BORNOVA’DA ASFALT ÇALISMALARI HIZ KAZANDI

Bornova Belediyesi’nin ilçedeki yol sorunun tamamen ortadan kaldirmak amaciyla kurdugu Asfalt Üretim Tesisi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte baslayan yol yenileme çalismalari hiz kazandi. Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug, “Daha modern ve konforlu bi

Güncel 8.08.2022 10:28:40 0
BORNOVA’DA ASFALT ÇALISMALARI HIZ KAZANDI

Bornova Belediyesi’nin ilçedeki yol sorunun tamamen ortadan kaldirmak amaciyla kurdugu Asfalt Üretim Tesisi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte baslayan yol yenileme çalismalari hiz kazandi. Bornova Belediye Baskani Mustafa Idug, “Daha modern ve konforlu bir Bornova için azimle çalisiyoruz” dedi.

Bornova Belediyesi asfaltlama sezonunun açildigi 15 Mart’tan bu yana 12 bin tonun üzerinde asfalt üretip, 6 kilometreye yakin yol yenilerken ilçe genelinde 22 bin metrekareyi askin yama yapti. 

MUHTAR ISIK: "BASKANIMIZ SÖZÜNÜ TUTTU"

Asfalt çalismalarinin yogun sekilde sürdügü belirten Inönü Mahallesi’nin Muhtari Musa Isik, “Baskanimiz Mustafa Idug ‘Asfalt Üretim Tesisi kurdum. 2022 Asfalt yili olacak’ dedi ve sözünü tuttu. Yapilan yatirim ve ardindan baslayan çalismalar gerçekten çok önemli. Pek çok sokagimiz asfaltlandi, birçogunda da çalismalar devam ediyor. Tabii ki bazi eksiklerimiz ve ihtiyacimiz var ama hepsi zamanla giderilecegine inaniyorum. Kendisine tesekkür ediyorum” diye konustu.

KURUMLAR ARASI IS BIRLIGI 

Bornova genelinde internetten dogalgaza pek çok alanda altyapi kazisinin yapilmaya devam ettigini hatirlatan Belediye Baskani Mustafa Idug, “Yollardaki sorunun temel nedeni bu kazilar, belediyemizin kazdigi bir yer yok. Kaziyi yapan kurumun kapatmasi gerekirken, bu süreçte aksamalar yasandi. Artik kurumlar yapilan kazilari süresinde kapatamayacak olursa, Bornova Belediyesi olarak bizler kapatip, ücretini ilgili firmadan alacagiz. Bu durum bize büyük bir hiz katacak. Tüm kurumlarla takvim belirliyoruz, onlarin kazi programina kazilan sokaklari kapatacagiz. Bornova’nin bu en önemli sorununu ortadan kaldirmak için yola çiktik ve kentimize en az 30 yil hizmet edecek bir tesis kurduk. Daha modern ve konforlu bir kent için azimle çalisiyoruz” dedi.

BORNOVALILAR ÇALISMALARDAN MEMNUN

Bornovalilar, Atatürk ve Inönü Mahalleleri'nde devam eden asfaltlama çalismalarindan memnuniyetlerini su sözlerle dile getirdi:

-Mustafa Akdemir: “Mahallelimizden yollardan çok sikayet vardi. Bornova Belediyesi bir süre önce asfaltlama çalismalarina basladi.  Biz de bu çalismalari yakindan takip ediyoruz. Çalismalara Inönü Mahallesi’nden baslamasina mahalle sakinleri olarak çok sevindik. Bornova Belediyesi’nin daha önce bir asfalt üretim tesisi yoktu, bazi araçlar gereçler taserondu. Sag olsun Belediye Baskanimiz bu tesisi kurdu ve is makineleri aldi. Inaniyorum ki bundan sonrasi daha iyi olacak. Bornova Belediyesi’ne ve Sayin Idug’a çok tesekkür ediyoruz.” 

-Tamer Öçalan: “Yollarimizin yapilmis olmasi bizleri gayet memnun etti. Ilgililere tesekkür ediyorum.” 

-Inci Kaymaz: “Yollarimiz düzeldi. Iyi olmus, güzel olmus. Toz, toprak çok oluyordu. Bozuk yerleri arada bir yama yama oluyordu, tamir ediliyordu. Ama o sekilde çok saglikli degildi. Ben yapildigi anda burada degildim ama geldigimde gayet güzel gördüm. Tüm Bornova’nin ayni sekilde olacagina inaniyorum.”

-Zeynep Pak: “Yollarimiz çok bozuktu, su anda düzgün oldu. Çok memnunuz. Çok güzel oldu.”

 


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °