IZMIR'DE IZBAN HATTINA 2 YENI ISTASYON DAHA GELIYOR

Izmir’de kent içi rayli sistemin önemli halkalarindan IZBAN’a iki istasyon daha ekleniyor. Izmir Büyüksehir Belediyesi, yolcularin IZBAN’a erisimini kolaylastirmak için Konak ilçesine Lale, Çigli ilçesine ise Katip Çelebi istasyonlarini kazandiracak. Her

Güncel 19.08.2022 20:33:11 0
IZMIR

Izmir’de kent içi rayli sistemin önemli halkalarindan IZBAN’a iki istasyon daha ekleniyor. Izmir Büyüksehir Belediyesi, yolcularin IZBAN’a erisimini kolaylastirmak için Konak ilçesine Lale, Çigli ilçesine ise Katip Çelebi istasyonlarini kazandiracak. Her iki istasyon için de 12 Eylül’de ihaleye çikilacak. 

Izmir Büyüksehir Belediyesi ve TCDD is birligi ile kente kazandirilan 136 kilometrelik IZBAN hattina iki yeni istasyon daha ekleniyor. Biri Konak ilçesinde, digeri Çigli’de yer alacak iki istasyonun yapimi için Izmir Büyüksehir Belediyesi 12 Eylül’de ihaleye çikacak. Sirinyer ve Kemer istasyonlari arasinda hizmet verecek Lale Mahallesi IZBAN Istasyonu, Lale ve Küçükada mahallelerinde yasayanlarin rayli sistem agina kolay ve dogrudan ulasimini saglayacak. Egekent ile Ulukent istasyonlari arasinda yer alacak Katip Çelebi Üniversitesi IZBAN Istasyonu ise Ahmet Efendi ve Balatçik mahallelerinin sakinleri ve üniversite ögrencilerinin ulasimini kolaylastiracak.

18 AYDA TAMAMLANACAK

Ihale sürecinin ardindan baslayacak imalat çalismalari 18 ayda bitirilecek. Imalat çalismalari kapsaminda IZBAN’a entegre olacak 2 adet yer üstü IZBAN tren istasyonunun kaba insaati, ince isleri, mekanik, elektrik imalatlari, kataner deplasmani ve çevre düzenlemesi yapilacak.

Izmir Büyüksehir Belediyesi, bölge muhtarlarinin ve mahalle sakinlerinin talebi üzerine hazirladigi proje dogrultusunda Lale Mahallesi IZBAN Istasyonu’nun yapimi için 21 Eylül 2021 tarihinde ihaleye çikmisti. 26 Kasim 2021 tarihinde yüklenici firma ile sözlesme imzalamis ve ardindan yer teslimi yapilmisti. Yüklenici firmanin 4735 sayili Kanun'un “Sözlesmelerin ek fiyat farki veya feshi” baslikli geçici altinci maddesine dayanarak isin tasfiyesi için basvuruda bulunmasi üzerine haziran ayinda çalismalar durdurulmustu. Bu süre içerisinde Katip Çelebi Üniversitesi IZBAN Istasyonu’nun yapimi için gerekli projelerin de hazirlanmasi üzerine Büyüksehir Belediyesi, Lale Mahallesi IZBAN Istasyonu ile birlikte Katip Çelebi Üniversitesi IZBAN Istasyonu’nun da yapilmasina karar vermisti.

136 KILOMETRELIK HAT

Türkiye'nin en uzun banliyö hatti, 2010 yilinda 80 kilometre ile Aliaga ile Menderes arasinda hizmete girdi. TCDD ile Izmir Büyüksehir Belediyesi ortakliginda yapilan Izmir Banliyö Sistemi IZBAN hatti, önce Torbali'ya kadar uzatildi. Ardindan Tepeköy-Selçuk arasindaki 26 kilometrelik bölüm hizmete açildi. IZBAN hatti, Selçuk Istasyonu'nun da katilimiyla 136 kilometreye eristi. IZBAN hattinda 41 olan istasyon sayisi, yeni istasyonlarinin devreye girmesi ile 43’e çikacak.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °