MERAL AKSENER: "ÖYLE CEVAPLAR VERIRIM KI KIMSE YERINDEN KALKAMAZ AMA ÇÖZÜM DEGIL"

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, "Sögüt'te bana PKK'li diyorlar ama Güneydogu’ya gittiklerinde de faili meçhulcu diyorlar. Bunlar ayni yerde olamaz kardesim. Sen kendine bak kendine. O masaya sen oturdun, ben degil. Bu ülkede devlet ciddiyeti kaybol

Güncel 6.08.2022 18:14:00 0
MERAL AKSENER:

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, esnaf ziyareti için gittigi Bilecik'in Sögüt ilçesinde yurttaslara seslendi. 20 Ocak 2020'den bu yana il il, ilçe ilçe, esnaf esnaf gezdigini hatirlatan Aksener, söyle konustu:

"ÖYLE CEVAPLAR VERIRIM KI KIMSE YERINDEN KALKAMAZ AMA ÇÖZÜM DEGIL"

"Çünkü ben ve arkadaslarim bir sey fark ettik. Seçmen çirak çikariliyor, millet çirak çikariliyor. Birileri dümenini döndürüyor, sizi ise suculuk buculuk üzerinden kavga ettiriyor. Dogdugunuz yeri, aileyi seçemezsiniz ama nerede dogdunuz, kimin çocugusunuz üzerinden bakin kutuplastirma demiyorum düsmanlastirma oldu bu ülkede. Oysaki suculuktan buculuktan bahsederken EYT'linin derdini konusmuyorsun. Suculuktan buculuktan konusurken atanamayan ögretmenleri konusamiyorsun. Suculuktan buculuktan konusurken atanamayan gençlerimizi konusamiyorsun. Suculuktan buculuktan konusurken esnafin, besicinin, çiftçinin derdini konusmuyorsunuz.

O sucuymus bu bucuymus... Daha vahim, daha çirkin bir sey söyleyeyim. Sögüt'te bana 'PKK'li' diyorlar ama Güneydogu'ya gittiklerinde de 'faili meçhulcu' diyorlar. Faili meçhulculukla PKK’lilik ayni yerde olamaz kardesim. Sen kendine bak kendine. O masaya sen oturdun, ben degil. Bu ülkede devlet ciddiyeti kayboldu. Öyle cevaplar veririm ki, vallahi kimse yerinden kalkamaz ama çözüm degil. O zaman yine sizi unutuyoruz.” 

Esnaf ziyaretleri sirasinda kuyumcularin anlattiklarini paylasan Aksener, ölümlük altinlarini bozduran yaslilarin torunlarina kaynak aktardigini söyledi.

Siyasetçilerin bu dertler üzerinden ürettikleri çarelerle rekabet etmesi gerektigini savunan Aksener, sözlerinin devaminda ise Türk Telekom’un devri ile Ankapark sürecine degindi. Toplamda harcanan 38 milyar lira ile EYT'lilerin sorunlarinin çözülebilecegini, KYK borçlarinin silinebilecegini, ögretmen atamalarinin olabilecegini, gençlere istihdam saglanabilecegini, nisan ayinda gübre atamayan çiftçilere ücretsiz gübre verilebilecegini, mazot ve yemde indirim yapilabilecegini kaydeden Aksener, buna karsi esnaf dükkanlarinin içinde karsilastiklarini anlatti.

Esnaf ziyaretleri sirasinda propaganda yapmadigini sadece dertlere çözüm ürettiklerini ifade eden Aksener, "Ama agalar çok çok rahatsiz oldular. Allah bana saglik-sihhat verdigi sürece, bu can bu beden içinde oldugu sürece, bu harami düzen yikilana kadar rahat bozmaya devam edecegiz" seklinde konustu.

"EL ELE VERIP BU HARAMI DÜZENI SANDIKTA EMEKLI EDECEGIZ"

Seçmeni yeniden velinimet yapacaklarini belirten Aksener, söyle dedi:

"Buraya bütün agalari getireceksiniz. Oylarinizi çok kiymetli hale getireceksiniz. Ben dahil hepsini karsinizda dikip, resmi tazim durduracaksiniz. El ele verip bu harami düzeni sandikta, helal oylarinizla, demokrasiyle emekli edecegiz insallah”


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °