AKSARAYLI BÖREKÇI: “VATANDAS UCUZ OLSUN DIYE BOS BÖREK SORUYOR, BIZ DE ÇIKARMAYA BASLADIK”

Aksarayli börekçi Isa Ersal, ekonomik kriz nedeniyle artan fiyatlardan sikayet ederek, “Vatandas ucuz olsun diye bos börek soruyor, biz de çikarmaya basladik. 15 personelim var ucu ucuna denk getirmeye çalisiyoruz. Böyle giderse kis zor geçecek gibi” dedi

Güncel 6.08.2022 18:10:00 0
AKSARAYLI BÖREKÇI: “VATANDAS UCUZ OLSUN DIYE BOS BÖREK SORUYOR, BIZ DE ÇIKARMAYA BASLADIK”

Aksarayli börekçi Isa Ersal, ekonomik kriz nedeniyle artan fiyatlardan sikayet ederek, “Vatandas ucuz olsun diye bos börek soruyor, biz de çikarmaya basladik. 15 personelim var ucu ucuna denk getirmeye çalisiyoruz. Böyle giderse kis zor geçecek gibi” dedi.

Aksaray’da ekonomik kriz nedeniyle artan fiyatlardan börekçiler de etkilendi.  Geçen sene çuvalini 200 liraya aldigi unu bu sene 1000 liraya aldigini belirten börekçi Isa Ersal, “5 yildir bu isi yapiyorum hayatimda böyle yüksek fiyatlar görmedim 5 yili birak geçen sene 50 liraya satiyorduk börekleri bu sene 80 lira oldu ama geçen sene 200 liraya aldigimiz un bu sene 1000 lira. Her sey pahalandi, mayasindan unundan elektriginden suyundan her sey bese katladi” dedi.

"VATANDAS BOS BÖREK ISTIYOR"

Ersal sunlari söyledi:

“Vatandas çok sikayetçi. Iki tane alan bir tane aliyor, bir tane börek alan simit aliyor, simit alan almadan çikip gidiyor. Vatandas ucuz olsun diye bos börek soruyor, biz de çikarmaya basladik. Vatandasa hizmet istesinler her seyi yapariz. 15 personelim var ucu ucuna denk getirmeye çalisiyoruz, çalismaya çalisiyoruz. Böyle giderse kis zor geçecek gibi. Su an gurbetçilerin gelmesiyle biraz destek görüyoruz ama onlar gittikten sonra sikinti olacagi kesin. Yani kara kara düsünürüz herhalde yani. Daha önce aylik 100 bin lira giderim varsa simdi 500 bine çikti. Ham maddesinden, elektriginden, vergisinden, muhasebesinden SGK’sindan dükkan kirasi hepsi. Biz geçinmeye çalisiyoru,  ayakta durmaya çalisiyoruz birikimi birak yani.”


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °