IZMIR'DE CHP'LI GENÇLERDEN KPSS PROTESTOSU

CHP Izmir Konak Ilçe Gençlik Kollari üyesi gençler, iptal edilen KPSS ve sizdirilan sorulari protesto etti. "Çaldilar, gençler izin vermedi, tek yol istifa" pankarti açilan eylemde, "Bu gençler sizi bir özür ile affetmeyecek. Gençlerin umutlarini, hayalle

Güncel 5.08.2022 20:25:34 0
IZMIR

CHP Izmir Konak Ilçe Gençlik Kollari üyesi gençler, iptal edilen KPSS ve sizdirilan sorulari protesto etti. "Çaldilar, gençler izin vermedi, tek yol istifa" pankarti açilan eylemde, "Bu gençler sizi bir özür ile affetmeyecek. Gençlerin umutlarini, hayallerini ve geleceklerini çalanlar yargi önünde hesap verecek" açiklamasi yapildi.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bugün toplanan gençler, "Çaldilar, gençler izin vermedi, tek yol istifa" pankarti açip, "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" slogani atti.

KPSS'nin, bazi sorularin Yediiklim Yayinevi’nin deneme sinavindakilerle ayni olmasi sonucu iptal edilmesi üzerine hükümete tepki gösteren CHP'li gençler adina basin açiklamasini Konak Gençlik Kollari Baskani Okan Uslu okudu. Uslu sunlari söyledi:

"Sinavi iptal etmek yetmez. Malum yayinevi ve Egitim-Bir Sen arasinda yapilan anlasma neticesinde Milli Egitim Bakanligi'na yönetici seçme sinavi EKYS için nasil bir çalisma yapilmis? Bu sinavda çikan sorular arastirilmalidir. Malum yayinevi subeleri ile birlikte siyasi partiler ve siyasetçilerin bagi nedir arastirilmalidir. Kafalarda olusan soru isaretleri giderilmelidir. Soracagimiz sorulara cevap vermeye cesaretiniz var mi? Ya yürekli olacaksiniz ya da o koltuklari derhal bosaltacaksiniz. 'Emeginiz emanetimiz' dediniz, yillardir sorulari çalmaktan da çaldirmaktan da geri durmadiniz. Gençligin emegini gasp etmek hangi kitapta, hangi yasada yazar? Gelecek gençlerin eseri olacakken hangi dayanaga göre hareket ediyorsunuz? Sorulari çalmak ya da çaldirmak en kolay istir. Peki adalet sadece bir isim olarak mi kalacak? Malum yayinevi ile hangi siyasetçinin bagi var? Ama biz söyleyelim 10 bin dolar alan siyasetçiyi açiklamadiginiz gibi, bunu da açiklamaya cesaret edemeyeceksiniz.

"SORUMLULAR YARGILANMALI"

Ilçelerde yapilmayan, sadece merkezdeki sinavlar için on binlerce genç o kadar yol parasi verdi. Iki sinav arasinda disarida yemek yedi. Bu gençlerin masraflari ne olacak? Aylardir ne ailesinin ne de arkadaslarinin yüzünü görmeden dört duvar arasinda ders çalisan gençlerin hakkini nasil ödeyeceksiniz? Bu gençler sizi bir özür ile affetmeyecekler. Gençlerin umutlarini, hayallerini ve geleceklerini çalanlar yargi önünde hesap verecek. Yurt yapmamak yetmedi, issiz birakmak yetmedi, mülakatta elemek yetmedi. Bes yil önce polis akademisi bir çalistay düzenledi. Bitiminde 'FETÖ'nün analizi' adli rapor çikti. Polis raporunda KPSS'de olanlar da analiz ediliyordu. FETÖ Terör Örgütü tarafindan 2000-2013 yilari arasinda KPSS, ÖSS, ALES, askeri liseler, YDS sinavlari gibi ÖSYM koordinatörlügünde yapilan tüm sinav sorulari çalinmistir. Elde edilen sorular son derece stratejik olarak kullanilmistir. Devletin istihdam politikasi ve kamuoyu bu sorularin nasil kullanilacagini belirlemistir. Bu sorular kimlerin eline geçti? Suan hangi kademelerde görev aliyorlar. Arastirilmali, sorumlular yargilanmalidir. Biz buradan bir kez daha hatirlatiyoruz. Çok yakinda CHP iktidarinda mülakat kaldirilacak, gençler bagimsiz komisyonlarin hazirladigi güvenirligi yüksek sinavlara girecek. Sorumlular yargi önünde hesap verecek. Gençlerimiz üzülmesin, hayallerinden vazgeçmesinler. Çok az kaldi unutmayalim ki geliyor gelmekle olan."

"ÇALMAYI SEVIYORLAR"

CHP Konak Ilçe Baskani Akin Küçükogullarindan ise sunlari söyledi:

"Ne parayi çalmaya doydular ne de bu güzel ülkemin milli servetlerini yagmalamaya.. Göz nurumuz evlatlarimizin sorularini, gençlerimizin umudunu, devlet memuru olmak isteyen kiymetlilerimizin sorularini, velhasil her seyimizi çaldilar ve çalmaya devam ediyorlar. Çalmayi seviyorlar. Bakiniz KPSS sorulari çalindigi için iptal edilmedi. Sorularin çalindigi ortaya çiktigi için iptal edildi. Farki iyi anlayiniz. Sinav sorulari çalinarak Anayasa'daki liyakat, esitlik ve sosyal adalet ilkeleri ihlal eden sahsim hükümeti tüm yapiyi çürüttü. Biz bu çürüyen yapiyi düzeltecegiz, düzeltmek zorundayiz. Bizler birlik olarak bu çürüyen, yozlasmis yapiyi düzeltecegiz, bu ülkeye adaleti getirecegiz. Toplumdaki huzuru barisi saglayacagiz."


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °