FATIH ERBAKAN: MILLET FAKIRLESIYOR; FAIZ LOBILERI, IMTIYAZLI HOLDINGLER SERVETINE SERVET KATIYOR

Yeniden Refah Genel Baskani Fatih Erbakan, “Bugün Türkiye’de ekonomik krizden dolayi vatandasin yoksullugu, açligi, alim gücünün düsmesi artik dayanilmaz halde. Iktidar iyice köseye sikisti. Algi operasyonlari ile top çeviriyor. Bakiniz, enflasyonda dünya

Güncel 14.08.2022 12:39:31 0
FATIH ERBAKAN: MILLET FAKIRLESIYOR; FAIZ LOBILERI, IMTIYAZLI HOLDINGLER SERVETINE SERVET KATIYOR

Yeniden Refah Genel Baskani Fatih Erbakan, “Bugün Türkiye’de ekonomik krizden dolayi vatandasin yoksullugu, açligi, alim gücünün düsmesi artik dayanilmaz halde. Iktidar iyice köseye sikisti. Algi operasyonlari ile top çeviriyor. Bakiniz, enflasyonda dünya sampiyonluguna oynuyoruz. Türkiye, TÜIK’in özel olarak tiraslanmis rakamlarina göre dahi dünya altincisi konumundadir… Bir taraftan bankalarin, faiz lobisinin, imtiyazli holdinglerin kâri artiyor; bir taraftan çiftçi, emekli, memur, asgari ücretli perisan. Millet fakirlesiyor; faiz lobileri, imtiyazli holdingler servetine servet katiyor” dedi.

Fatih Erbakan, partisinin dün yapilan Van il kongresinde açiklamalarda bulundu. Ipekyolu ilçesindeki bir salonda yapilan kongrede konusan Erbakan, sunlari söyledi:

“Milli Görüs’ün ikinci 40 yilinda biz de Erbakan Hoca’miz gibi ‘Türkiye’de aslinda iki tane parti var’ diyoruz. Birincisi Yeniden Refah Partisi ve ikincisi de digerleri partisi… Çünkü diger partilerin birbirinden hiçbir farki yok. Bir defa küresel sömürü düzenini rahatsiz eden duruslari, sistemi degistirmeye yönelik bir taahhütleri, bir çabalari yok.

Iklim degisikligi bahanesiyle tarim ve hayvanciligimizi, yeni nesillerimizi, gida güvenligini tehdit etmeye kalkan küresel mihraklara, sözde sözlesmelere karsi durus ortaya koyan yine Yeniden Refah Partisi’dir. Ayni sekilde dis güçler tarafindan aile yapimizi, yuvalarimizi ve gençlerimizi zehirlemek üzere bünyemize zerk edilmeye çalisilan Istanbul Sözlesmesi'ne karsi direnen, durus sergileyen tek parti Yeniden Refah Partisi oldu. Tek basina bu mücadeleyi verdi ve bu mücadelenin sonunda, en azindan Istanbul Sözlesmesi'ndeki imzanin geri çekilmesine vesile oldu.”

“MILLET KAYIKÇI KAVGASINDAN BIKTI, ALTERNATIF ARIYOR”

"Vatandasimiz her iki ittifaktan da yaka silkmis durumda. Bir tarafta kasa basindakiler, diger tarafta da masa basindakiler. Sanki birbirlerinden bir farklari varmis gibi kör dövüsü yapiyorlar ve kayikçi kavgasini devam ettiriyorlar. Milli Görüs hiç yokmus gibi davraniyorlar. ‘Iktidari destekliyorsan kasa basindakilere gideceksin, muhalefeti destekliyorsan masa basindakilere gideceksin.’ Vatandasa, seçmene baska bir alternatif veya seçenek göstermiyorlar. Biz, Milli Görüs olarak ne masa basindakilerle ne de kasa basindakilerle birlikteyiz. Bu milletin önüne konulan ‘masa basindakiler ve kasa basindakiler’ oyununu biz bozacagiz Allah'in izniyle. Her iki taraftan da millete hayir gelmeyecegini milletimize anlatacagiz.

“MILLET FAKIRLESIYOR; FAIZ LOBILERI, IMTIYAZLI HOLDINGLER ZENGINLESIYOR”

Bugün Türkiye’de ekonomik krizden dolayi vatandasin yoksullugu, açligi, alim gücünün düsmesi artik dayanilmaz halde. Iktidar iyice köseye sikisti. Algi operasyonlari ile top çeviriyor. Bakiniz, enflasyonda dünya sampiyonluguna oynuyoruz. Türkiye, TÜIK’in özel olarak tiraslanmis rakamlarina göre dahi dünya altincisi konumundadir. Bizim önümüzde ya açlikla bogusan Afrika ülkeleri ya da Suriye gibi 10 senedir savasta olan ülkeler var. Bir de Venezuela var, dünya enflasyon sampiyonu olarak. Iktidar, kendi yanlislarini gizlemek için gerçekte yüzde 176 olan enflasyonun bahanesi olarak dünyadaki gelismeleri gösteriyor. Ancak savasta olan Ukrayna’da bile yillik enflasyon sadece yüzde 21, savasin diger tarafi olan Rusya’da ise yüzde 15. Avrupa Birligi’nin ortalamasi yüzde 10. ‘Perisan oldular’ dedikleri ABD’de enflasyon sadece yüzde 7. Bizde, TÜIK’in tiraslanmis enflasyonu bile yüzde 79’un üzerinde. Gida enflasyonunda yüzde 95 ile dünya dördüncüsüyüz. Artik milleti kandirmayi birakin. Bir taraftan da vatandas, geçinemedigi için habire kredi kartlarina yükleniyor. Son bir senede vatandasin bankalara olan borcu 327 milyar TL artmis. Borç-faiz ekonomisi tam gaz devam ediyor. Milletin, devletin ödedigi faiz yükü her geçen gün artiyor. Bakin, bankalar bu senenin ilk alti ayinda yüzde 400 kâr etmis. Geçen sene 33 milyar kâr eden bankalar, bu sene 169 milyar TL kâr etmis. Bir taraftan bankalarin, faiz lobisinin, imtiyazli holdinglerin kâri artiyor; bir taraftan çiftçi, emekli, memur, asgari ücretli perisan. Millet fakirlesiyor; faiz lobileri, imtiyazli holdingler servetine servet katiyor.

“SIMDI DE SIRA GELDI DEVLET DEMIRYOLLARI’NI SATMAYA”

Sayin Ulastirma ve Altyapi Bakani diyor ki ‘Bir holding modeli yapacagiz. Devlet Demiryollari çatisi altinda Tasimacilik A.S. diye bir sirket kuracagiz ve bu sirket üzerinden devlet demiryollarinin isletme hakkini devredecegiz’. Elde avuçta bir sey kalmadi. Erbakan Hoca’nin fabrika yapan fabrikalarini sattilar. Türk Telekom’u, Tüpras’i sattilar. Devlet arazilerini, limanlari, kamu lojmanlarini sattilar, simdi de sira geldi Devlet Demiryollari’ni satmaya. Imtiyazlilar kaynak aktarma formülü olarak simdi de bunu yapacaklar. Bu düzende kaynaklar faize, imtiyazli holdinglere, israfa gidiyor. Bu düzende küçük bir azinlik hep kazaniyor, milyonlarca vatan evladi ise hep kaybediyor. Biz, Milli Görüs olarak 50 seneden beri bir tek sey için mücadele ediyoruz; paylasimda adaleti saglamak için.”

“ISBASI YAPINCA YÜZDE 150 MAAS ZAMMI ILE ISE BASLAYACAGI”

Yeniden Refah iktidarinda üç önemli adim atacaklarini söyleyen Erbakan, “Birincisi; kamuda israfi ortadan kaldirmak. Ikincisi; denk bütçeyi gerçeklestirmek ve üçüncü olarak da imtiyazli holdinglere kaynak aktarimini durdurmak olacaktir. Böylece milyarlarca lira kaynak milletimize gidecek. Bir de üstüne, isbasi yapinca da yüzde 150 maas zammi ile ise baslayacagiz” dedi.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °