ODTÜ ÖGRENCILERI, MEZUNIYETLERINI DEVRIM STADYUMU'NDA KUTLADI

ODTÜ’lü ögrenciler Rektörlügün yasagina ragmen Devrim Stadyumu'ndaki mezuniyet töreni gelenegini sürdürdü. Ögrenciler, “Dürüst olmak lazim kardesim; enflasyon sebep faiz sonuç; dinazora kimse bir sey yapmadi", "Nitelikli egitim sinifsiz siniflarda verilir

Güncel 7.08.2022 09:43:55 0
ODTÜ ÖGRENCILERI, MEZUNIYETLERINI DEVRIM STADYUMU

ODTÜ’lü ögrenciler Rektörlügün yasagina ragmen Devrim Stadyumu'ndaki mezuniyet töreni gelenegini sürdürdü. Ögrenciler, “Dürüst olmak lazim kardesim; enflasyon sebep faiz sonuç; dinazora kimse bir sey yapmadi", "Nitelikli egitim sinifsiz siniflarda verilir", "Enflasyonun bu kadar yükseldigini bilseydik, pankarti ODTÜ’ye girerken bastirirdik", "Gözlerimizdeki isiltiyi da satmislar” ifadelerinin yer aldigi pankartlar tasidi. KPSS'nin iptaline iliskin de “Sorulari degil sorunlarimizi çalin” yazili pankart tasindi. 

ODTÜ ögrencileri, rektörlügün yasak kararina ragmen mezuniyetlerini Devrim Stadyumu’nda kutladi. ODTÜ Mezunlar Dernegi ve akademisyenlerin destek verdigi mezuniyet kutlamasina ögrencilerin aileleri de katildi.

Kutlamada ögrenciler dans gösterisi yapti. Gösterinin sonunda “ODTÜ mezuniyetinin yeri Devrim’dir” pankarti açildi.  Kutlama sirasinda “Versan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz” slogani atildi.

ODTÜ Moleküler Biyoloji Bölümü Mezunu Burcu Sekerzade, “Bir ODTÜ ögrencisi için Devrim mezuniyeti kampüse adim attigindan beri hayalini kurdugu, ODTÜ’de yasadigi tüm olaylar ve kendisini var ettigi alanlarla birlikte pankartina ne yazilacagini sekillendirdigi gündür. Bu pankartlarda toplumsal ve siyasi olaylara mezunlar gözünden yorumlar yer alir. Bu pankartlar kimi zaman mizahi olaylar, kimi zaman da çarpici sözlerle ögrencilerin kendilerini ifade ettigi anlardir. Metrekarelerle ölçülen kagit parçalarini güvenlik sorunu olarak göstermek ve bu sebeple ögrencilerin elinden mezuniyet törenini elinden almak, yalnizca atanmis rektörün bir hamlesi degil ayni zamanda ODTÜ’yü geleneklerinden koparmak için atilmis bir adimdir” diye konustu.   

Sekerzade’nin konusmasinin ardindan bölümlerin, “Devrim yürüyüsü” yapildi. Yürüyüs sirasinda ögrenciler ülkenin durumuna iliskin mesajlarin yer aldigi pankartlar tasidi.

Bazi pankartlarin “güvenlik” gerekçesi ile içeri alinmamasi “Bu pankart ‘güvenlik sebebiyle’ iptal edilmistir” pankarti ile elestirildi. Pankartlari kampüse alinmayan ögrenciler de ellerinde pankarta tutuyormus gibi yürüdü. Bir mezun, “Çocuk da yaparim, kariyer de” yazili döviz ve çocugu ile birlikte yürüdü. Pankartlarda ekonomik durum, KPSS’deki bazi sorularin Yediiklim Yayinevi’ne bir deneme sinavinda daha önce yayinlanmasi gibi konular da degerlendirildi.

Pankartlarda su mesajlar yaziliydi:

“Bu devirde kimse sultan degil, padisah degil.”
“Evrimi ögretmeyi reddettiginiz çocuklarin sizi virüslerden korumasini bekleyemezsiniz.”
“Biz senin yilgin bir hosgörü ile düzenleyecegin KKM mezuniyetine mi kaldik?”
“Bu ülkenin hiçbir seyi yoktu; bu kadar yipranmasinin mantigini anlamak mümkün degil; mutlaka birileri bir sey yapti.”
“Dürüst olmak lazim kardesim; enflasyon sebep faiz sonuç; dinozora kimse bir sey yapmadi.”
“Nitelikli egitim sinifsiz siniflarda verilir”
“Enflasyonun bu kadar yükseldigini bilseydik, pankarti ODTÜ’ye girerken bastirirdik.”
“Enflasyon calculus notlarimin toplamini geçti.”
“Gözlerimizdeki isiltiyi da satmislar.”
“Ankapark’taki dinozorlarla ortak özelligimiz, ikimizin de gençliginin çürümesi.”
“Ama onlar o kadar TOK KI, açin halinden ne anlasin.”
“Türk lirasini geri dönüstürsek degerlenir mi?”
“Üç tarafi denizle, dört tarafi asbestle.”
“Sorulari degil sorunlarimizi çalin.”
“Hey o ‘besli’, hey o ‘besli.’ Ihale yolu tasli. O besliler gidecek, rantlarin gözü yasli.”


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °