TUNÇ SOYER BEYDAG'DA ÜRETICILERLE BULUSTU

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Beydag Ovacik Yaylasi'nda üretici ve yurttaslarla bulustu. Göreve geldikleri günden bu yana küçük üreticinin yaninda olduklarini ve desteklerini artirarak sürdürdüklerini söyleyen Baskan Soyer, “Izmir Büyükseh

Güncel 7.08.2022 19:54:35 0
TUNÇ SOYER BEYDAG

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Beydag Ovacik Yaylasi'nda üretici ve yurttaslarla bulustu. Göreve geldikleri günden bu yana küçük üreticinin yaninda olduklarini ve desteklerini artirarak sürdürdüklerini söyleyen Baskan Soyer, “Izmir Büyüksehir Belediyesi, Türkiye'nin 81 vilayetinden biridir ama o Tarim Bakanligi'nin tarim politikalarini çiftçinin istedigi sekilde hayata geçirmesi için düzenlemeleri yapmayi bilir. Bu sahipsizlige, düzensizlige, vatandasi terk etmislige Izmir'de biz riza göstermiyoruz” dedi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi çiftçilerin yogun bir sekilde kullandigi ve Beydag ile Ödemis’i baglayan 6 bin 750 metrelik asfalt çalismasini tamamladi. Baskan Tunç Soyer, asfalt serimiyle konforlu ulasima kavusan üreticilerle Beydag'da bulustu. Ovacik Yaylasi'ndaki bulusmaya Baskan Soyer ile Izmir Köy-Koop Birlik Baskani Neptün Soyer, Beydag Belediye Baskani Feridun Yilmazlar ile esi Filiz Yilmazlar, Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris, Tire Belediye Baskani Salih Atakan Duran, Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, kooperatif baskanlari ile ortaklari, üreticiler, Izmir Büyüksehir Belediyesi bürokratlari, muhtarlar, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri katildi.  

SOYER: "TARIM KÜÇÜK ÜRETICININ AYAKTA TUTMASI GEREKEN BIR SEKTÖR"

Baskan Soyer, “Neden baska bir tarim diyoruz? Tarim, küçük üreticinin, aile çiftçiliginin ayakta tutmasi gereken bir sektördür. Tarim eger büyük sirketlerin, büyük sanayi kuruluslarinin el attigi sektör olursa küçük üretici yok olur. Iste o zaman Tarim Bakani gider Venezuela'da tarim arazisi kiralar, bir gün köylünün sütünü artik almiyoruz derler, Iste o zaman biz küçük üreticiyi topragini terk etmis, köyünü birakmis, sehirde ucuz is gücü haline gelmis ya da issiz ordusuna katilmis gençlerin çocuklarin geleceginden umutsuz yoksullasmis köylüler haline geliriz” dedi.

“YOKSULLUK KADER DEGIL"

Yoksullasmayi kimsenin hak etmedigini belirten Baskan Soyer söyle konustu:

“Bu topraklar hepimizin refahini artirmaya yeter. Ama yetmiyor su anda. Tarima ithalati soktular. Sen kestane hasadi yaparken Çin'den kestane ithal etti bu hükümet. Onun için 'Baska Bir Tarim Mümkün' diyoruz. Yasadigimiz bu yoksulluk kader degil. Buna razi degiliz ve teslim olmayacagiz. Biz Izmir Büyüksehir Belediyesi olarak kaynaklarimizi önce baska bir tarimdan yana kullaniyoruz. Üreticimizi doyuracak politika kuruyoruz. Biz üretmeye devam edecegiz. Üreticinin yaninda durmaya devam edecegiz. Türkiye'ye ilham verecegiz, örnek olacagiz. Az önce bir arkadasimiz ürettigimizi satamiyoruz dedi. Bütün barbunyanizi almayi taahhüt ediyorum. Hem de pazarda sattiginiz fiyatin üstüne almayi taahhüt ediyorum. Sütte bunu yaptik ve hükümet bizim açikladigimiz fiyati açiklamak zorunda kaldi. Izmir Büyüksehir Belediyesi, Türkiye'nin 81 vilayetinden biridir ama o Tarim Bakanligi'nin tarim politikalarini çiftçinin istedigi sekilde hayata geçirmesi için düzenlemeleri yapmayi bilir. Bu sahipsizlige, düzensizlige, vatandasi terk etmislige en azindan Izmir'de biz riza göstermiyoruz. Kimse enseyi karartmasin.”

“TURIZMI DE CANLANDIRACAGIZ"

Beydag Belediye Baskani Feridun Yilmazlar, “Bugün Ovacik'ta bir tarih yaziliyor. ‘Baska Bir Tarim Mümkün’ diyerek yola çikan, üretici dostu Tunç Soyer'e çok büyük tesekkür ediyorum. Hedefimiz buradaki turizmi de canlandiracagiz” dedi. Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris, “Burada yapilan hizmetleri herkesi görüyor. Sesimize ses verdiniz, hizmetlerimizde öncü oldunuz. Baskanimiz Tunç Soyer'e ve ekiplerine tarimin baska türlü olabilecegini gösterdigi için tesekkür ediyoruz” dedi.

ÜRETICIDEN YOL TESEKKÜRÜ

Üretici Metin Görgeç, “Baska Bir Tarim Mümkün sloganiyla yapilan yatirimlar için halkimiz adina tesekkür ederim. Bizim olmazsa olmazimiz yol. Yolumuz çok güzel oldu, tozdan kurtulduk” dedi ve ürettikleri ürünlerinin alimi için Baskan Tunç Soyer'den destek talep etti. Üretici Murat Özcan, “Biz üreticiler olarak yaptiginiz yatirim ve hizmetlerden dolayi çok tesekkür ediyoruz. 4-5 ilçenin merkezi burasi çok kiymetli. Yaptiginiz islerden dolayi çok tesekkürler” dedi.

Baskan Tunç Soyer, Beydag'da tarlalari ziyaret ederek küçük üreticilerle bir araya geldi. Sorunlari dileyen Baskan Soyer, Ovacik Yaylasi'nda 9 yasindaki Gülden Koçak ile çilek topladi.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °