Diyanet, Üniversite ve Adalet Sarayini hiçe sayan Cengiz Ergün alkol ruhsatina "evet" dedi.

Mevzuata göre alkollü yerlere ruhsat verilmek üzere ibadet ve egitim kurumlarina en az 100 metre uzaklik olma sarti Manisa'da yok sayildi. Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün; Diyaneti - emniyeti - üniversiteyi - kaymakamligi ve adliyeyi hiçe

Güncel 11.08.2022 08:14:00 0
Diyanet, Üniversite ve Adalet Sarayini hiçe sayan Cengiz Ergün alkol ruhsatina

Manisa Büyüksehir Belediyesi Agustos ayi meclis toplantisi yapildi. Toplantiya Yunusemre ilçesine bagli Uncubozköy Mahallesi’nde bulunan Manisa Meydan AVM’nin içkili yer olarak tespit edilmesi ile ilgili Imar ve Bayindirlik ile Hukuk ve Tarifeler Komisyonlarinin talebi damga vurdu.

CHP grubu normal kosullari olusturan yüzlerce alkol ruhsati bekleyenler olmasina karsin kosullari yerine getirmeyen bazi isletmelere içkili mekan ruhsati verilmesini dogru ve etik bulmadiklari gerekçesiyle ‘Ret’ oyu kullandi. CHP’nin bu yaklasimina AKP-BBP ve MHP'li bazi meclis üyeleri de katildi.

MHP Büyüksehir Belediyesi Grup Baskanvekili Mehmet Güzgülü, “Bu konu komisyona gitmesi gerekir” görüsüne ragmen Baskan Ergün “Bugün bu madde oylanacak ”dedi. Oylarin esit çikmasiyla birlikte Baskan Ergün’ün iki oyu ile içkili yer ruhsati biçak sirti meclisten geçti.

Meydan AVM’nin bulundugu alanin etrafinda Manisa Adalet Sarayi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi ve Tip Fakültesi, Manisa Emniyet Müdürlügü ve Manisa Müftülügü hizmet binasi bulunuyor. 

CHP Manisa Büyüksehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Mersinli, “Bu içkili maddede ne yaman çeliskilidir ki milliyetçi muhafazakar olarak kendini addeden zat simdi içki ruhsati vermeye çalisiyor. Nereye vermeye çalisiyor. Hemen tarif edeyim ben size. Bu 100 metre kare içerisinde Tip Fakültesi var. Adliye var, emniyet var, kaymakamlik var, Diyanet Isleri var. Böyle yer olmayan onlarca ruhsat basvurusuna simdiye kadar herkes ret oyu vermistir. Bu yaman çeliskiyi anlamakta zorluk çekiyorum. Hem milliyetçiyiz hem muhafazakariz hem bunu derken bu belediye meclisinde üç ayda bir içki ruhsati veriyorsunuz. Bizde CHP Grubu olarak 13. Maddeye ret veriyoruz” dedi.

MHP LI BELEDIYE BASKANI ERGÜN; “RET OYU VERENLERIN OSB’DEKI OTELDE YIYIP IÇIYORLAR”

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün ise, bu maddeyi oylayacaklarini söyledi. Ergün, insanlarin Manisa yerine Izmir’e kaçtigini ifade etti. Ergün, ret oyu verenlerin OSB’deki hotel de yiyip içtigini kaydetti. 

IYI Parti Büyüksehir Belediyesi Grup Baskanvekili Gökhan Köse, “Madde evet veriyoruz” dedi.  

CHP'LI BASKAN DUTLULU: ”EMNIYET BURAYA OLUMLU GÖRÜS VERMEZ”

Akhisar Belediye Baskani Besim Dutlulu, belediye olarak çok alkollü yer ruhsati verdiklerini belirterek, içkili yer belirlenen alanin müftülügü yakin oldugunu ifade etti, bu yüzden çekinceli davrandiklarini vurguladi. Emniyetin buraya olumlu görüs vermeyecegini belirtti. 

GENEL SEKRETER AYTAÇ; “KAYMAKAMLIKTAN OLUMLU GÖRÜS ÇIKMAZSA RUHSAT VEREMEYIZ”

Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçinkaya, bulunan alanin alisveris merkezi oldugu için büyüksehir meclisine geldigini kaydetti. 

Manisa’nin MHP li Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçinkaya, meclisin kararini ilgili Yunusemre Kaymakamligina soracaklarini dile getirerek;

“Ilgili kaymakamliga meclisimizin aldigi kararla birlikte bir görüs yazisi yazacagiz. Kaymakamlik makamindan gerekli olumlu görüs alinmadigi takdirde  ruhsatin verilmesi mümkün olamaz” dedi 

IÇKILI RUHSAT OYLAMASINDA CUMHUR ITTIFAKI IKIYE BÖLÜNDÜ

Konusmalarin ardindan oylamaya sunuldu. Maddeye CHP ve BBP’li meclis üyelerinin yani sira hem MHP hem de Ak Parti grubundan da ret oyu verenler oldu. Özellikle bazi AK Partililerin çekimser kalmasi dikkatlerden kaçmadi. 

MHP Büyüksehir Belediyesi Grup Baskanvekili Mehmet Güzgülü, burada bir siyaset yapilmak istendigini kaydetti. Güzgülü komisyona gitmesi gerektigini kaydetti.

MHPLI BASKAN DIYANETI - EMNIYETI - ÜNIVERSITEYI - KAYMAKAMLIGI VE ADLIYEYI HIÇE SAYARAK ALKOL RUHSATINA EVET DEDI

Oylama 25 evet, 25 hayir çikti. Baskanin oyu iki oy sayilinca Baskan Ergün kabul edilmesi yönünde oy verdi. Böyle olunca madde 27 oyla alarak oy çokluguyla kabul edildi.

CHP'LI BASKAN ARCAK’TAN TESEKKÜR

CHP Manisa Yunusemre Ilçe Baskani Avukat Yalçin Arcak, Büyüksehir Belediye Meclis grubunun yasal olmayan içkili ruhsat karsisinda dik durus göstererek Ret oyu vermesinin dogru oldugunu dile getirerek;

"Bugün Manisa Büyüksehir Belediye Meclisinde gündeme getirilen Yunusemre Ilçemiz Uncubozköy mahallemizde bulunan Manisa Meydan Projesinin oldugu alana, alkol ruhsati talebi meclis üyelerinin oylarina sunuldu. Meclis toplantisindan önce gündem maddelerini degerlendirmek için yaptigimiz CHP Grup toplantimizda alkol ruhsati talebinin REDDI konusunda karar aldik.

Bu dogrultuda oyumuzu kullandik. Zira alkol ruhsati verilebilecek bir çok isyerinin talepleri reddedilirken, CBÜ Uncubozköy saglik kampüsünün yaklasik 20 metre ötesinde bulunan, üniversite hastanesinin yolu üstünde bulunan, Manisa müftülügünün yeni yaptigi Camii'nin hemen karsisinda yer alan bu alana alkol ruhsati verilmesi kabul edilemez bir durumdur. Fakat ne yazik ki, alkol ruhsati talebi Büyüksehir Belediye Meclis'indeki Ak Parti ve MHP gruplarinca kabul edilmistir! Ak Parti ve MHP'nin Belediye Meclis üyelerinin verdigi bu karar abesle istigaldir! Manisa Müftülügünce yazilan olumsuz görüs bildirme yazisi dahi dikkate alinmamistir. Daha fazla rant daha fazla para için yapmayacagi sey olmayan bu güruh ile mücadelemiz sürmeye devam edecektir!. 

CHP grubumuzda alkol ruhsatina red oyu verilmesi konusunda fikir birligi içinde oldugumuz, ilçemiz konusundaki bir kararda bize desteklerini esirgemeyen Il Baskanim Sayin Semih Balaban'a, Büyüksehir belediye meclis toplantisinda meclis üyelerini ikna konusmasini yapan ve tüm düsüncelerimizi en iyi sekilde dile getiren Yunusemre Belediye Grup Baskanvekilimiz ayni zamanda da Büyüksehir Belediye Meclis üyemiz Sayin Bülent Mersinli'ye sonsuz tesekkür ediyorum.” Ifadelerine yer verdi.


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °