AKSENER'IN ZIYARET ETTIGI ESNAF: “BEN MÜSTERIYE FIYAT SÖYLERKEN UTANIYORUM”

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Yalova’nin Termal ilçesinde esnafi ziyaret etti. Hediyelik esya dükkâni sahibi bir yurttas, Aksener’e “Su anda durum iyi degil, fiyatlar anormal, böyle bir fiyat olamaz. Ben müsteriye fiyat söylerken utaniyorum. 500

Güncel 5.08.2022 22:35:00 0
AKSENER

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Yalova’nin Termal ilçesinde esnafi ziyaret etti. Hediyelik esya dükkâni sahibi bir yurttas, Aksener’e “Su anda durum iyi degil, fiyatlar anormal, böyle bir fiyat olamaz. Ben müsteriye fiyat söylerken utaniyorum. 500 liraya sattim, bin 100 liraya geri aldim” diye dert yandi.

Yalova’nin Termal ilçesinde bugün esnafi ziyaret eden Aksener, giyim magazasindaki bir çalisana “Isler nasil” diye sordu ve “Sikintili, idare etmeye çalisiyoruz. Sabah 07.30’da açiyoruz, 100 lira duruyoruz hala” yanitini aldi. Daha sonra su diyaloglar yasandi:

“Çalisan: Bir tane siftah yaptik o kadar. 600-700 liraya elektrik faturasi geliyor; 100 lira oturuyoruz su an. Yapacak bir sey yok

Aksener: Burada alim gücü böyle düstüyse yandiniz; simdi yaz, tatilciler var.

Çalisan: Bugün, Agustos’un 5’i, burasi ful doluydu. Simdi hiç kimse yok. Bos bos oturuyoruz.

Aksener: Eski zamanlarda bile durumu iyi bir ilçeydi burasi.”

“BEN MÜSTERIYE FIYAT SÖYLERKEN UTANIYORUM”

Aksener ziyaret ettigi hediyelik esya dükkâni sahibi bir yurttas ise, “Su anda durum iyi degil, fiyatlar anormal, böyle bir fiyat olamaz. Ben müsteriye fiyat söylerken utaniyorum. 500 liraya sattim, bin 100 liraya geri aldim. Arkanizda çocuk simidi var; 100 liraya ya da 125 liraya aldim. Emin olun, getiren arkadas ile bir müsteri arkadas tesadüfen buradaydi; ‘bin lira’ dedi” diye konustu. Aksener ise, “Yanlis anlasilmasin 150 liraya alip yerine koyup üzerine 200 liradan satacagi zaman 50 lira kar elde edecegi seyin yerine 1000 liradan koyuyor. Ondan sonra onu ‘kaça satacagim’ diyor” sözleriyle yurttasin anlattigi sorunu özetledi.

“ESKIDEN 50 KILO, SIMDI 15-20 KILO ET SATILIYOR”

Meral Aksener; bir kasapta ise esnafa, “Burada yasayan, haftada bir kilo kiyma alan bir aile su anda ne kadar aliyor. Vatandasin alim gücünü anlamaya çalisiyorum” diye sordu. Kasap ise, “Yarim kilo… 50 liralik fiyat 60 lira oluyor. 2 kilo üzerinde et vermek çok nadir” diye yanitladi. Aksener’in “Eskiden kaç kilo satiyordun, simdi kaç kilo satiyorsun” sorusuna da esnaf, “Eskiden günde 50 ise, simdi 15-20 kilo” diye yanitladi. Aksener, “Çok az, geçindirmez” degerlendirmesini yapti.

“SIFTAH YAPMADIK”

Baska bir giyim magazasinda ise bir yurttas, islerin durumu hakkinda “Bildiginiz gibi; herkes her seyin farkinda, her seyi biliyoruz” dedi. Aksener’in “Bugün kaç müsteri geldi” sorusuna yurttas, “Siftah yapmadik” yanitini verdi. Duruma sasiran Aksener, “Simdi ben emekliyim, emekli param ile alayim bunu; dolayisiyla indirim yapma ile ilgili sorun yok” diye belirterek dükkânin siftah yapmasi için havlu satin aldi.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °