MANSUR YAVAS: ÖZEL GEREKSINIMLI EVLATLARIMIZ, MOLA EVLERIMIZDE SOSYALLESIP NITELIKLI VAKIT GEÇIRIYOR

Ankara Büyüksehir Belediye (ABB) Baskani Mansur Yavas, “Özel gereksinimli evlatlarimiz için hayata geçirdigimiz Mola Evlerimiz sayesinde çocuklarimiz sosyallesip nitelikli vakit geçiriyor. Aileler çocuklarini bize emanet ederken sunu çok iyi biliyorlar: O

Güncel 5.08.2022 20:59:14 0
MANSUR YAVAS: ÖZEL GEREKSINIMLI EVLATLARIMIZ, MOLA EVLERIMIZDE SOSYALLESIP NITELIKLI VAKIT GEÇIRIYOR

Ankara Büyüksehir Belediye (ABB) Baskani Mansur Yavas, “Özel gereksinimli evlatlarimiz için hayata geçirdigimiz Mola Evlerimiz sayesinde çocuklarimiz sosyallesip nitelikli vakit geçiriyor. Aileler çocuklarini bize emanet ederken sunu çok iyi biliyorlar: Onlarin evlatlari bizim de evladimiz” dedi.

ABB Baskani Mansur Yavas, bugün özel gereksinimli çocuklar için hayata geçirdikleri ‘Mola Evleri’ ile ilgili sosyal medya hesabindan açiklama yapti. Yavas, “Özel gereksinimli evlatlarimiz için hayata geçirdigimiz Mola Evlerimiz sayesinde çocuklarimiz sosyallesip nitelikli vakit geçiriyor. Aileler çocuklarini bize emanet ederken sunu çok iyi biliyorlar: Onlarin evlatlari bizim de evladimiz” notu ile bir video paylasti.

Yavas'in paylastigi videoda ebeveynler Mola Evleri için su yorumlari yapti:

“BEN DÜSTÜGÜNDE NASIL ÖPÜP IYILESTIRECEKSEM, SIZIN DE ONU YAPACAGINIZI BILIYORUM”

“Buranin kattigi en önemli seylerden birisi Egemen zaten sizi çok seviyor. Burayi çok seviyor. Daha sosyal oluyorlar. Baskalari ile iletisim kuruyorlar. Bu bizim için yani baskalari için küçük bir sey de olsa bizim için çok önemli bir sey. Bizler disarda farkli bakislara maruz kalirken orada bunu hissetmiyoruz. Bu çok güzel bir sey. Ben düstügünde nasil öpüp iyilestireceksem, sizin de onu yapacaginizi biliyorum. Bu çok büyük bir güven. Yani hem bizi rehabilite etti. Biz ne kadar sakin olursak ne kadar kendimize vakit ayirabilirsek çocuklarimiza o kadar sabir gösterebiliyoruz. Onlar o kadar daha ileri gidebiliyor.”

“EVE GELIP KARDESINE DE BU OYUNLARI ANLATIYOR”

“Çesit çesit oyuncaklariniz egitici oyunlar oldugu için eve gelip kardesiyle de bu oyunlari anlatiyor ve bazi oyunlari egitici oyunlari biz de aldik. Ayni sekilde kardesine de kendisi ögretiyor. Bana iki yönden faydasi oldu yani.”

“ANNEYI KURTARICI BIR HIZMET OLMUS”

“Duru’nun desteksiz yürüyememe sikintisi var. Sürekli yürümek istiyor. Elimden tutup sürekli benimle ilgilen istiyor. O kadar çok yipratici geçiyordu ki hayatimiz. Ama su an hani en ufak bir özel isim oldugunda aklima direk burasi geliyor. Hani sizi taniyoruz. Güler yüzlülügünüzü, ilginizi bildigimiz için çok gönül rahatligiyla birakabiliyoruz. Çok rahatlatici, anneyi kurtarici bir hizmet olmus. Çok tesekkür ediyoruz.”


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °