BAKAN NEBATI: MOTORLU ARAÇ SEKTÖRÜNDE HAKSIZ FIYAT ARTISINA SEBEP OLAN 100 BIN MÜKELLEF RADARIMIZA TAKILDI

Hazine ve Maliye Bakanligi Risk Analizi Genel Müdürlügü, gayrimenkul sektörünün ardindan araç sektörünü olumsuz etkileyenler için de harekete geçti. Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, araç sektöründe fahis fiyat artisina sebep olan 100 bin mükellef

Güncel 16.08.2022 11:30:00 0
BAKAN NEBATI: MOTORLU ARAÇ SEKTÖRÜNDE HAKSIZ FIYAT ARTISINA SEBEP OLAN 100 BIN MÜKELLEF RADARIMIZA TAKILDI

Hazine ve Maliye Bakanligi Risk Analizi Genel Müdürlügü, gayrimenkul sektörünün ardindan araç sektörünü olumsuz etkileyenler için de harekete geçti. Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, araç sektöründe fahis fiyat artisina sebep olan 100 bin mükellef tespit edildigini duyurdu.

Nureddin Nebati, araç sektöründeki fahis fiyat artisina neden olanlara yönelik baslatilan çalismalara iliskin bugün yazili bir açiklama yapti. Kayit disi ile mücadelede toplumun tüm kesimlerinin desteginin büyük önem arz ettigini belirten Nebati’nin açiklamasi söyle:

“100 BIN MÜKELLEF BAKANLIGIMIZIN RADARINA TAKILDI: Kayit disi ekonomiyle mücadele etmekte son derece kararliyiz. Radar sistemimiz sayesinde mali ve finansal verilerin sistemsel ve detayli analizlerini gerçeklestiriyor, çalismalarimizi büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Gayrimenkul sektöründe oldugu gibi araç sektöründe de suni fiyat artisi yaparak arz talep dengesini bozanlara firsat vermeyecegiz. Bu kapsamda, mükellefiyet kaydi bulunmadan belli bir sayinin üzerinde araç alim-satimi yapan, ikinci el araç piyasasinda fahis fiyat artislarina ve kayit disi ekonomi olusmasina sebebiyet veren 100 bin mükellef, Bakanligimizin radarina takildi.

ARAÇ ALIM-SATIMI KISKAÇ ALTINDA: Buna ek olarak, sifir ve ikinci el araç alim-satimi yapan bayi, galerici ve kisiler hakkinda da detayli tespitler yaptik. Vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeyen, piyasada spekülasyona sebebiyet veren gerçek ve tüzel kisiler hakkinda gerekli islemleri yapmaya basladik. Saha denetimleri de sürüyor.”


Salı 27 ° / 14.4 °
Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °