DISISLERI BAKANLIGI: “ISRAIL’IN SIVILLERE SALDIRILARINI VE MESCID-I AKSA’DA IBADET GIRISIMLERINDE BULUNULMASINI KINIYORUZ”

Disisleri Bakanligi, “Israilli Milletvekili Itamar Ben-Gvir ile fanatik Yahudi gruplar tarafindan Israil polisinin korumasi altindaki Mescid-i Aksa'ya baskin düzenlendigi ögrenilmistir. Israil’in halen devam etmekte olan sivillere yönelik saldirilarini ve

Güncel 7.08.2022 19:59:09 0
DISISLERI BAKANLIGI: “ISRAIL’IN SIVILLERE SALDIRILARINI VE MESCID-I AKSA’DA IBADET GIRISIMLERINDE BULUNULMASINI KINIYORUZ”

Disisleri Bakanligi, “Israilli Milletvekili Itamar Ben-Gvir ile fanatik Yahudi gruplar tarafindan Israil polisinin korumasi altindaki Mescid-i Aksa'ya baskin düzenlendigi ögrenilmistir. Israil’in halen devam etmekte olan sivillere yönelik saldirilarini ve Mescid-i Aksa’da ibadet girisimlerinde bulunulmasini siddetle kiniyoruz” açiklamasini yapti.

Disisleri Bakanligi, Israil’in Gazze kentine yönelik baslattigi saldirilara iliskin bugün bir açiklama yapti. Bakanligin yazili açiklamasi söyle:

“Israil'in, 5 Agustos günü Gazze’ye yönelik baslattigi ve çocuklar dahil çok sayida sivilin hayatini kaybetmesine neden olan saldirilarina ilaveten, bugün Israilli Milletvekili Itamar Ben-Gvir ile fanatik Yahudi gruplar tarafindan Israil polisinin korumasi altindaki Mescid-i Aksa'ya baskin düzenlendigi ögrenilmistir. Israil’in halen devam etmekte olan sivillere yönelik saldirilarini ve Mescid-i Aksa’da ibadet girisimlerinde bulunulmasini siddetle kiniyoruz.

Harem-i Serif ve Mescid-i Aksa'daki statükonun açik bir ihlalini teskil eden söz konusu tahrikkar eylemler, bölgedeki gerilimi daha da tirmandiracaktir. Israil Hükümeti'ne, Harem-i Serif'in statü ve maneviyatini hedef alan bu tür eylemlere izin verilmemesi yönündeki çagrimizi yineliyoruz.”

 


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °