ÖZKOÇ: “FETÖ’DEN BU YANA; MILLI EGITIM POLITIKANIZDA DEGISEN HIÇBIR SEY YOK. FETÖ TAKTIKLERI DEVAM EDIYOR”

CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç, AKP iktidarinin 20 yillik bilançosunu anlatti ve “Iste tam 20 yil içerisinde Türkiye'yi bu noktaya getirdiniz. Simdi çocuklarimiz okuyabilmek için çirpiniyorlar. FETÖ’den bu yana; Milli Egitim politikanizda degisen hiçbi

Güncel 18.08.2022 20:05:00 0
ÖZKOÇ: “FETÖ’DEN BU YANA; MILLI EGITIM POLITIKANIZDA DEGISEN HIÇBIR SEY YOK. FETÖ TAKTIKLERI DEVAM EDIYOR”

CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç, AKP iktidarinin 20 yillik bilançosunu anlatti ve “Iste tam 20 yil içerisinde Türkiye'yi bu noktaya getirdiniz. Simdi çocuklarimiz okuyabilmek için çirpiniyorlar. FETÖ’den bu yana; Milli Egitim politikanizda degisen hiçbir sey yok. Sorular çalinmaya devam ediyor. Sorularin çalindigi ortaya çikiyor ve o çocuklar tekrar sinava girmek zorunda birakiliyor. Ne degisti? Hiçbir sey degismedi. FETÖ taktikleri sizin iktidarinizda devam ediyor” dedi.

CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç, TBMM’de basin toplantisi düzenledi. Özkoç, AKP iktidarinin 21 yillik bilançosunu anlatti. Özkoç, sunlari söyledi:

“20 YILDA ADALETLE MI YÖNETTILER?: Kuruldugu tarihi, ‘bir olduk, 21 olduk’ diye kurulus tarihlerini veriyor. Insanlara 20 yilda gerçekten Türkiye’ye önemli hizmetler yaptiklarini anlatmaya çalisiyorlar. AKP iktidari gerçekten Türkiye'de milletimizi kalkindiracak, milletimizi birlik ve beraberlik içinde tutacak, huzur ortaminda adaletle yönetilecek bir iktidari mi yönettiler? Çok kisa olarak hemen bir göz atalim.

‘Baris süreci’ diye yola çiktilar. PKK ile is birligi yaptilar. Abdullah Öcalan'la masaya oturdular. O süreçten PKK güçlenerek çikti. Onlarca evladimiz maalesef sehit düstü. Daha sonra milletin karsisina çiktilar dediler ki ‘yanlis yaptik.’ FETÖ terör örgütüyle, size ne isterseniz veririz diye birlikte yola çiktilar. FETÖ terör örgütü; orduda, emniyette, yargida, egitimde bütün kurumlarda örgütlendi. FETÖ güçlendi, kalkismaya cesaret ettiler. Onlarca sehidimiz oldu. Meclis bombalandi, birlikte olduklari FETÖ örgütü tarafindan. Israil Cumhurbaskani Peres’e ‘one minute’ dedi Recep Tayyip Erdogan. ‘Çocuk katilisiniz’ diyerek Peres'in yüzüne bakip da söyledi. Daha sonra Mavi Marmara Gemisi Filistin'e yardim edecekti. Saatler içerisinde ‘ben o sözü Sayin Peres için söylemedim’ diye dönüs yapti.

ÇOCUKLARIN ÇIGLIKLARINI DUYMADILAR: Bu kadar iki yüzlü politika yaptilar. Yine Israil ile ilgili ve Mavi Marmara ile ilgili ‘yanlis yaptik’ dediler. Özür dilediler, Israil'le iliskileri düzeltmek aradan 20 yil geçtikten sonra simdi akillarina geldi. Ne degisti, Israil ile Filistin arasinda? Filistinli çocuklarimiz öldürülmeye devam ediyor. Daha geçen haftaki haberlerde televizyonlarda çocuklarin çigliklari gök kubbeye çikiyordu. Bunu duydular mi? Hayir, duymadilar. Birden, Israil'le iliskileri düzeltmek akillarina geldi. Filistin'e verdikleri sözlerin hepsini unuttular. Aslinda milletimize verdikleri sözleri de unuttular.

TÜRKIYE HIÇ BU KADAR CIDDI BIR GÜVENLIK SORUNUYLA KARSI KARSIYA KALMADI: Utanmadan gerçekleri saptirmaya devam ediyorsunuz. 21 yildir bunu yapiyorsunuz. Yillardan beri inadiniz yüzünden, Suriye batakliginda da evlatlarimiz sehit oluyor. Sinirlarimiz delik desik. Türkiye hiç bu kadar ciddi bir güvenlik sorunuyla karsi karsiya kalmadi. Defalarca sordum. Sarayin tetikçisi Süleyman Soylu'ya dedim ki, ‘Türkiye'de gerçekten kaç tane ISID militani var, kaç tane El Kaide militani var, kaç tane Afgan ajani var’ diye hiçbir tanesine cevap vermediniz. Siz terör örgütü liderlerini Türkiye Cumhuriyeti vatandasi yaptiniz, ben de onu belgeledim. Militanlari Türkiye Cumhuriyeti vatandasi yaptiniz. Yetmedi onlarin Türkiye’de cirit atmasina göz yumuyorsunuz. Simdi gerçekten soruyorum, sizin Suriye'deki misyonerleriniz, Dogu Perinçek ve Ethem Sancak midir? Mehmetçik’i Ethem Sancak’a peskes çektiniz. Tank-palet fabrikasini peskes çektiniz. Yerli tank projesini, Ethem Sancak gibi nitelikli dolandiriciya verdiniz.

DIS POLITIKA SADECE AKP’NIN SIYASI ÖNGÖRÜLERIYLE YÜRÜTÜLMEYE ÇALISTI: Simdi de hirsizlari ve FETÖ’cü generallerin kardeslerini büyükelçi olarak tayin ettiniz. Dis politikada geldiginde son nokta; devleti soyan, hirsizligi kanitlanan, evinde milyonlarca para bulunan kisiyi siz büyükelçi tayin ettiniz. Bank Asya'ya para yatirdi diye bir aileyi gözaltina aldiniz ama FETÖ terör örgütünün generalinin kardesini siz büyükelçi olarak tayin ettiniz. Böyle gözleriniz kararmasaydi aslinda dogru bir politika yapabilirdiniz. 20 yil içerisindeki dis politika sadece AKP’nin siyasi öngörüleriyle yürütülmeye çalisti. Bir tek kisinin iki dudagi arasinda. Dogru bir politika aslinda yürütülebilirdi. Hesabini vermediginiz yurt disindaki milyar dolarlarinizi tehlikeye atmamak için egemen güçlere boyun egmeseydiniz, aslinda dogru bir politika yapilabilirdi.

FETÖ TAKTIKLERI SIZIN IKTIDARINIZDA DEVAM EDIYOR: Türkiye'nin en çok kar eden kurumlari su anda bankalar. Yüzde 400, bankalar kâr elde ediyor. Millet borçlarini ödeyemeyince, bu sefer evlerini barklarini ellerindeki bütün birikimlerini gidiyorlar, borca yatiriyorlar. Borç bitiyor mu? Bitmiyor. Çünkü faiz belasi baslarinda. Sonra vatandasimizin bir tek geriye nesi kaliyor? Hayati.

Siz, iste tam 20 yil içerisinde Türkiye'yi bu noktaya getirdiniz. Simdi gelecegimiz, çocuklarimiz okuyabilmek için çirpiniyorlar. FETÖ’den bu yana; Milli Egitim politikanizda degisen hiçbir sey yok. Sorular çalinmaya devam ediyor. Tipki FETÖ’nün oldugu zamanlardaki gibi. Çaliskan ögrenciler tekrar sinava girmek zorunda kaliyorlar. ‘Sinava girecegim’ diye, varini yogunu çocuklari için harcayan aileler, çocuklarinin bütün çaliskanliklarini bir yil içerisinde destekleyen insanlar, çocuklarini sinava sokuyorlar. Ondan sonra sorularin çalindigi ortaya çikiyor ve o çocuklar tekrar sinava girmek zorunda birakiliyor. Ne degisti? Hiçbir sey degismedi. FETÖ taktikleri sizin iktidarinizda devam ediyor.

Gençler okula baslayacaklar, üniversiteyi kazanan gençler. Sizin yanlis ekonomik politikalariniz dogrultusunda, yükselen kira fiyatlariyla karsi karsiya kaldilar. Yurt yapmaniz gerekiyordu. Hiç yurda, yatirim yapmadiniz. Türkiye'de gençlerin gelecegine de yatirim yapmiyorsunuz. Türkiye'de ögrencilerin içerisinde her bes gençten bir tanesi sadece yurt bulabiliyor.

Merkez Bankasi’ni siyasetin vesayeti altina sokarak ‘ben bilirim’ ile ekonomiyi yönetirseniz; gençlerimizi, çiftçimizi, esnafimizi, insanlarimizi iste bu noktaya düsürdünüz. Liyakat lazim. Bunun için bagimli olmamak lazim. Bunun için bes kisiyi degil, milleti düsünmek lazim. Bunun için vatan sevgisi lazim. Bunun için millet sevgisi lazim. Bunun için inançta samimiyet lazim. ‘Ben faize karsiyim’ deyip politik faizi düsürüp bankalarin faizlerini, ticari faizleri arttirarak Ingiltere'deki faiz lobilerine Türkiye'yi mahkûm etmemek lazim. Yani iki yüzlü olmamak lazim. Samimi olmak lazim.

Allah'in izniyle millet ittifaki iktidara geldiginde Türkiye hak ettigi sekilde yönetilecek. Türkiye hiçbir zaman umutsuzluga düsmeyecek. Gençlerimiz Türkiye'den asla umudunu yitirmeyecek. Bunun için söz veriyoruz, mücadele etmeye devam ediyoruz.

KANUNA TENEZZÜL ETMEDI: AKP hükümeti son olarak; Fiyat Istikrar Komitesi’ni Merkez Bankasi'nin bagimsizligini zedeleyecek sekilde, Merkez Bankasi'ndan kopartmaya çalisti. Bunu neyle yapti? Cumhurbaskanligi karariyla. Neyle yapmasi gerekirdi? Kanunla. Tenezzül etti mi? Etmedi. Gerek duydu mu? Duymadi. ‘Ben bunu cumhurbaskanligi karariyla da yaparim’ dedi. ‘Meclis neymis’ dedi. ‘Bir tek kisi var, onun karari yeter’ dedi. Anayasa Mahkemesi, ‘bu dogru degildir’ dedi. Kim basvurdu? CHP. CHP, su anda Türkiye'nin her yerinde. Türkiye'nin her yerinde milletimizle iç içe olacagiz, beraber olacagiz.

CHP milletin sesi olarak tekrar TBMM Genel Kurulu’na döndügünde, milletinden aldigi bütün gücüyle mücadelesine devam edecek. Sandik önümüze geldiginde; milletimizin bu dertleri bitecek; tekrar güçlü bir Türkiye’ye, istikrarli bir Türkiye’yi, hukuk ve özgürlükler içerisinde bir Türkiye’yi, huzur içerisinde bir Türkiye’yi var edebilmek için, var gücümüzle, milletimizle beraber çalisacagiz.”


Pazar 23.7 ° / 13.2 °
Pazartesi 21.5 ° / 12.8 °
Salı 21.9 ° / 12.9 °