MUSTAFA ADIGÜZEL, ‘SON KULLANIM TARIHI UZATILAN COVID ILACINI’ MECLIS GÜNDEMINE TASIDI

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adigüzel, Covid tedavisinde kullanilan bir ilacin tasrada bulunan kutularinin üzerindeki son kullanma tarihinin uzatildigi iddiasini TBMM gündemine tasidi. Adigüzel, “Saglik Bakanligi’nin elinde Ankara dahil olmak üzere bu il

Güncel 31.07.2022 13:47:00 0
MUSTAFA ADIGÜZEL, ‘SON KULLANIM TARIHI UZATILAN COVID ILACINI’ MECLIS GÜNDEMINE TASIDI

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adigüzel, Covid tedavisinde kullanilan bir ilacin tasrada bulunan kutularinin üzerindeki son kullanma tarihinin uzatildigi iddiasini TBMM gündemine tasidi. Adigüzel, “Saglik Bakanligi’nin elinde Ankara dahil olmak üzere bu ilaç stoklarinin büyük oranda tükendigi, kalanlarin da Mart 2022 son kullanim tarihli olan ilaçlar oldugu bilgisi dogru mudur” diye sordu. 

Kendisi de tip doktoru olan CHP Ordu milletvekili Mustafa Adigüzel, Covid tedavisinde kullanilan Molnupiravir etken maddeli ilacin tasrada bulunan ilaç kutularinin üzerindeki son kullanma tarihinin 10 ay uzatildigi iddiasinin arastirilmasi için Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin yanitlamasi istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. 

“Covid tedavisinde kullanilan Molnupiravir etken maddeli ilacin tasrada bulunan ilaç kutularinin üzerinde son kullanma tarihi Mart 2022 yazmaktadir. Söz konusu ilacin kullanim süresinin 10 ay uzatildigi bilgisi mevcuttur” açiklamasini da yapan Adigüzel, önergesinde Bakan Koca’ya su sorulari yöneltti:

“Söz konusu ilaç için süre uzatimi yapildigi dogru mudur? Bu süre uzatimi hangi tibbi ve teknik gerekçelerle yapilmistir? Saglik Bakanligi’nin elinde Ankara dahil olmak üzere bu ilaç stoklarinin büyük oranda tükendigi, kalanlarin da Mart 2022 son kullanim tarihli olan ilaçlar oldugu bilgisi dogru mudur?”

Adigüzel, ilacin son kullanma tarihinin Mart 2022 fakat uzatma karar tarihinin 30 Haziran olmasina dikkat çekerek, ‘karar araliginda ilaci veren görevlilerin ve kullanan yurttaslarin, neye göre hareket ettiginin’ de açiklanmasini istedi.

Adigüzel, bahsedilen ilacin “Covid tedavisinde oldukça etkin olduguna dair yayinlarin bulunmasina karsin; Türkiye’de bu ilaci bulmalari durumunda yalnizca 65 yas üstü yurttaslarin kullanabildigi” uyarisini da yapti.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °