GÜLTEKIN UYSAL’DAN 5. ISLAMI DAYANISMA OYUNLARI'NDA KKTC’DEN TEMSILCI OLMAMASINA TEPKI

Demokrat Parti (DP) Genel Baskani Gültekin Uysal, bugün baslayan 5. Islami Dayanisma Oyunlari’na iliskin, “Neticede bugün en temelde ‘taninma’ sorunu yasayan Kibris Türk Cumhuriyeti, ev sahibi oldugumuz ve Kibris Türk Cumhuriyeti'nin gözlemci üye oldugu b

Güncel 10.08.2022 11:23:00 0
GÜLTEKIN UYSAL’DAN 5. ISLAMI DAYANISMA OYUNLARI

Demokrat Parti (DP) Genel Baskani Gültekin Uysal, bugün baslayan 5. Islami Dayanisma Oyunlari’na iliskin, “Neticede bugün en temelde ‘taninma’ sorunu yasayan Kibris Türk Cumhuriyeti, ev sahibi oldugumuz ve Kibris Türk Cumhuriyeti'nin gözlemci üye oldugu bir birligin organizasyonunda temsil edilmiyor. Sormazlar mi; sen tanimiyorken kim tanisin” dedi.

Gültekin Uysal, bugün Konya’da açilisi yapilan 5. Islami Dayanisma Oyunlari Organizasyonu’nda Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) temsilci olmamasini elestirdi. Gültekin, sosyal medya hesabindan su açiklamayi yapti.

“Agustos 1991'de Islam Isbirligi Teskilati'nda ‘gözlemci üye’ statüsü kazanan Kibris Türk Cumhuriyeti, teskilata üye ülkelerin dahil oldugu, bizim ev sahipligi yaptigimiz ve 1980'de Izmir'de temsil edildigi Islami Dayanisma Oyunlari'nda bugün tek bir sporcu ile temsil edilmiyor.

AKP iktidari, devletimiz ve milletimiz nazarinda ‘milli mesele’ olarak görülen bir varlik, hak ve adalet sorununu, ‘Kibris Sorunu’nu yine bir iç politik malzeme olarak degerlendiriyor. Iktidara geldigi gün ‘toprak vermeyi dahi düsünebiliriz’ diyen AKP, 2003-2004'te olduguna benzer sekilde Kibris Türklügünün hak ve varlik mücadelesini bir taraftan AB ile iliskilerine bir taraftan da Türkiye kamuoyunda baslattigi sözde ‘yerli milli’ politikaya araç ediyor.

Bugün basta Kapalimaras'in açilmasi meselesi olmak üzere Kibris Türk Cumhuriyeti ile ilgili her sorunu ‘yerli ve milli’ söylemlere malzeme ediyor. Neticede bugün en temelde ‘taninma’ sorunu yasayan Kibris Türk Cumhuriyeti, ev sahibi oldugumuz ve Kibris Türk Cumhuriyeti'nin gözlemci üye oldugu bir birligin organizasyonunda temsil edilmiyor. Sormazlar mi; sen tanimiyorken kim tanisin?”


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °