FIBA U18 ERKEKLER AVRUPA SAMPIYONASI IZ BIRAKTI

Izmir’in ev sahipligini yaptigi FIBA U18 Erkekler Avrupa Sampiyonasi, basarili organizasyonuyla spor gündemine damga vurdu. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in de tribünden izledigi final maçinin ardindan bir degerlendirme yapan Basketbol Fede

Spor 8.08.2022 19:35:00 0
FIBA U18 ERKEKLER AVRUPA SAMPIYONASI IZ BIRAKTI

Izmir’in ev sahipligini yaptigi FIBA U18 Erkekler Avrupa Sampiyonasi, basarili organizasyonuyla spor gündemine damga vurdu. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in de tribünden izledigi final maçinin ardindan bir degerlendirme yapan Basketbol Federasyonu Baskani Hidayet Türkoglu, Izmir Büyüksehir Belediyesi de dahil olmak üzere organizasyona emek veren kurumlara tesekkür etti.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Türkiye ile Ispanya arasinda Mustafa Kemal Atatürk Karsiyaka Spor Salonu’nda oynanan FIBA 18 Yas Alti Erkekler Avrupa Sampiyonasi final maçini tribünden izledi. Maçin ardindan sosyal medya hesabindan bir paylasim yapan Baskan Tunç Soyer su ifadeleri kullandi:

“Tesekkürler gençler. FIBA 18 Yas Alti Erkekler Avrupa Sampiyonasi’nda, milli sporcularimiz bizlere büyük heyecan ve gurur yasatti. Avrupa ikincisi olan gençlerimizle iftihar ediyoruz. Gelecekte birçok sampiyonluklara imza atacaklarina eminim.”

HIDAYET TÜRKOGLU’NDAN TESEKKÜR

Basketbol Federasyonu Baskani Hidayet Türkoglu ise “Simdiye kadar ev sahibi oldugumuz bütün uluslararasi organizasyonlarda oldugu gibi FIBA 18 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi’ni da basariyla düzenlemenin gururunu ve mutlulugunu yasiyoruz. Bu güzel organizasyonun kusursuz sekilde tamamlanmasi için canla basla çalisan degerli ekip arkadaslarima, tribünleri doldurarak basketbola duyduklari sevgiyi bir kez daha gösteren kiymetli Izmirlilere, Gençlik ve Spor Bakanligi’na, Izmir Valiligi’ne, Izmir Büyüksehir Belediyesi’ne, Karsiyaka ve Bornova belediyelerine bir kez daha tesekkür ederim" dedi.

Sampiyonaya katilan antrenörler de organizasyondan duyduklari memnuniyeti söyle dile getirdi:

Alan Ibrahimagic (Almanya 18 Yas Alti Erkek Milli Takim Basantrenörü): “Organizasyon genel olarak basariliydi. Herkes bizlere çok cana yakin bir sekilde yaklasarak yardim etti. Ulasim konusunda hiçbir zaman sikinti yasamadigimiz gibi gerektiginde toplanti ve yemek saatlerimizi de degistirebildik. Ofiste bulunan ve mihmandar olarak görev yapan kisiler herhangi bir durum oldugunda bizlere destek oldular. Ayrica konakladigimiz tesiste havuzun olmasi oyuncularin dinlenmesi açisindan önemliydi.”

Craig Nicol (Büyük Britanya 18 Yas Alti Erkek Milli Takim Basantrenörü): “Büyük Britanya basketbolu adina ev sahibi Türkiye'ye ve özellikle de Izmir halkina, takimimiza karsi göstermis oldugu nazik ve cömert tutum için tesekkür ederim. Oteldeki yetkililer ve basta mihmandarimiz olmak üzere bizimle ilgilenen tüm görevliler mükemmel is çikarttilar. Böyle bir etkinligi düzenlemek için yapilan büyük çalismanin farkindayim. Böylesine harika bir deneyim için herkese tesekkür ederim.”

Torsten Loibl (Çekya 18 Yas Alti Erkek Milli Takim Basantrenörü): “Normalde bu gibi büyük organizasyonlarda hem ulasim hem de konaklama konusunda problemler yasanabiliyor. Ancak biz turnuva boyunca hiçbir sorunla karsilasmadik. Buna ek olarak günün programini kendimiz de ayarlayabiliyoruz. Antrenman, yemek ve servis saatlerimize belli ölçüde karar verebiliyor olmamiz bize büyük bir özgürlük taniyor ve bundan dolayi çok mutluyuz.”

Lamine Kebe (Fransa 18 Yas Alti Erkek Milli Takim Basantrenörü): “Organizasyon anlaminda bizler için her sey düsünülmüs. Karsilasmalarin oynandigi salonlar çok iyi seviyedeydi. Konakladigimiz otelde odalar mükemmeldi. Ayrica ulasim anlaminda da hiçbir sorun yasamadik. Her sey üst seviye performans sergilenmesi için uygundu.”

Stipe Kulis (Hirvatistan 18 Yas Alti Erkek Milli Takim Basantrenörü): “FIBA 18 Yas Alti Erkekler Avrupa Sampiyonasi’nin organizasyonu çok iyi bir sekilde gerçeklestiriliyor. Konaklama anlaminda ihtiyacimiz olan her seye sahibiz. Klimali odalar ve iyi bir internet baglantisi var. Organizasyonun düzenlendigi Izmir’deki iki salonda da maç oynadik ve büyük keyif aldik. Türk kültürünü çok sevdim. Insanlar çok yardimseverler ve onlarla bir arada olmaktan çok mutluyum.”

Daniel Miret (Ispanya 18 Yas Alti Erkek Milli Takim Basantrenörü): “Böyle önemli bir organizasyonda yer aldigimiz için çok mutluyuz. Sampiyona boyunca hem salon hem de konaklamadan memnun kaldik. Basketbolun ne oldugunu bilen seyirciler önünde müsabakalar oynaniyor. Izmir’de olmaktan ve sampiyonada yer almaktan heyecan duyuyoruz.”

Elad Yasin (Israil 18 Yas Alti Erkek Milli Takim Basantrenörü): “Bu benim katildigim ilk Avrupa Sampiyonasi. Organizasyon genel olarak çok basarili. Ekip mihmandarimiz ve organizasyon yetkilileri çok profesyoneller. Sampiyonanin Türkiye'de düzenlenmesinden memnunum.”

Andrea Capobianco (Italya 18 Yas Alti Erkek Milli Takim Basantrenörü): “Izmir’de inanilmaz bir atmosfer var. Olimpiyat Oyunlari havasinda tüm takimlar ayni yerde konakliyor. Bu çok güzel bir duygu. Organizasyon anlaminda hiçbir sikinti yasamiyoruz. Geçtigimiz yillarda birkaç kez Türkiye’ye gelmistik. Hatta Samsun’da takim olarak bronz madalya kazanmistik. Türkiye Basketbol Federasyonu yine kaliteli bir organizasyona imza atti.”

Vaso Milovic (Karadag 18 Yas Alti Erkek Milli Takim Basantrenörü): “FIBA 18 Yas Alti Erkekler Avrupa Sampiyonasi organizasyon anlaminda çok basarili bir sekilde gerçeklesiyor. Görevliler bizlere her anlamda yardimci oluyorlar. Bu da bizim isimizi çok kolaylastiriyor.”

Toni Simik (Kuzey Makedonya 18 Yas Alti Erkek Milli Takim Basantrenörü): “FIBA 18 Yas Alti Erkekler Avrupa Sampiyonasi’ndaki organizasyondan çok memnunuz. Ekipler bizlere her konuda destek oluyorlar.”

Karolis Abramavicius (Litvanya 18 Yas Alti Erkek Milli Takim Basantrenörü): “Takim olarak organizasyon hakkinda çok fazla olumlu sey söyleyecegiz. Keyifli ve güzel bir turnuva yasaniyor. Konakladigimiz yerin yani sira antrenman ve maçlarimizi oynadigimiz salondan çok memnunuz. Daha önce Konya’da düzenlenen bir organizasyonda bulunmustuk. Bu turnuvada da yine ayni kalitede hizmet aliyoruz.”

Andrzej Adamek (Polonya 18 Yas Alti Erkek Milli Takim Basantrenörü): “Bu gibi sampiyonalarda konaklama ve ulasim her zaman önemlidir. Otobüsler maç ve antrenmanlardan önce zamaninda yerinde oluyor. Antrenman saatleri ve toplanti organizasyonlari da bizleri memnun ediyor. Tabii her sampiyonada oldugu gibi burada da gönüllüler bizler için her seyin en iyisi olmasi için ellerinden geleni yapiyorlar. Onlara da tesekkür ediyorum.”

Vladimir Djokic (Sirbistan 18 Yas Alti Erkek Milli Takim Basantrenörü): “Oteldeki hizmetten ve çevremizde bulunan tüm çalisanlardan çok memnunuz. Görevliler ile mihmandarimiz çok profesyoneller ve buradaki konaklamamizi daha keyifli hale getirmeye çalisiyorlar. Organizasyonda her sey çok üst düzeyde.”

Danijel Radosavljevic (Slovenya 18 Yas Alti Erkek Milli Takim Basantrenörü): “Slovenya ekibi adina, Türk halkina büyük misafirperverlikleri ve bizi bu turnuvada agirladiklari için tesekkür ediyorum. Genel olarak turnuvanin tüm organizasyonundan memnunuz. Basketbol oynamak için harika olan basketbol salonlarindan ve genel kosullarindan özellikle memnun kaldik.

Ilias Katzouris (Yunanistan 18 Yas Alti Erkek Milli Takim Basantrenörü): “FIBA 18 Yas Alti Erkekler Avrupa Sampiyonasi organizasyon olarak çok basarili. Sampiyona boyunca herkes bizlere çok sicak davrandi. Turnuvanin hem organizasyon hem oyun kalitesi çok yüksek.”


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °