EKREM IMAMOGLU: EKONOMI IYI YÖNETILMIYOR. 'BU HÜKÜMETIN SORUNU' DIYEREK KENARA ÇEKILENLERDEN OLAMAYIZ

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, Bagcilar’da Istanbul'un ikinci Kent Lokantasi ile 3 ilçe yasayan yaklasik 450 bin kisiye hizmet verecek Mahmutbey Itfaiye Istasyonu’nu açti. Bagcilar’da yakin zamanda kiz ve erkek ögrenci yurdu aç

Güncel 8.08.2022 19:30:43 0
EKREM IMAMOGLU: EKONOMI IYI YÖNETILMIYOR.

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, Bagcilar’da Istanbul'un ikinci Kent Lokantasi ile 3 ilçe yasayan yaklasik 450 bin kisiye hizmet verecek Mahmutbey Itfaiye Istasyonu’nu açti. Bagcilar’da yakin zamanda kiz ve erkek ögrenci yurdu açacaklari bilgisini paylasan Imamoglu, “Ekonomi iyi yönetilmiyor. 'Bu hükümetin sorunu’ deyip kenara çekilenlerden olamayiz. Elimizdeki imkanlarla ‘Bugünün zor kosularinin atlatilmasinda mutlaka bizler de bir sey yapmaliyiz’ diyerek yola çiktik” dedi.

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, “150 günde 150 proje” maratonu kapsaminda bugün ilk olarak Bagcilar'da Istanbul'un ikinci Kent Lokantasi'ni açti. Ilki bir buçuk ay önce Fatih Çapa'da açilan, 29 TL'lik menüye sahip olan ve kadinlar tarafindan isletilen Kent Lokantasi sayisinin 10'a çikarilmasi planlaniyor.

Bagcilar'daki Kent Lokantasi, Imamoglu'nun ilk yemek servisini yapmasi ile açildi. Imamoglu, lokantadaki ilk yemegini de ögrencilerle birlikte yedi. Lokantanin 700 kisilik bir kapasiteye sahip oldugunu belirten Imamoglu, sunlari söyledi:

"KENT LOKANTASI SAYISINI SONBAHARDA 10'A ÇIKARMAYI DÜSÜNÜYORUZ: Kusura bakmayin, Kent Lokantasi'nin baska bir formatini bulamadik. Ama buranin tanimasini ve görülmesini istiyoruz. Ve burasi günde 700 kisiye yemek verebilecek kapasiteye sahip olacak. Özellikle Istanbul’umuzun çok ihtiyaç hissedildigini düsündügümüz noktalarinda Kent Lokantasi'ni açmaya devam edecegiz. Sonbaharda bunun sayisini 10'a çikarmayi düsünüyoruz. Bunun temel sebebi su; bugün ekonomik kosullar, zorluklar, ne yazik ki iyi yönetilmeyen ekonomik süreç, döviz kurlari, maliyetler, insanlarin ücretlerinin ne yazik ki yeterli seviyede olmamasi her aileyi, her bireyi etkiliyor. Burada bizim en temel gördügümüz ve etkilendigini hissettigimiz ve mutlak yaninda olmamiz gerektigini düsündügümüz, basta burada gördügünüz gibi ögrenci arkadaslarimiz olmak üzere yine çok düsük ücretle çalisan isçi, emekçi dostlarimiza dönük alanlarda hizmet vermek ve bunda da kararliyiz.

‘BU HÜKÜMETIN SORUNU’ DIYE KENARA ÇEKILENLERDEN OLAMAYIZ: Bu, bugünün sorunu, bugünün konusu. Bunun asilmasi lazim. Yani ekonomi iyi yönetilmiyor. ‘Bu hükümetin sorunu’ deyip kenara çekilenlerden olamayiz. 'Elimizdeki imkanlarla bugünün zor kosullarinin atlatilmasinda mutlaka bizler de bir sey yapmaliyiz' diyerek gayret ediyoruz. Yani bugün eger 0-4 yas arasi çocugu olan anneler çocuklari ile seyahat edebiliyorsa ücretsiz, inanin bu dönemin ihtiyacinin karsiligi. Ya da evlerine süt dagitiyorsak, çocuklarimizin ihtiyaci oldugu için 1,5 milyon haneye destek olmak durumundaysak bu, bugünün ihtiyaci. Dileriz ve isteriz ki zenginlesen ülkemizde, zenginlesen sehirlerimizde çocuklarimizin, gençlerimizin, ailelerimizin bu tür ihtiyaçlari olmasin. Olmadigi zaman bu tür alanlari baska fonksiyonlarla kullaniriz, degerlendiririz. Umarim hizli bir biçimde o zenginligi hep birlikte yakalariz. Bence o zenginlesen toplumun da temelinde en derin teminat, bence buradaki gençlerimiz. Onlarin sayesinde biz bunu basarabiliriz. Bu memleketin nimeti de buna yeter, bereketi de yeter, insani da yeter, inanin yeter.

ÇOK DAHA BASKA BIR ÜLKE VE MILLET OLMA SANSINA SAHIBIZ: Yani biz, aslinda hedefimizin kendi birikimlerine ve becerilerine süreçleri teslim etmeyi becerebilsek, ortak akli ve süreci bu sekilde tanimlayabilsek çok daha baska bir sehir, çok daha baska bir ülke ve millet olma sansina sahibiz. Bunu basaracagiz, o kadar yürekten inaniyorum ki. Daha dün Ardahan'daydim. Ondan önceki gün yol üzerinde Artvin ilçelerindeydim. Insanlarimiz çok büyük zorluklar içerisinde süreçlerini geçiriyorlar, yasam sürdürüyorlar ama umutlarini da taze bir biçimde en üst sekilde koruyorlar.

ÇAPA'DAKI KENT LOKANTASI'NDA BUGÜNE KADAR 30 BIN KEZ YEMEK YENMIS: Bu bakimdan bizler de yöneticiler olarak, iste bugünün sorunlarina burada karsilik veren, ona destek olan bir zaman dilindeyiz. Çapa'da açtigimiz yerde, 1,5 ayi doldurmasina ragmen neredeyse 30 bin insanimiza orada hizmet etmis durumdayiz. Yani daha dogrusu, 30 bin kez orada yemek yenmis. Demek ki bu ihtiyaç. Burada benzer seyi zaten yakalayacagini düsünüyoruz. Su konusuluyor; hani esnafimiz bundan sikayetçi olur mu vesaire. Degerli arkadaslar, burada bir çesit çorba, bir çesit yemek, bir çesit makarna gibi bir sofra var. Yani bunun yaninda ‘sunu da ver, bunu da ver’ yok. Böyle bir ortamin inanin müsterisi baskadir. Ya da buna gelecek olan insan baskadir. Ben, bu isleri yapmis bir insanim. Belki 15’e yakin noktada yerim oldu Istanbul'da. Bu tarz yerlerin geleni baskadir, onlarin bizim basimizin üstünde yeri var. Ama hiçbir esnafimizin bereketine veya onlarin kazancina dönük bir sorun yasatmazlar. Dedigim gibi, ilerleyen zamanlarda umarim biz, bu tür ihtiyaçlara dönük süreçleri konusmayiz. Bugün Bagcilar'dayiz. Çok güzel hizmetlerimiz var. Çok yakin yerde, ciddi bir kapasitesi olan kiz ve erkek ögrenci yurdumuzu hazirliyoruz. Çok hizmetimiz var, bugün bir itfaiye merkezimizi açacagiz yine Bagcilar'da. Temennim o ki Bagcilar'in geçmiste konusulan duygularinin disinda daha çok güzel enerjisiyle, iste yeni açtigimiz Bagcilar Meydani'ndaki etkinlikleriyle, bulusmalariyla konusulan, vatandasinin memnuniyetini, mutlulugunu Istanbul’a ve tüm ülkeye servis eden bir ilçemiz olmasi. Onu basardigimizda bir sorun kalmayacak.”

BAGCILAR'DAKI IKINCI AÇLIS ITFAIYE ISTASYONU OLDU

IBB Baskani Ekrem Imamoglu’nun Bagcilar’daki ikinci adresi, Mahmutbey Itfaiye Istasyonu için düzenlenen açilis töreni oldu. Imamoglu, CHP milletvekilleri Zeynel Emre ile Emine Gülizar Emecan’in da katildigi törende bir konusma yapti. Yanginin, öncesinde tedbir alinmasi gereken afetlerden biri oldugunu belirten Imamoglu, sunlari söyledi:

“MAHMUTBEY ISTASYONU 3 ILÇE, 10 MAHALLEDE 450 BIN INSANIMIZA HIZMET VERECEK: Öncesinde eger tedbir alirsaniz hem oradaki süreci kisaltiyorsunuz hem de bu tür sikintili anlarla karsilasmaktan uzak kaliyorsunuz. Öncelikle bu mücadelenin içerisinde en ön hatta büyük bir efor ortaya koyarak, çogu zaman can güvenligini ve canini unutarak mücadelesini ortaya koyan bu cesur yürekli itfaiyeci dostlarima, yol arkadaslarima sükranlarimi sunuyorum. Mahmutbey Istasyonu, 6 araç ve 16 personelle 3 ilçe, 10 mahallede yasayan 450 bin kisiye hizmet verecek. Bu sayede bölgedeki olasi yanginlara normal sartlar altinda ortalama 6 dakika içinde müdahale edilecek. 

BIR YANGIN OLDUGUNDA ‘TALIMAT’ DIYE BIR SEY OLUR MU: Balikli Rum Hastanesi yangininda, ne yazik ki eski bir bina ve ahsap bir çati düzeni yüzünden hizli ilerleyen bir yanginla beraber tüm çatilarin yandigi bir süreç yasadik. Burada da basarili bir müdahaleyi ve yangini özellikle hizli bir sekilde kontrol altina alma becerisini ortaya koyduklari için ben bütün teskilatimiza tesekkürü buradan iletmek istiyorum. Bazen felaket anlarini bile siyasi malzeme yapmaktan çekinmeyen, geri durmayan bir akilla karsi karsiyayiz. Üzüntüyle izledim, takip ettim, dinledim. Muhatabi olan bir kurum, bir vakif tepeden tirnaga yanginla ilgili süreçte herkese tesekkür ediyor, ama orada itfaiye yok örnegin. Yangini söndüren itfaiye, ama itfaiye yok. Önemli degil yani, bize tesekkür edilmesini de beklemiyor, benim arkadaslarimin vazifesi o. Vakfin bu tarz tutumunu hayretle karsiliyoruz sadece. Çünkü bahsedilen konu bir yangin. Yani yangin söndürüldügü için Ankara'dan Saray'dan baslamis, ilçenin mahalle muhtarina kadar inmis, ama yangini söndüren itfaiye kavramin içerisinde yoktur. Bu arada, vallahi de billahi de itfaiye benden bile talimat almiyor; onu söyleyeyim. Allah korusun, hiç kimse yanginla yüzlesmesin. Ama bir yangin oldugunda ‘talimat’ diye bir sey olur mu? Nereden nereye geldik? Hayret bir durum. Itfaiyeci kardeslerimiz, bir yangin olur, bir ihbar gelir, görevinin geregi yola çikar, can siparane görevini yapar. Hem yangini söndürür hem insanlari kurtarir. 

BU SEHIRDE ITFAIYECI SAYISI ÇOK YETERSIZ. KADRO TALEBIMIZ VAR: Istanbul, 20 milyona yakin etkin, aktif nüfusa bakiyor ve bu sehirde itfaiyeci sayisina baktigimizda, çok yetersiz. Çünkü itfaiye dedigimiz sey, her an yangin olabilecek ve de her an büyük afetlerle karsi karsiya kaldigimizda en etkin gücümüz. Böyle bir gücü mutlaka büyütmeliyiz. Bu manada kadrolu itfaiyeci pozisyonunu büyütmek istiyoruz. Taleplerimiz vardi. Bir kismi onaylandi. Onlarin alimini yaptik. Yanimda bir kadin, bir erkek çalisanimiz var. Arkada da genç kadinlar ve erkekler diye görebilirsiniz. Hepsi, vallahi de billahi de benim halamin oglu, dayimin oglu, amcamin oglu ya da halamin kizi, dayimin kizi, amcamin kizi elbette degil. Ama liyakatiyle buraya gelmis, bu kurum içerisinde artik hepsi benim kurumsal akrabam. Hepsi benim hemserim, hayatini ortaya koyacak insanlar. Onlara yollari açik olsun diyorum.

DEVLET KADROLARINDAKI DARALMISLIGI ASMAMIZ IÇIN ÇAGRI YAPIYORUM: Devlet kadrolarindaki daralmisligi asmamiz için çagri yapiyorum. Ama itfaiye, ama zabita basta olmak üzere bazi ihtisas kadrolarindan bize kadro açilmasini hem Sehircilik Bakanligi’ndan hem de bazen Meclis üzerinden talep ettigimiz izin süreçlerinin hizli bir sekilde isletilmesi, bize böyle güzel, piril piril kardeslerimizin, arkadaslarimizin katilimina vesile oluyor. Bunu da özenle talep ediyoruz. Gerçekten el üstünde tutulmasi gereken kurumlarimizdan bir tanesi. Allah nice yüzyillar nasip etsin bu kurumlarimiza. Biz asil, kadim bir kentin fertleriyiz, bireyleriyiz. Binlerce yili temsil ediyoruz. Bugünü iyi temsil etmek, düne olan vefamizi göstermek, yarina olan borcumuzu simdiden ödemeye dönük bir gayret içeriyor.”

YAZICI: EN BÜYÜK MOTIVASYONUMUZ YANGINLARA MÜDAHALE SÜRECINI KISALTMAK

Törende konusan IBB Genel Sekreter Yardimcisi Murat Yazici da Mahmutbey Istasyonu’nu açma konusundaki en büyük motivasyonlarinin yanginlara müdahale sürecini kisaltmak oldugunu belirterek sunlari söyledi:

"Zira bu istasyonumuz Bahçelievler, Bagcilar ve Basaksehir itfaiyelerinin ortak bulusma noktasidir. Istanbul Itfaiyesi’nin olaylara müdahalesinin ortalama 6 dakika 26 saniyede söz konusu oldugunu düsünürsek bu lokasyonda nüfus ve trafik yogunlugu nedeniyle intikal süremiz, ortalamanin oldukça üzerindeydi. Bagcilar istasyonu ile Mahmutbey Istasyonu arasindaki süre 12 dakika. Basaksehir Istasyonu’yla arasindaki mesafe 16 dakika ve Bahçelievler Istasyonu’yla arasindaki mesafe ise 20 dakikayi bulabilmekteydi. Yeni istasyonumuzun kurulmasi, olaylara müdahalede en temel anlamda bu zaman kaybini ortadan kaldiracaktir.”


 


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °