SEZGIN TANRIKULU'NDAN INSAN HAKLARI RAPORU: "AKP'NIN 20 YILDA TÜRKIYE'YI GETIRDIGI YER ZALIMLIK VE ZULÜMDE ESITLIKTIR"

CHP Istanbul Milletvekili Sezgin Tanrikulu’nun hazirladigi temmuz ayi ‘Türkiye’de Insan Haklari Ihlalleri Raporu’na göre; geçen ay 399 iskence olayi yasanirken, 11 eylem ve etkinlik yasaklandi. Eylem ve etkinliklerde biri çocuk 359 kisi gözaltina alindi.

Güncel 14.08.2022 17:54:00 0
SEZGIN TANRIKULU

CHP Istanbul Milletvekili Sezgin Tanrikulu’nun hazirladigi temmuz ayi ‘Türkiye’de Insan Haklari Ihlalleri Raporu’na göre; geçen ay 399 iskence olayi yasanirken, 11 eylem ve etkinlik yasaklandi. Eylem ve etkinliklerde biri çocuk 359 kisi gözaltina alindi. Tanrikulu, “Adalet ve Kalkinma Partisi’nin 20 yilda Türkiye’yi getirdigi yer zalimlik ve zulümde esitliktir” dedi.

CHP Istanbul Milletvekili Sezgin Tanrikulu, temmuz ayi ‘Türkiye’de Insan Haklari Ihlalleri Raporu’nu açikladi. Tanrikulu’nun hazirladigi rapora göre, geçen ay 204 kisinin yasam hakki ihlal edildi. Yasam hakki ihlal edilenlerin 169’u is cinayetlerinde, 29’u kadin cinayetlerinde ve besi de cezaevinde yasamini yitirdi.

Geçen ay 399’u iskence olayi yasandi. Iskence olaylarinin 47’si Türkiye’deki cezaevlerinde oldu.

Temmuz ayinda 45 eylem ve etkinlige kolluk müdahale etti. Üç ilde, 11 eylem ve etkinlik yasaklandi. Eylem ve etkinliklerde biri çocuk, 359 kisi gözaltina alindi.

Tanrikulu’nun raporuna göre, geçen ay 4 gazeteci gözaltina alindi, bir gazeteciye dava açildi, bir gazeteci daha önce hakkinda açilan davadan mahkum oldu. Düsünce ve ifade özgürlügünün kullanan 25 kisi hakkinda dava açildi, 23 kisi tutuklandi.

Raporundaki verileri degerlendiren Tanrikulu, sunlari söyledi:

“Yine geçen ay inanç yerlerine saldiri oldu. Adalet ve Kalkinma Partisi’nin 20 yilda Türkiye’yi getirdigi yer zalimlik ve zulümde esitliktir. Insan haklari ihlalleri sadece bir bölgede ve bir kimlige karsi degil Türkiye’nin bütün cografyasinda her kimlik, inanç, cinsiyet ve tercihten yana insanlara yönelik agir biçimde devam ediyor.”


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °