FIYAT ISTIKRARI KOMITESI, KONUT PIYASASINDA FIYAT MEKANIZMASINI BOZAN ADIMLARI GÖRÜSTÜ

Fiyat Istikrari Komitesi, Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati'nin baskanliginda 6'nci kez toplandi. Hazine ve Maliye Bakanligi'ndan yapilan açiklamaya göre komite, ekim dönemine yönelik tarimsal ürünlerin temel girdilerde arz-talep dengesinin saglanma

Ekonomi 10.08.2022 11:47:15 0
FIYAT ISTIKRARI KOMITESI, KONUT PIYASASINDA FIYAT MEKANIZMASINI BOZAN ADIMLARI GÖRÜSTÜ

Fiyat Istikrari Komitesi, Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati'nin baskanliginda 6'nci kez toplandi. Hazine ve Maliye Bakanligi'ndan yapilan açiklamaya göre komite, ekim dönemine yönelik tarimsal ürünlerin temel girdilerde arz-talep dengesinin saglanmasina; konut piyasasinda fiyat mekanizmasini bozan adimlara karsi alinabilecek tedbirler üzerinde çalisilmasina karar verdi.     

Hazine ve Maliye Bakanligi, dün yapilan 6'nci Fiyat Istikrari Komitesi toplantisi ile ilgili bir açiklama yapti. Açiklamaya göre, toplantida güncel enflasyon gelismeleri ve son dönemde enflasyona etki eden unsurlar ele alinirken, basta gida ürünlerinde olmak üzere arz güvenligini güçlendirilen stratejik ürünlere yönelik çalismalar ve konut piyasasina yönelik alinan tedbirler dahilinde gelinen son durum degerlendirildi.

Bakanliktan yapilan açiklama söyle:

“Komite, önümüzdeki ekim dönemine yönelik tarimsal ürünlerin temel girdilerde arz-talep dengesinin saglanmasina; konut piyasasinda fiyat mekanizmasini bozan adimlara karsi alinabilecek tedbirler üzerinde çalisilmasina; ayrica Türkiye Ekonomi Modeli kapsaminda ithalata bagimliligi azaltici yatirimlara hiz vermek ve üretim, ihracat ile istihdami artirmak amaciyla Organize Sanayi Bölgelerinin gelistirilmesine ve desteklenmesine yönelik adimlarin atilmasina karar vermistir.”


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °