EKREM IMAMOGLU, 'KEMAL TAHIR KÜTÜPHANESI'NI HIZMETE AÇTI

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, Sultanbeyli'de ‘yeni nesil kütüphanecilik’ anlayisiyla yapilan Kemal Tahir Kütüphanesi’ni hizmete açti. Imamoglu, “Bazen bu kültür alanlarinda, kütüphanelerde yetisen bir insanimiz, bir çocugumuz,

Kültür-Sanat 18.08.2022 20:03:19 0
EKREM IMAMOGLU,

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, Sultanbeyli'de ‘yeni nesil kütüphanecilik’ anlayisiyla yapilan Kemal Tahir Kütüphanesi’ni hizmete açti. Imamoglu, “Bazen bu kültür alanlarinda, kütüphanelerde yetisen bir insanimiz, bir çocugumuz, bir bakmissiniz dünyada hayat kurtariyor. Iki vatandasimizin, Almanya'da yasayan iki hocamizin yakin zamanda Covid-19’la mücadelede insan yasamina sunduklari katkiya hepimiz sahitlik ettik. Bizim, proje büyüklügünün tarifiyle ilgili de bir degisime ihtiyacimiz var” dedi.

IBB, Haziran 2019’dan bu yana sehre kazandirilan 18’inci kütüphanesini bugün hizmete açti. IBB Baskani Ekrem Imamoglu’nun katildigi törenle açilisi yapilan Kemal Tahir Kütüphanesi’nde düzenlenen programa, CHP Grup Baskanvekili Engin Altay, Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve ögrenciler katildi.

Imamoglu, törende sunlari söyledi:

“AYAKLARI YERE BASAN HIZMETLERIN AÇILISLARINI YAPIYORUZ: '150 Günde 150 Proje' kapsaminda sehre yeni eserler kazandirdik. Bu, bazen saglik merkezleri, bazen meydan düzenlemeleri, bazen büyük bir yesil alan, bazen yeni metrobüsler. Istanbul'un her noktasinda, gerçekten planli, akilci, ayaklari yere saglam basan ve vatandaslarimizin ihtiyaçlarina dönük, tespit edilmis noktada hizmetin yerindelik ilkesiyle tam da örtüsen ve ona hizmet eden anlayisla açilislarimizi yapiyoruz.

BIZIM, PROJE BÜYÜKLÜGÜNÜN TARIFIYLE ILGILI DE BIR DEGISIME IHTIYACIMIZ VAR: Insana dokunan isler çok büyük projelere dönüsebilir. Projenin büyüklügü, bütçesi ya da ebadiyla paralel bir durum degil. Bazen bu kültür alanlarinda, kütüphanelerde yetisen bir insanimiz, bir çocugumuz, bir bakmissiniz dünyada hayat kurtariyor. Ya da dünyada hayati degistirebiliyor. Iki vatandasimizin, Almanya'da yasayan iki hocamizin Covid-19’la mücadelede insan yasamina sunduklari katkiya hepimiz sahitlik ettik. Bizim, proje büyüklügünün tarifiyle ilgili de bir degisime ihtiyacimiz var.

BURALARI SIZ YÖNETIN ISTIYORUZ: Biz istiyoruz ki Sultanbeyli'nin gençleri ve çocuklari buranin yöneticisi olsun. Orada IBB’yi temsilen yöneticilerimiz var. Kütüphaneyle ilgili bir kulüp kursunlar, hangi etkinlige ihtiyaç duyuyorlar, hangi uzmani dinlemek istiyorlar, hangi bulusmayi önemsiyorlar; onlarin ihtiyaçlarina dönük hepinize söz veriyorum. Kimi istiyorsaniz buraya kosa kosa gelirler. Biz, araciniz olacagiz ve buralari siz yönetin istiyoruz.

BILGIYLE BULUSAN GENÇLER GELECEGIN TEMINATI: Bilgiyle bulusmaniz, bizim gelecegimiz adina da bir teminattir. Bizim bu adimlarimizi göreceksiniz. Sizler için kiymetini, belki ilerleyen yaslarda en iyi siz deneyimleyip, ‘Ne iyi ki biz oralara gitmisiz, oralarda dinlemisiz. Hayatimizi degistiren su cümlenin sahibi yazarla bulusmusuz’ diye belki de hayatiniz boyunca buralari aniyor olacaksiniz. Tabii burada çok özel bir isimle bulusuyoruz, Kemal Tahir'le. Edebiyat dünyamizin belki de en önemli isimlerinden birisi. Bu anlamda hemen hemen her kütüphanede farkli görüslerden degerli isimleri vatandaslarimizla bulusturmak; kültürün, sanatin, toplumdaki degerini yukariya tasiyarak dönüsüme tabii tutmak, bizim de gelecegimiz açisindan çok kiymetli.”

KESKIN: BÖYLE BIR MERKEZIN SULTANBEYLI’MIZE AÇILMASINDAN DOLAYI MEMNUNIYET DUYDUK

Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin de törende yaptigi konusmada, ilçenin hizmetine sunulan kütüphane ile düsüncelerini, “Böyle bir kültür merkezinin, böyle bir kütüphanenin Sultanbeyli’mize açilmasindan dolayi memnuniyet duyduk. Bu vesileyle Sayin IBB Baskani’miza ve Mahir Bey'in (IBB Genel Sekreter Yardimcisi Mahir Polat) sahsinda emegi geçen bütün bürokratlarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

ALTAY: IBB’NIN HIZMETLERINI TAKIP EDEMEZ OLDUK

IBB Baskani Ekrem Imamoglu’nun ayni gün içerisinde gerçeklestirdigi ikinci açilisini da izleyen CHP Grup Baskanvekili Engin Altay, “Istanbul Büyüksehir Belediyesi'nin hizmetlerini takip edemez hale geldik. Bizim Meclis'te bir sürü isimiz var. Sabah baska bir açilis, simdi de burasini açiyoruz. Allah Istanbul'a hizmet eden herkesten razi olsun” diye konustu.

ÜÇ YILDA KÜTÜPHANE SAYISI IKIYE KATLANDI

IBB Genel Sekreter Yardimcisi Mahir Polat da açilista yaptigi konusmada, kentte 20 olan kütüphane sayisini 3 yilda 40’a çikardiklarini söyleyerek, Kemal Tahir Kütüphanesi’nin üç mahallenin kesistigi noktada yer aldigi bilgisini paylasti. Kütüphanelerin birer yasam merkezi oldugunu belirten Polat, toplam bin 250 metrekare alana sahip merkezin 20 bin kitaba sahip oldugunu aktardi.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °