AKSENER: “DÜSÜNEBILIYOR MUSUNUZ ÇARPISAN ARABALARIN ÇARPISAMADIGI BIR PARK VAR”

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Yalova’nin Armutlu ilçesinde; “Ankapark’ta da tam 14 milyar lira harcamis, garibim dinazorlar böyle inliyor. 14 milyar lira…Sizin cebinizden çikti. Düsünebiliyor musunuz çarpisan arabalarin çarpisamadigi bir park var

Güncel 5.08.2022 20:02:00 0
AKSENER: “DÜSÜNEBILIYOR MUSUNUZ ÇARPISAN ARABALARIN ÇARPISAMADIGI BIR PARK VAR”

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Yalova’nin Armutlu ilçesinde; “Ankapark’ta da tam 14 milyar lira harcamis, garibim dinazorlar böyle inliyor. 14 milyar lira…Sizin cebinizden çikti. Düsünebiliyor musunuz çarpisan arabalarin çarpisamadigi bir park var” diye konustu. Bir esnafin, kizinin bu yil üniversite tercihleri yapacagini söylemesi üzerine Aksener, “Bu dükkan o kizi okutabilir mi okutamaz mi” diye sordu. Esnaf ise “Okutamaz, giderlerimiz çok” yanitini verdi.  

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Türkiye çapinda esnaf ziyaretlerinin ikinci turuna devam ediyor. Aksener, bugün esnaf ziyareti için gittigi Yalova’nin Armutlu ilçesinde yurttaslara seslendi. Vatandaslar arasinda yer alan eski bakanlardan Yasar Okuyan’a ‘hos geldin’ diyen Aksener, özetle sunlari söyledi:

“Bütün siyasilerin buraya gelip, milletin karsisinda, asilin karsisinda resmi tazim durdugu bir yeni siyaset anlayisini birlikte el ele vererek insa edecegiz. Ben Dogru Yol Partisi’nde politika yaptim, Sayin Yasar Okuyan Anavatan Partisi’nde politika yapti. Biz birbirimizi elestirdik ama öznesi sizin üzerinizden elestirdik. Anavatan iktidaraysa DYP’liler dedi ki sunlari söz verdiniz yerine getirin getirmediginiz takdirde biz getirecegiz, DYP iktidarsa Anavatan muhalefetteyse o zaman da ANAP’lilar dedi ki su sözleri verdiniz seçmene yerine getirmiyorsunuz, getirmezseniz biz getirecegiz. Yani öznenin siz oldugu sizin dertleriniz oldugunu bir çözüm üzerinden rekabet edilirdi. Dolayisiyla kimse kimseyi teröristlikle, kimse kimseyi suculukla buculukla suçlamazdi.

“ANKAPARK… DÜSÜNEBILIYOR MUSUNUZ ÇARPISAN ARABALARIN ÇARPISAMADIGI BIR PARK VAR”

Bugün bu ülkede bir harami düzen var. Seçmeninin kiymeti harbiyesi ortadan kaldirilirken bes maas, on maas alan danismanlar var yan gelip yatiyorlar. Bakin neler oluyor, Türk Telekom’dan aldilar sizin cebinizden Hariri’nin cebine 24 milyar lirayi koydular. Ankapark yapmislar, onu gezdim geçen gün. Ankapark’ta da tam 14 milyar lira harcamis, garibim dinazorlar böyle inliyor. 14 milyar lira, ikinizi toplayin, sizin cebinizden çikti. Düsünebiliyor musunuz çarpisan arabalarin çarpisamadigi bir park var. Yeryüzünde bir numara, bu 14 milyar lirayla, 24 milyar lirayi topladiginizda kaç yapiyor 38 milyar lira, kimin cebinden çikti sizin. Hastaneniz disinda kaç tane fabrika yapilirdi, kaç tane gence istihdam yaratilirdi, bütün KYK borçlari affedilebilirdi, devlet tarafindan ödenebilirdi. Mazot indirimi yapilabilirdi. Bu bir haram düzenidir, birlikte yikacagiz. Sandikta bu muhteremlere gösterecegiz.”

“GEÇEN SENE 75 LIRA SATARKEN KIYMAYI BU SENE 150 LIRA OLDU, YARI YARIYA FARK OLDU… SU ANDA EKONOMI SIFIR”

Aksener’in “Isler nasil” diye sordugu bir kasap; “Zamlardan dolayi milletin alim gücü azaldi. Geçen sene 75 lira satarken kiymayi bu sene 150 lira oldu, yari yariya fark oldu. Asgari ücrete de önemli bir zam gelmedi. Bizi çikartan asgari ücretliler ve emekliler, onlar da para olduktan sonra geçimini daha rahat sagliyorlar ve esnafi da kalkindiriyorlar, o yüzden su anda ekonomi sifir” yanitini verdi.

“CUMHURBASKANINA, SAYIN ERDOGAN’A SORUYORUM; SÜLEYMAN SOYLU’NUN DEDIKLERI DOGRU MUDUR?”

Aksener, esnaf ziyareti sirasinda genç bir yurttasin uyusturucu ile mücadeleye yönelik sordugu soruya su yaniti verdi:

“Ben Sayin Soylu’nun o tweetlerine cevap vermemistim. Siz simdi dürttügünüz için cevap verecegim. Sayin Soylu diyor ki; ‘Uyusturucuyla mücadele 2016, 15 Temmuz sonrasi.’ Peki, AK Parti iktidari 2002’de basladi degil mi? Sayin Cumhurbaskanimiz o zaman Basbakanimiz miydi? Evet. Demek ki bütün o süreç içerisinde katiyetle Sayin Soylu iddiasina göre sevgili yavrucugum, uyusturucu mücadelesini bu arkadaslar yapmamis. Simdi ben Sayin Cumhurbaskanina, Sayin Erdogan’a soruyorum; Süleyman Soylu’nun dedikleri dogru mudur? Captagon’la ilgili mevzuya girin, Google’a sevgili kizlarim. Kimin zamaninda oldugunu anlarsiniz. O ilgili kisi de su anda sarayda. Tamam mi canim. Bak hiç bu cevaplari vermeyecektim, sordunuz veriyorum simdi. Iyi ki de sordun.”

Aksener’in “Veresiye defteriniz var mi” sorusuna eczaci su yaniti verdi:

“Eskiden defter vardi, simdi sisteme isliyoruz. Türkiye’nin her yerinde problem var. Eskiden 15-20 liralik ilaçlari vatandas parasiyla alabiliyordu ama simdi gideyim yazdirayim mantiginda.”

ESNAF “BU DÜKKAN O KIZI OKUTABILIR MI” SORUSUNA “OKUTAMAZ” DIYE YANIT VERDI

Aksener’in, “Isler nasil” diye sordugu bir esnaf, “Günde 18 saat mücadele edersem ayakta durabiliyoruz” dedi. Aksener, esnafin emekli maasini sormasi üzerine; “Simdi 4 bin liraya çikti. Kizim üniversite tercihi yapti, önceden çocuklarimi okutmak için çaba sarf ederdim, okusunlar bir yerele gelsinler diye çaba sarf ederdim simdi yine çaba sarf ediyorum ama nasil okutacagim, nasil üstesinden gelecegim bunu bilemiyorum” diye yanit verdi. Aksener’in, “Bu dükkan o kizi okutabilir mi okutamaz mi” soruna esnaf “Okutamaz, giderlerimiz çok” yanitini verdi.  

 


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °