Gelecek Partisi'nden Salihli Çikarmasi

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Ekonomi Politikalari Baskani Kerim Rota, Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla Iliskiler Baskan Yardimcisi Erdogan Sener, Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla Iliskiler Baskanligi Danismani Mehmet Anil Korkmaz

Güncel 11.08.2022 20:00:55 0
Gelecek Partisi

Parti binasinda açiklamalarda bulunan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Ekonomi Politikalari Baskani Kerim Rota, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Ekonomi politikalarini elestiren Rota, “6 masa iktidara gelince faizleri yükseltecek diyorlar. Evet ama hangi faizleri. Merkez Bankasi’nin faizlerini yükseltecek. Yani 14 olan Merkez Bankasi faizini muhtemelen 20,25’e yükseltecek.  Bugün kredi faizleri yüzde 40. Ihtiyaç kredisi faizleri yüzde 36,37.  Inanin 6’li masa merkez bankasi faizlerini yükselttigi zaman bu faizler o gün düsmeye baslar. Çünkü bu bir güven meseli. Bir ülkede Merkez Bankasi faizi burada, kredi faizi buradaysa  o ülkede artik ekonomik kurumlara hiçbir güvenin kalmadiginin göstergesidir. 6’li masanin yapacagi, Merkez Bankasi faizini yukari çekerken diger faizleri asagi indirmektir. Suanda yüzde 14 olan faizden kim faydalaniyor, bankalar. Bankalar 1 milyon lira kredi kullaniyor Merkez Bankasi’ndan, yüzde 14 ile aldiklari parayi yüzde 80 ile hazine tahvillerine yatiriyorlar. Bununla birlikte karlari 8 katina çikiyor. Artik bu enflasyon isinin kazanani olmaz. Bu enflasyon öyle bir bela ki bununla ciddi bir mücadele gerekiyor.  6’li masanin bir 5 yil ülkeyi kesintisiz yönetmesi gerektigini düsünüyorum. Arada yönetim sistemi ile alakali bir referandum olabilir. Ancak istikrar için kesintisiz bir 5 yil yönetime ihtiyaç oldugu açiktir.  6’li masa birlikteligi genel baskanlar düzeyinde oldukça gerçekçi. Herkesin bir fedakarlik yapmasi gerekiyor” dedi.

Parti binasinda kahvaltili programda partililer ve diger partilerin ilçe baskanlariyla bir araya gelen heyet, daha sonra esnaf ve sivil toplum kuruluslari ziyareti gerçeklestirdi.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °