° / 14.3 °