ZURNA ÜSTATLARI BAG BOZUMU VE KURTULUS SENLIKLERI'NDE BULUSACAK

Turgutlu Belediyesi'nin ev sahipliginde gerçeklesecek Zafer Bayrami, Bag Bozumu ve Kurtulus Senlikleri'nde zurna üstatlari, “Zurnalarin Çigligi Festivali” ile unutulmaz bir aksam yasatacak. “Zurnalarin Çigligi Festivali”, 6 Eylül Sali aksami saat 20.30’da

Kültür-Sanat 20.08.2022 16:02:00 0
ZURNA ÜSTATLARI BAG BOZUMU VE KURTULUS SENLIKLERI

Turgutlu Belediyesi'nin ev sahipliginde gerçeklesecek Zafer Bayrami, Bag Bozumu ve Kurtulus Senlikleri'nde zurna üstatlari, “Zurnalarin Çigligi Festivali” ile unutulmaz bir aksam yasatacak. “Zurnalarin Çigligi Festivali”, 6 Eylül Sali aksami saat 20.30’da 15 Temmuz Demokrasi Sehitleri Alani’nda müzikseverlerle bulusacak.

Zafer Bayrami, Bag Bozumu ve Kurtulus Senlikleri kapsaminda düzenlenecek "Zurnalarin Çigli Festivali", zurna üstatlarini Turgutlu’da bulusturacak. Ünlü müzisyen Serkan Çagri’nin onur konugu olarak katilacagi festivalde zurna ustalari Halil Çokyürekli, Ömer Altuntas, Muharrem Sargin, Haydar Curaci, Eren Mert Ilbey, Bugra Kutbay, Fuat Ilbey, Riza Yanikçalan, Sebahattin Çil, Muharrem Çokyürekli, Hüseyin Toplar, Isik Sogukkuyu, Emrah Toplar, Basri Egriboyun, Ersin Sergen ve TRT Izmir Radyosu Türk Halk Müzigi Ses Sanatçisi Spiker Sabahattin Gülümser’in özel performanslariyla dopdolu bir aksam yasanacak. "Zurnalarin Çigligi Festivali", 6 Eylül Sali günü saat 20:30’da 15 Temmuz Demokrasi Sehitleri Alani’nda gerçeklestirilecek.

ZURNA EGITIM ATÖLYESI TURGUTLU'DA

"Zurnalarin Çigli Festivali" kapsaminda Zurna Egitim Atölyesi de yapilacak. Egitimde Ögretici Zurnazenler Halil Çokyürekli, Isik Sogukkuyu, Fuat Ilbey, Muharrem Sargin, Erman Çalgici, Sebahattin Çil, Basri Egriboyun, Riza Yanikçalan, Ersin Sergen, Hüseyin Toplar ile Atölye Ögrencileri Sebahattin Ilbey, Hamza Ilbey, Sahin Toplar, Hasan Kilerci, Seid Ali Kilerci, Mustafa Ali Alca, Pevrul Esen, Ali Yilmaz Gündüz, Bürol Kutkaya, Hüseyin Çetkin, Hasan Saritas, Bektas Yanikçalan, Süleyman Yildirim, Mustafa Karaoluk, Arda Karaoluk yer alacak.

Zurna Egitim Atölyesi, 5 Eylül Pazartesi günü saat 13:00’da Alyanss Garden Dügün Salonu’nda yapilacak.

Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, "Ülkemizin dört bir yanindaki zurna üstatlarini Zafer Bayrami, Bag Bozumu ve Kurtulus Senliklerimiz kapsaminda Turgutlu'muzda bulusturacagiz. Tüm hemsehrilerimi 5 Eylül Pazartesi günü Zurna Egitim Atölyesine, 6 Eylül Sali günü ise Zurnalarin Çigligi Festivaline davet ediyorum" dedi.


Perşembe 25.5 ° / 14.7 °
Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °