ERDOGAN: "TÜRKIYE TOPLU IGNE ÜRETEMIYORDU. BUGÜN INSANSIZ HAVA ARACI DENILINCE AKLA ILK TÜRK SIHA’LARI GELIYOR"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Bu ülke toplu igne üretemiyordu. Insansiz hava araçlari denilince akla ilk Türk SIHA’lari geliyor. Simdi herkes IHA istiyor, SIHA istiyor, AKINCI’yi istiyor. Bizimle bu konuda ortakliklara girmek isteyen süper güçler v

Güncel 6.08.2022 18:23:00 0
ERDOGAN:

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Bu ülke toplu igne üretemiyordu. Insansiz hava araçlari denilince akla ilk Türk SIHA’lari geliyor. Simdi herkes IHA istiyor, SIHA istiyor, AKINCI’yi istiyor. Bizimle bu konuda ortakliklara girmek isteyen süper güçler var” dedi. Erdogan, yerli otomobil TOGG’a iliskin de “29 Ekim’de TOGG’un fabrikasini açiyoruz. 2023’ün ilk çeyreginde TOGG’u vatanimizin yollarinda görmeye baslayacagiz” açiklamasini yapti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Kocaeli’ye Deger Katanlar Ödül Töreni’ne katildi. Burada konusan Erdogan, 3 yil önce Bilisim Vadisi açildiginda bilisim üssü olacagini söyledigini hatirlatti.

Vadinin milli teknoloji hamlelerine büyük bir ivme kattiklarini belirten Erdogan, “Türkiye Cumhurbaskani olarak, yenilikçi kaliteli projelerin ortaya çikmasini çok ama çok ehemmiyet veriyorum. 2021’den bu yana en çok ihracat yapan ve kadin istihdami en çok olan firmalarimizi tebrik ediyorum. Ödül almaya hak kazanan sirketlerimizi kutluyorum” dedi.

Erdogan’in konusmasindan öne çikan basliklar söyle:

“TÜRKIYE’NIN IHRACATINI 250 MILYAR DOLARA ÇIKARDIK: Teknolojik bagimsizliginizi kazanmadan ne ekonomik ne siyasi anlamda özgürlügünüzü temin edebilirsiniz. Koronavirüs salgini sürecinde yasananlar bu gerçegi çarpici sekilde ortaya koymustur. Dünyanin en müreffeh ülkeleri dahi saglik çalisanlari için maske bile bulamadi. Üretimleri durma noktasina geldi. Türkiye olarak bu zorlu süreçte basarili bir imtihan verdik. Ekonomik hayatin durmasina müsaade etmedik. Türk firmalari, hükümetimizin tesvikleri sayesinde basari çitasini yukari tasidilar. Geçtigimiz yil elde ettigimiz yüzde 11’lik büyümeyle G20 ülkeleri arasinda birinci siraya yerlestik. Temmuz ayi ihracatimiz 18 milyar dolara ulasti. 2002 yilinda sadece 36 milyar dolar ihracat yapan Türkiye’den 250 milyar dolar ihracat yapan Türkiye’ye geldik.

TRABZON LIMANI’NA TURISTLER KRUVAZÖR GEMISIYLE GELIYOR: Dün Soçi’deydim, döndügümde aksam ekranlarda, Rusya’dan gelen kruvazör gemisinin Trabzon’a yanasmasini gördüm. Iftihar ettim. Trabzon Limani’na artik turistler kruvazör gemisiyle geliyor. Tahil koridorunun açilmasini saglayarak Türkiye’nin anahtar rolünü bir kez daha teyit ettik. Fahis fiyat artislari ve enflasyon nedeniyle vatandasimizin üzerine biriken yükü hafifletmek için gerekli adimlari attik, atmaya devam ediyoruz.

INSANSIZ HAVA ARAÇLARI IÇIN SÜPER GÜÇLER BIZIMLE ORTAKLIGA GIRMEK ISTIYOR: Ülkemizde, dünya ile yarisabilecek bir ekosistem insa ettik. Türkiye’de teknoloji tabanli yapilan yatirim islemlerinde gelisme gösterdik. Türkiye bu yilin ilk yarisinda oyun yazilimi sektöründe en fazla yatirim alan ülke oldu. Yerli ve milli helikopterlerimizi, zirhli araçlarimizi, gemilerimizi ürettik. Az önce bakanimiz tüfeklerden bahsetti, birak tüfegi Sayin Varank; ne tüfegi, bu ülke toplu igne üretemiyordu. Simdi hamdolsun buralara geldik. Artik insansiz hava araçlari denilince akla ilk Türk SIHA’lari geliyor. Simdi herkes IHA istiyor, SIHA istiyor, AKINCI’yi istiyor. Bizimle bu konuda ortakliklara girmek isteyen süper güçler var. Güçlü olursan bunlar oluyor.

TOGG’U 2023’ÜN ILK ÇEYREGINDE YOLLARDA GÖRECEGIZ: Türkiye’nin otomobilini de 29 Ekim 2022’de insallah, fabrikanin resmi açilisini ve ilk seri üretim aracinin banttan inme törenini gerçeklestirecegiz. 2023’ün ilk çeyreginde TOGG’u, vatanimizin yollarinda görmeye baslayacagiz. ‘Yapamazsiniz’ diyenlere inat, ülkemiz ve dünyanin hizmetine sunacagiz. Buradaki üretimi, girisimci ruhu yerinde görsünler. Gelsinler, Türkiye’nin sanayi alaninda neleri basardigini görsünler.”

Konusmasinin ardindan Erdogan, ödül almaya hak kazananlara ödüllerini verdi.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °