IYI PARTILI YILMAZ: “BILINÇLI SEKILDE DÜSÜK AÇIKLANAN ENFLASYON VERILERI ILE SERVET TRANSFERI YAPILIYOR”

IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Bilge Yilmaz, TÜIK’in açikladigi enflasyon rakamlariyla ilgili “Hayatin gerçekleri ile örtüsmeyen enflasyon verileri hepimizin yasamini derinden etkiliyor. Bilinçli sekilde düsük açiklanan enflasyon verileri ile servet tr

Güncel 3.08.2022 20:57:35 0
IYI PARTILI YILMAZ: “BILINÇLI SEKILDE DÜSÜK AÇIKLANAN ENFLASYON VERILERI ILE SERVET TRANSFERI YAPILIYOR”

IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Bilge Yilmaz, TÜIK’in açikladigi enflasyon rakamlariyla ilgili “Hayatin gerçekleri ile örtüsmeyen enflasyon verileri hepimizin yasamini derinden etkiliyor. Bilinçli sekilde düsük açiklanan enflasyon verileri ile servet transferi yapiliyor. Maasli çalisan herkes enflasyon karsisinda daha çok eziliyor. Büyük gösteris ile açiklanan ücret zamlari servet transferini gizlemekten baska bir ise yaramiyor” dedi.

IYI Parti Ekonomi Politikalarindan Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Bilge Yilmaz, TÜIK’in bugün açikladigi enflasyon rakamlarina tepki gösterdi. Yilmaz’in sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklama söyle:

“BILINÇLI SEKILDE DÜSÜK AÇIKLANAN ENFLASYON VERILERI ILE SERVET TRANSFERI YAPILIYOR”

“Bu sabah herkes TÜIK'in açikladigi enflasyon rakamlarini gördü. Hayatin gerçekleri ile örtüsmeyen enflasyon verileri hepimizin yasamini derinden etkiliyor. Bilinçli sekilde düsük açiklanan enflasyon verileri ile servet transferi yapiliyor. Maasli çalisan herkes enflasyon karsisinda daha çok eziliyor. Büyük gösteris ile açiklanan ücret zamlari servet transferini gizlemekten baska bir ise yaramiyor.

“SON AYLARDA MIZRAGIN ÇUVALA SIGMADIGI APAÇIK ORTADA”

TÜIK uzun süredir üzerinde kuskular olan bir kurum. Açikladigi veriler vatandasin yasadiklari ile örtüsmüyor, yöneticileri sürekli degisiyor. Ancak son aylarda mizragin çuvala sigmadigi apaçik ortada. Memur, emekli ve asgari ücretli basta olmak üzere halkin büyük bölümünün geliri bu verilere göre belirleniyor.  Unutulmamalidir ki TÜIK hesaplamalarinda kasitli hata yapildigi tespit edilirse ilgili bürokratlarin hukuki sorumlulugu olur.”


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °