SAGLIK BAKANLIGI, 3,5 MILYON ÇOCUK FELCI ASISI SATIN ALACAK

Saglik Bakanligi Halk Sagligi Genel Müdürlügü, 3 milyon 500 bin adet çocuk felci (Polio) asisi satin alacak.

Güncel 1.08.2022 11:37:00 0
SAGLIK BAKANLIGI, 3,5 MILYON ÇOCUK FELCI ASISI SATIN ALACAK

Saglik Bakanligi Halk Sagligi Genel Müdürlügü, 3 milyon 500 bin adet çocuk felci (Polio) asisi satin alacak. 

Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlügü, Saglik Bakanligi Halk Sagli Genel Müdürlügü’nün ihtiyaci olan “3.500.000 Doz Bivalan Oral Polio Asisi” için ihaleye çikacak. 15 Agustos 2022 tarihinde son bulacak ihaleye basvuru detaylari su sekilde:

“T.C. Saglik Bakanligi Halk Sagligi Genel Müdürlügü ihtiyaci ‘3.500.000 Doz Bivalan Oral Polio Asisi’ Ofisimiz tip ticari sartnamesi ile ihtiyaç sahibi kurumca hazirlanan malzeme listesi, varsa idari hususlar ve teknik sartnamesine uygun sekilde, ihale ek sartlari listesinde belirtilen sartlar dâhilinde, açik teklif usulü ile iç piyasadan satin alinacaktir. Bu nedenle, istekliler, ilk tekliflerini yazili olarak bildirecekler ve devaminda sözlü olarak tekliflerini sürdüreceklerdir.

Istekliler, ihale dokümanlarini Genel Müdürlügümüz IV No.lu Satina lma Daire Baskanliginda ücretsiz olarak inceleyebileceklerdir. Ayrica malzeme listesi, sair ihale evraki Ofisimizin www.dmo.gov.tr adresinin ihale ilanlari bölümünde ilan edilmis, çiktisi alinabilmekte olup, Baskanligimizca ayrica bir doküman verilmeyecektir. Ancak, ihaleye teklif verecek olan firmalarin, malzeme listesinde belirtilen sartname bedelini (140-TL) Ofis veznesine veya Ihale Ek Sartlarinda belirtilen Ofis banka hesaplarindan birine yatirmalari gerekmektedir.

Teklifler iç içe konulmus iki zarf (dis zarf-iç zarf) halinde olacaktir. Iç zarfta yalnizca teklif edilen fiyatin yazili oldugu teklif mektubu, dis zarfta ise iç zarfla birlikte ticari sartname ile ihale dokümanlarinin aynen kabul edildigini belirten yazi ve ticari sartnamenin 2. maddesinde yazili belgeler ile ek sartlarda belirtilen belgeler bulunacaktir.

Teklifler, 15.08.2022 günü, en geç saat 12.00’ye kadar Genel Müdürlügümüz IV No.lu Satin alma Daire Baskanliginda bulundurulacaktir. Geç gelen teklifler ile postadaki gecikmeler dikkate alinmayacaktir.”

ÇOCUK FELCI (POLIOMYELIT) HASTALIGI NEDIR?

Genellikle 15 yasindan küçüklerde görülmekle beraber, nadir olarak 15 yasinin üzerindeki bireylerde de görülen, bacaklarda ve daha az kollarda felce neden olan bulasici bir hastaliktir. Çocuk felci hastaligina bir virüs neden olmaktadir.

Insanlarda görülür, ancak primatlar adi verilen büyük maymunlarda da salginlara yol açtigi gözlemlenmistir. Hastalik, sindirim sistemi yoluyla bulasmakta, hafif ates, kas agrilari, bas agrisi, bulanti, kusma, ense ve sirtta sertlige neden olmaktadir. Tipik olarak felç görülür, hastalar ayaga kalkmakta ve yürümede güçlük çeker.

Hastaliktan korunmanin tek yolu asilamadir. Çocuk felcinin iki farkli asisi mevcuttur. Biri agizdan iki damla seklinde yapilan Oral Polio Asisi (OPA=Canli Asi), digeri koldan kas içerisine yapilan Inaktif Polio Asisi (IPA=Ölü Asi)’dir. Agizdan iki damla halinde yapilan asi virüsün sindirim sisteminde bagirsaklardan kana karisarak hastalik yapmasini önler, koldan yapilan asi ise kanda virüse karsi koruyucu maddelerin olusmasini saglayarak, iki yönlü ve çok güçlü bir korunma saglar. Bu çift yönlü koruma uygulamasi ayni zamanda, kisilerin birbirlerine virüsü bulastirmasini da engelleyerek tamamen etkisiz hale gelmesini yok olmasini saglamaktadir. 

http://www.kadinsunum.com/ http://www.modapanosu.com/ http://turbanlikadin.com/ http://www.teknocity.net/ http://www.evlilikajandam.com/ http://www.gelecegihayalet.com/ http://kadindiyetuzmani.com/ http://www.kadinportal.org/ http://www.rajulkozmetik.com/


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °