FATIH ERBAKAN: “ABD-ISRAIL TERÖR DEVLETI’NI ENGELLEMEK IÇIN SURIYELILERIN GÖNDERILMESI SART”

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, ABD ve Israil’in Suriye’nin kuzeyinde bir terör devleti olusturmak istediklerini ve alandaki boslugun bu amaca hizmet ettigini belirtti. Erbakan, ‘Ülkemizdeki Suriyeli siginmacilarin gerekli sartlar hazir

Güncel 31.07.2022 18:28:04 0
FATIH ERBAKAN: “ABD-ISRAIL TERÖR DEVLETI’NI ENGELLEMEK IÇIN SURIYELILERIN GÖNDERILMESI SART”

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, ABD ve Israil’in Suriye’nin kuzeyinde bir terör devleti olusturmak istediklerini ve alandaki boslugun bu amaca hizmet ettigini belirtti. Erbakan, ‘Ülkemizdeki Suriyeli siginmacilarin gerekli sartlar hazirlanarak ülkelerine dönmelerinin saglanmasi, bu terör devletinin kurulmasinin engellenmesi bakimindan son derece önemlidir" dedi. 

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, dün gece Habertürk TV’de yayina katildi. Erbakan programda sunlari söyledi:

“SEÇIME TEK BASIMIZA GIRMEYI HEDEFLIYORUZ”

“Seçmen kitlesi birbirine yakin partilerden bir ittifak dogabilir. Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ile bir araya gelinebilir. Ancak asil hedefimiz ne masa basindakilerle ne de kasa basindakilerle, seçime tek basimiza Yeniden Refah Partisi olarak girmektir. Seçmenden de bu durusumuzdan dolayi olumlu dönüs aliyoruz.  

“AK PARTI IKTIDARININ ÇIZGISI VE ICRAATLARI ERBAKAN HOCA’NIN DAVASINI TEMSIL OLARAK NITELENDIRILEMEZ”

Erbakan Hocamizin davasi sadece basörtüsü, Kur’an Kurslari açmak veya sadece Taksim’e cami yapmak olsaydi hakli olabilirdi. Zaten hep bunlari öne çikartiyorlar. Paylasimda adalet, yargida adalet, yönetimde adalet ne olacak? Kul hakki meselesi, Türkiye’nin borca batirilmasi, 20 yilda 520 milyar dolar borç faizi ödemesi ne olacak? Halkin yüzde 45’inin açlik siniri, yüzde 85’inin yoksulluk sinirinin altinda olmasi, milletin kaynaklarinin faize, imtiyazlilara ve israfa gitmesi, dis politikada Büyük Ortadogu Projesi, Amerika’nin Irak Operasyonu’na, NATO’nun Libya Operasyonu’na destek… Bütün bunlari Erbakan Hocamizin davasiyla özdeslestirmemiz mümkün degil. Yani AK Parti iktidarinin çizgisi ve icraatlari Erbakan Hoca’nin davasini temsil olarak nitelendirilemez. Inanç özgürlügü boyutu isin sadece bir parçasi.

“YENIDEN REFAH PARTISI’NIN BARAJ SORUNU YOK” 

Bizim akademisyenler gözetiminde yaptirdigimiz 3 ankette yüzde 9,5 ve 10,5 arasi sonuca ulastik. Bizim baraj problemimiz yok. Seçime kadar da 500 bin üyeye hizla ulasacagiz ve bunu ispat etmis olacagiz. Meclis’te yer alan ve anketlerde yüzde 20 gösterilen partiler kadar üye sayimiz olmus olacak ve dolayisiyla bizim de baraj problemimiz olmadigi görülecektir. Diger anketler bizi yüzde üç gösteriyorlar en fazla çünkü anket için ararken seçeneklerde Yeniden Refah Partisi'ni saymiyorlar, Yeniden Refah Partisi diyeni kararsizlara ekliyorlar.

“MÜLTECILERIN DÖNMESI ABD VE ISRAIL'IN TERÖR DEVLETI PLANINI ENGELLER”

Bu konuda iktidarin Suriye yönetimi ile bir an önce masaya oturmasi lazim ve mültecilerin dönüsü için oradaki sartlarin uygun hale getirilmesi lazim. Iran yönetimi de araci olmaya hazir. Bunun artik baska çaresi yok. Burada tabii önemli olan nokta su can güvenliginin temin edilmesidir. Esad’in dönmeleri ile ilgili olumlu çagrilari var. Inatlasmayi birakip ekonomik ve sosyal açidan mültecilerin dönüsü ilgili bir an evvel bir plan program olusturulmalidir. Hep sunu söylüyoruz; ‘Bülbülü altin kafese koymuslar illa vatanim demis’ ben çogunlugun da dönmek istedigini düsünüyorum. Is kurmus, entegre olmus az bir kisminin da zorla gönderilmesi söz konusu olamaz. Suriyeli mültecilerin dönmesini gerekli görmemizin bir sebebi de, Amerika ve Israil’in Kuzey Suriye’de olusturmaya çalistigi terör devleti planina göre o bölgeleri bosaltma çabasina engel olunmasidir. Ülkemizdeki Suriyeli siginmacilarin gerekli sartlar hazirlanarak ülkelerine dönmelerinin saglanmasi, bu terör devletinin kurulmasinin engellenmesi bakimindan son derece önemlidir.

“329 MILYAR LIRA FAIZE VERIYORLAR 26 MILYAR LIRA TUTAN EYT’LILERIN TALEPLERI IÇIN 40 TOPLANTI YAPIYORLAR”

Bu sene 329 milyar lira faize verilecek. 26 milyar lira tutan EYT’lilerin taleplerine kirk tane toplanti yapiyorlar. ‘Mart’ta mi yapsak, Ocak’ta mi yapsak, Aralik’ta mi yapsak’ bunu konusuyorlar. Yilbasini niye bekliyorsunuz? On katini faize bir senede zaten veriyorsunuz. Bunun mutlaka çözülmesi lazim.”


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °