IZMIR DOGAL YASAM PARKI'NDAKI HAYVANLARA BUZLU SERVIS

Izmir’de hava sicakliklari 40 derecenin üzerine çikinca Dogal Yasam Parki’nda alarmi verildi. Sicaktan istahi kaçan hayvanlar, özel hazirlanan buzlu menüyü tüketiyor, suya girerek serinleme firsati buluyor.

Güncel 31.07.2022 18:09:11 0
IZMIR DOGAL YASAM PARKI

Izmir’de hava sicakliklari 40 derecenin üzerine çikinca Dogal Yasam Parki’nda alarmi verildi. Sicaktan istahi kaçan hayvanlar, özel hazirlanan buzlu menüyü tüketiyor, suya girerek serinleme firsati buluyor.

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin kente kazandirdigi, Avrupa’nin sayili hayvanat bahçeleri arasinda gösterilen Izmir Dogal Yasam Parki’nda sicak alarmi verildi. Sicak hava nedeniyle istahlari kapanan hayvanlarin beslenmesine yardimci olmak için beslenme aliskanliklarina göre hazirlanan yiyecekler, buz kaliplarinin içerisinde donduruldu. Bu “serin menüyü” istahla yiyen park sakinleri, hem serinledi hem de karinlarini doyurdu.

Zaman zaman 40 dereceyi bulan sicaklardan korunabilmek için barinaklarindaki gölge alanlari tercih eden park sakinleri, her firsatta suya girerek serinlemeye çalisiyor.

Buzlu yiyecek kaliplarinda hayvanin türüne göre et veya çesitli meyvelerle yiyeceklerin servis edildigini belirten Izmir Dogal Yasam Parki Müdürü Sahin Afsin, “Hayvanlar bu sayede hem saglikli bir sekilde besleniyor, hem de serinliyor. Lemurlar, ayilar ve sirtlanlar bu soguk ziyafetin tadini doyasiya çikarirken, Bengal kaplani daha çok yüzerek serinlemeyi tercih ediyor. Fil ailesi ise buzlu meyvelerini afiyetle yedikten sonra soguk suyun altinda keyif yapiyor. Mutfagimizda biyologlar tarafindan özel menüler olusturuluyor. Yazin ziyaretçiler Tropik Merkez’i gezmeyi tercih ediyor.  Çünkü yaz ve kis burada sicaklik sabit ve  26 derece” dedi.

Kocaeli’nden Izmir’e aile ziyaretine gelen Canan Gökdag, “Dogal Yasam Parki’na ilk kez geldik. Hava çok sicak ama bunalmadik. Türkiye’deki diger dogal yasam parklariyla Izmir’i kiyaslayamam bile... Özellikle fiyatlari çok ekonomik. Hayvanlarin buzla beslendigini gördük.  Çocuklarin çok ilgisini çekti” diye konustu.

Hollanda’dan Izmir’e gelen ve ikinci kez Dogal Yasam Parki’ni ziyaret eden Çinar ve Whitney Yilmaz çifti ise “Çocuklar burayi çok begeniyor. Burada hayvan çesitliligi çok fazla. Asiri kalabalik yok. Alan çok genis. Hava çok sicak ama biz buradan mutlu bir sekilde ayriliyoruz” dedi.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °