CUMHURBASKANI ERDOGAN’DAN AKSENER’E “UYUSTURUCU” YANITI

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in, “Bak Sayin Recep Tayyip Erdogan. Süleyman Soylu’nun dedigine göre AK Parti iktidari, 15 Temmuz 2016’ya kadar uyusturucuyla mücadele etmemis. Bu iddia karsisindaki cevabini mille

Güncel 7.08.2022 09:35:32 0
CUMHURBASKANI ERDOGAN’DAN AKSENER’E “UYUSTURUCU” YANITI

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in, “Bak Sayin Recep Tayyip Erdogan. Süleyman Soylu’nun dedigine göre AK Parti iktidari, 15 Temmuz 2016’ya kadar uyusturucuyla mücadele etmemis. Bu iddia karsisindaki cevabini milletçe, merakla bekliyoruz” açiklamasina yanit verdi. Erdogan, “Hanimefendi önce sunu bileceksin. Bir defa bizim iktidarimizda ne sulu ne kuru, uyusturucuya yer yoktur. Sen Tayyip Erdogan’in suluyla, kuruyla alakasi olup olmadigini iyi bilirsin” dedi. 

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan; bugün Kocaeli’de TOKI konutlari, KYK yurtlari, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi yatirimlari ve fabrikalari ile yapimi tamamlanan diger projelerin toplu açilis törenine katildi. Milli Irade Meydani’ndaki törende konusan Erdogan, alanda 70 bin kisinin oldugunu söyledi.

Merkezi Gölcük olan, 17 Agustos 1999’da meydana gelen depremde yasamini yitirenleri anarak konusmasina baslayan Erdogan, “Hükümetlerimiz döneminde hem depremin izlerini kaldirmak hem daha güvenli ve huzurlu yerlesim yerleri insa etmek için tüm imkanlari seferber ettik. Yerle yeksan olan Kocaeli’yi yeniden ayaga kaldirdik. Bugün Kocaeli sanayisiyle, ticaretiyle, üretimiyle, ülkemize en çok katkiyi saglayan sehirlerimizin basinda geliyor” dedi.

Erdogan, söyle konustu:

“KOCAELILERIN GÖSTERDIGI ÖRNEK KARDESLIK IKLIMIYLE GURUR DUYUYORUZ: Insa ettigimiz ve Marmara’nin etrafini çepeçevre saran otoyollarla, köprülerle, havalimanlariyla, limanlarla, bölünmüs yollarla, toplu konut projeleriyle, sanayi ve teknoloji bölgeleriyle ülkemizin gelecegi burada sekilleniyor. Kocaeli, tüm bu yatirimlarin merkezinde yer alarak üretimde ve istihdamda destan üstüne destan yaziyor. Sanayi ve ticaret yogunlugu yaninda yesilinin ve denizinin dogal güzellikleriyle de iç turizmde önemi olan Kocaeli, bu alanda da kendini hizla gelistiriyor. Görüldügü gibi bu sehrin imkânlarini ve güzelliklerini anlatmakla bitiremiyoruz. Tabii Kocaeli’nin en büyük zenginligi su insanidir. Ülkemizin dört bir yanindan gelmis olsa da ayni ezanin, ayni bayragin, ayni ortak gelecek hayalini etrafinda kenetlenmis. Kocaelililerin gösterdigi örnek kardeslik iklimiyle gurur duyuyoruz.

DIYORLAR KI, EKONOMIDE BIZE DAYATILAN REÇETELERE UYMAZSANIZ BASINIZA TAS YAGAR: Eskiler derler, ‘Önce yoldas, sonra yol.’ Biz milletimizle yoldas oldugumuz için hizmet yolundan, eser yolundan asla sasmadik. Kendilerine milleti degil de vesayeti, darbecileri, teröristleri, su veya bu emperyalist güçleri yoldas kilanlar ise kesinlikle milletimizle ayni kibleye yönelmemis, ayni istikamete bakmamis, ayni duygulari paylasmamis mankurtlardir. Dikkat ederseniz attigimiz her adimda siyasetçisinden sözde aydinina pek çok kesimden serzenisler istiyorum. Mesela diyorlar ki, 'Suriye’de su ülkeye ragmen adimlar atarsaniz basimiza su felaketler gelir.' Mesela diyorlar ki, 'Akdeniz’de su ülkeye ragmen anlasmalar yaparsaniz basimiza söyle çoraplar örülür. Mesela diyorlar ki, 'Kafkasya’da güç dengelerine dikkat etmeden destekler verirseniz basimiz çok agrir.' Mesela diyorlar ki, 'Ekonomide bize dayatilan reçetelere uymazsaniz basimiza tas yagar.' Ülkenin ve milletin menfaatine her konuda birileri, vekalet ettikleri kimlerse onlar adina benzer örtülü tehditleri dile getiriyorlar.

SABOTAJLARA RAGMEN DURAKSAMADIK: Binlerce yillik devlet gelenegimizden ve Anadolu’daki bin yillik varligimizdan aldigimiz ilhamla ayagimizdaki prangalari birer birer kirarak ellerimizdeki zincirleri halka halka çözerek, sirtimizdaki kamburlari dirhem dirhem atarak, milletimizle gönül bagimizi dügüm dügüm tahkim ederek büyük ve güçlü Türkiye’nin insasina basladik. Geçtigimiz 20 yilda ülkemize kazandirdigimiz, asirlik demokrasi ve kalkinma altyapisinin üzerinde kendi hedeflerimize kilitlendik. Nice sabotajlara, nice tuzaklara, nice sinsi oyunlara ragmen bu yoldan dönmedik, sapmadik, duraksamadik.

TAYYIP ERDOGAN’IN SULUYLA, KURUYLA ALAKASI YOKTUR: Bir yere gelecegim. Burada bunu söylemek istemezdim. Malûm bir ana muhalefet var. Bir de onun yaninda yavru muhalefet. Bunlardan yavru muhalefetten bir tanesi, ayni zamanda Kocaeli milletvekili. Hiç deginmek istemezdim fakat geçenlerde bir açiklamasi oldu. Fazla uzak degil. Yani 20 yillik iktidarimizda uyusturucuyla mücadelede biz gerekeni yapmamisiz. Hanimefendi önce sunu bileceksin. Bir defa bizim iktidarimizda ne sulu ne kuru uyusturucuya yer yoktur. Sen Tayyip Erdogan’i bu noktada iyi bilirsin. Tayyip Erdogan’in suluyla, kuruyla alakasi olup olmadigini iyi bilirsin. Ya nasil oluyor da sen bunu konusuyorsun? Yok captagonlar, yok sunlar, yok bunlar. Bunlarin hepsiyle biz gerekli mücadeleyi verdik, veriyoruz ve verecegiz.

SEN KIMLERLE YOL YÜRÜDÜGÜNÜN FARKINDA MISIN: Bu konuyla ilgili Içisleri Bakanimizin verdigi mücadele, sahsimin, bakanlarimizin, kabinemizin verdigi mücadele hepimiz için bilinen bir gerçektir. Sen önce kendi kadronun içerisinde ve ana muhalefetin içinde sulu kuru, bu uyusturuculari alanlari düsün. Sen kimlerle beraber yol yürüdügünün farkinda misin? Dolayisiyla önce haddini bileceksin. Önce bir defa AK Parti iktidarinin bu noktada sulu kuru uyusturucuyla mücadelesini inkâr etmeyeceksin. Bunu iyi bileceksin. Bizim kitabimizda uyusturucuya yer yoktur ve mücadelemizi de sonuna kadar verdik, veriyoruz ve verecegiz. Hanimefendi, sen önce kendi çatinin altindakileri düsün, onlarla beraber nasil yol yürüdügünü düsün. Bizim bu noktada mücadelemiz nettir, kesindir ve bu mücadeleyi, uyusturucuyla olan mücadelemizi kimse inkâr edemez.

TÜRKIYE SIYASI, DIPLOMATIK EN GÜÇLÜ DÖNEMINI YASIYOR: Türkiye’nin gelismesinden, kalkinmasindan, büyümesinden rahatsizlik duyan iç ve dis çevrelerin hepsi de simdi ümitlerini 2023’e baglamislar. Son dönemde küresel ekonomik krizin ülkemize olan yansimalarinin yol açtigi sikintilardan cesaret aldik. Ekonomideki toparlanma gecikirse milletimizi bu kutlu yürüyüsten vazgeçireceklerini saniyorlar. Türkiye’nin siyasi, askeri, diplomatik olarak en güçlü dönemini yasadigi bir süreçten geçtigimiz için baska bir sermayeleri de zaten yok. Sirtlarini sivazlayan büyükelçiler, farkli kimliklerle etraflarina dolusturduklari besinci kol elemanlari, FETÖ’sünden PKK’sina tüm terör örgütlerinin uzantilari, kifayetsiz ve kimliksiz siyaset tüccarlari velhasil Türkiye’nin ve bu kardesinizin tüm düsmanlari bunlara gaz verdikçe cosuyorlar.

CURCUNA MASASI BIRKAÇ ADAY ÇIKARABILECEK KAPASITEDE: Gençler, ben de size asigim ve bizim askimiz birilerininkine benzemez. Biz farkliyiz ve bu askimizi da kimse gölgeleyemez. Gerçi kendi aralarinda anlasip bir Cumhurbaskani adayi çikartamadilar ama olsun. Masada 6 kisi var. Masanin altinda da bir tane. Bu ne demektir? Toplam 7. Her kafadan bir sesin çiktigi bu curcuna masasi bir degil, birkaç aday çikartabilecek kapasitede. Seçim tarihine kadar hiç degilse bu kadarini becerirler herhalde. Saka bir yana, bu en kritik döneminde Türkiye’nin önünü kesmek için gösterilen bir o kadar da trajikomik gayretleri herkes gibi biz de izliyoruz. Allah kimin hangi niyete sahip oldugunu, kimin kiminle yürüdügünü biliyor.

2023’TEN DE ZAFERLE ÇIKACAGIZ: Onlar ne yaparsa yapsinlar. Biz bu tezgahla ilk defa karsilasmiyoruz. Istanbul’a büyüksehir belediye baskani seçildigim günden itibaren kendimizi bitip tükenmek bilmeyen bir mücadelenin içinde bulduk. Ne dediler? Muhtar bile olamaz. Bu mansetleri attilar. Sevinç çigliklari attiklari bir noktadan çiktik. Ülkenin önce basbakanlik görevine geldik. Ardindan ülkemizin dogrudan halkin oyuyla seçilen ilk cumhurbaskani oldu. Yetmedi, üstüne bir de yönetim sistemini degistirip tekrar cumhurbaskani seçildi. Bütün bu mücadeleyi milletimiz için verdik. Milletimizle birlikte verdik. 2023’ten de zaferle çikacagiz. Ne vesayetin ayak oyunlari, ne terör örgütlerinin kanli provokasyonlari, ne darbe girisimleri, ne de ekonomik tetikçilerin ahlaksiz santajlari; milli iradenin gücünün üstüne çikamadi.

DEGISIMI 2023’TE SANDIKTA GERÇEKLESTIRME PLANLARINI AÇIKÇA ANLATTILAR: Onlar husumetin çitasini yükselttikçe biz de mücadelenin çitasini yükselttik. Onlar bunun için kullandiklari kaynaklari artirdikça biz kendi potansiyelimizi daha çok kullandik. Yogun bir sekilde tüm bu tezgahlar gizli sakli kuruluyor. Diplomatik kiliflar altinda sergileniyor. Sonra giderek pervasizlastilar. Ülkemizi mahvetmek, yönetimi degistirme niyetlerini açikça ifade etmeye basladilar. Hatirlarsak 2018’de ekonomimize kur, faiz, enflasyon ser üçgeninde yapilan büyük saldiri böyle baslamisti. Yine hatirlarsaniz ülkenin yönetiminde darbeyle ve ekonomiyle basaramadiklari degisimi 2023’te sandikta gerçeklestirme planlarini yine böyle açikça anlatmislardir.

YARIM ASIRLIK HAYALLERIMIZIN SUYA DÜSMESINE SEBEBIYET VERECEKTIR: Bati'da siyasetçisinden medyasina kadar her kesimde ülkemizle ilgili demokrasiyle, hakkaniyetle, nezaketle bagdasmayan o kadar görüs ifade ediliyor ki, takip etmekten ve cevap vermekten biz yorulduk. Bir diger sikinti da Bati'da güçlü siyasi kadrolarin kalmamis olmasidir. Siyaseti düsüren kalibresiz tipler yüzünden Bati da her alanda hizla irtifa kaybediyor. Salgindan savasa, enerji ve gida fiyatlarindaki yükselisten tedarik zincirlerindeki kirilmaya kadar her kriz, Bati'nin güvenlik ve refah düzeninde delikler açiyor. Böylesine kritik bir dönemde Türkiye’nin de ayni akibetle tüccar olmasini özellikle istiyorlar. Böyle bir durum sadece son 20 yildaki birikimlerimizin heba olmasina degil, bunun yaninda asirlik hayallerimizin de suya düsmesine sebebiyet verecektir.

SANDIGA GIDERKEN ADAYLARA ‘HANGISI SORUNLARI ÇÖZEBILIR’ GÖZÜYLE BAKIN: Burada 85 milyon vatandasimin her birine sesleniyorum. Seçim tarihi olan 2023 Haziran’i gelip çattiginda sandik basina giderken lütfen karsiniza çikan adaylara su gözle bir bakin. Bu isimlerden hangisi ülkenin basina gelen sorunlari çözebilir, bu isimlerden hangisi ülkeyi bölgesel ve küresel mücadelelerden basariyla çikartabilir, bu isimlerden hangisi evlatlarimiza daha iyi bir Türkiye ve gelecek birakmamizi saglayabilir? Akil, vicdan, izan sahibi her bir vatandasimdan önce bu sorulari cevaplayip verdigi cevaplara göre tercihini en dogru sekilde yapmasini istiyorum.”

Cumhurbaskani Erdogan, açilisini yaptigi projelere iliskin bilgi verirken CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ile Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun kentte yaptigi açilislara yönelik de çikis yapti. Erdogan, “Dev hizmetleri hizmete sunuyoruz. Bay Kemal gibi Istanbul Büyüksehir Belediye Baskaniyla musluk açilisina gitmiyoruz” dedi.


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °