PEYZAJ MIMARLIGI ÖGRENCILERI EXPO HATAY’DA BULUSUYOR

Peyzaj mimarligi ögrencilerinin katildigi ‘PMO Genç Yaz Kampi’, bu yil EXPO 2021 Hatay’da düzenlenecek.

Güncel 18.08.2022 12:19:09 0
PEYZAJ MIMARLIGI ÖGRENCILERI EXPO HATAY’DA BULUSUYOR

Peyzaj mimarligi ögrencilerinin katildigi ‘PMO Genç Yaz Kampi’, bu yil EXPO 2021 Hatay’da düzenlenecek.

Türk Mühendis ve Mimar Odalari Birligi (TMMOB) Peyzaj Mimarlari Odasi tarafindan bu yil 13’üncüsü düzenlenecek olan ‘PMO Genç Yaz Kampi’, Hatay Büyüksehir Belediyesi (HBB) is birligiyle 22 Agustos ile 3 Eylül 2022 tarihleri arasinda EXPO 21 Hatay’in yagmur bahçesinde yapilacak.

Peyzaj mimarligi bölümünde okuyan 26 ögrencinin katilacagi yaz kampinda, küresel iklim degisikliginin sebep oldugu kuraklik, gida ve su güvenligine iliskin çözümlerden olan yagmur hasadinin saglanmasiyla ilgili çalismalar yapilacak. 14 farkli üniversiteden kampa katilacak ögrenciler, 13 gün boyunca çesitli üniversitelerden gelen akademisyenler esliginde örnek bir yagmur bahçesi projesi önerecekler. Kampa katilacak ögrencilerin meslek pratigi ile bulusmalarini saglamayi ve aralarindaki iletisimi gelistirmeyi hedefleyen çalismada, egitimlerin yani sira bir dizi toplanti, atölye ve kültürel etkinlik yer alacak.

Kamp boyunca Ankara Üniversitesi Emekli Ögretim Üyesi Prof. Dr. Halim Perçin, Ankara Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Sükran Sahin, Çukurova Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Alphan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Yalçinalp, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Salici, Iskenderun Teknik Üniversitesi Dr. Ögretim Üyesi Onur Güngör, Çukurova Üniversitesi Ars. Gör. Mehmet Ali Derse tarafindan verilecek egitim ve proje çalismalarinin yani sira akademisyenler ögrencilerle deneyimlerini paylasacak.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °