TBMM GENEL KURULU TOPLANAMADI

Saglikçilarin sorunlari için CHP'nin talebi ve Meclis Baskani Mustafa Sentop'un çagrisiyla TBMM Genel Kurulu bugün açildi. Ancak AKP, MHP ve HDP milletvekillerinin katilmamasi nedeniyle toplanti yeter sayisi olan 200’e ulasilamadi ve TBMM Genel Kurulu top

Güncel 1.08.2022 21:42:00 0
TBMM GENEL KURULU TOPLANAMADI

Saglikçilarin sorunlari için CHP'nin talebi ve Meclis Baskani Mustafa Sentop'un çagrisiyla TBMM Genel Kurulu bugün açildi. Ancak AKP, MHP ve HDP milletvekillerinin katilmamasi nedeniyle toplanti yeter sayisi olan 200’e ulasilamadi ve TBMM Genel Kurulu toplanamadan kapandi.

CHP, saglikçilarin sorunlarinin çözümü için 120 imzayla TBMM Baskanligi'na basvurarak, TBMM Genel Kurulu'nun olaganüstü toplantiya çagrilmasini talep etti. TBMM Baskani Mustafa Sentop da basvuru uyarinca Genel Kurulu, 1 Agustos Pazartesi günü (bugün) saat 15.00'te olaganüstü toplantiya çagirmisti.

TBMM Genel Kurulu, bugün TBMM Baskanvekili Sadi Süreyya Bilgiç baskanliginda saat 15.00’da açildi. Yapilan yoklamada toplanti yeter sayisi olan 200 milletvekilinin salonda olmadigi anlasilinca Bilgiç, toplanti çagrisinin düstügünü söyledi. Bilgiç, yasama yilinin açilis tarihi olan 1 Ekim’de toplanmak üzere birlesimi kapatti.

Genel Kurula gelisinde alkislarla karsilanan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu da yoklamaya katildi. CHP, IYI Parti, Demokrat Parti, TIP, DEVA, Saadet Partisi'nin toplamda 159 milletvekili oylamaya katildi.

AKP, MHP ve HDP Milletvekilleri ise oylamaya katilmadi. AKP milletvekilleri, Genel Kurul yerine kulis ve bahçede bekledi. Az sayida AKP milletvekilinin oylamaya katilmaksizin Genel Kurula girip oturdugu da gözlendi.

Yoklama bitiminde AKP Grup Baskanvekili Mustafa Elitas, Kiliçdaroglu ile tokalasti.

CHP Lideri Kiliçdaroglu, yoklama sonrasinda kuliste gazetecilerin sorusu üzerine AKP ve MHP'nin toplantiya katilmamasini elestirdi.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °