BASKAN SOYER'DEN IS DÜNYASINA 'IKTISAT KONGRESI' ÇAGRISI

Izmir, Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik temellerinin atildigi Iktisat Kongresi’ne 100 yil sonra Subat 2023’te yeniden ev sahipligi yapacak. Kongre öncesinde paydas bulusmalari düzenleyen Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, çiftçi ve üretici tems

Güncel 21.08.2022 13:33:29 0
BASKAN SOYER

Izmir, Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik temellerinin atildigi Iktisat Kongresi’ne 100 yil sonra Subat 2023’te yeniden ev sahipligi yapacak. Kongre öncesinde paydas bulusmalari düzenleyen Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, çiftçi ve üretici temsilcilerinin ardindan 23 Agustos’ta tüccar ve sanayicilerle bir araya gelecek.

Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan Subat 2023’te “Gelecegin Türkiyesi’ni insa ediyoruz” sloganiyla 100 yil aradan sonra yeniden Izmir’de düzenlenecek Ikinci Yüzyilin Iktisat Kongresi’nin ön toplantilarindan paydas bulusmalari sürüyor. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, çiftçi ve isçi temsilcilerinin ardindan 23 Agustos’ta saat 15.00’te Tarihi Havagazi Fabrikasi Kültür Merkezi’nde tüccar ve sanayicilerle bir araya gelecek.

Ikinci Yüzyilin Iktisat Kongresi için is dünyasina çagri yapan Baskan Tunç Soyer, “Ülkemiz bugün bir kere daha yeni bir ekonomi politikasi, strateji ve eylem plani olusturulmasi gereken kosullarin içinden geçiyor. Ayni zamanda dünyadaki degisim, iklim krizi, demokrasi krizi ve pandemi, ekonomik paradigmalarin yeniden tanimlanmasini gerektiriyor. Türkiye, ülke içindeki ve dünyadaki gelismeler isiginda Birinci Iktisat Kongresi’nden tam 100 yil sonra, gelecek yüzyil için yeni bir ekonomi ve üretim politikasi belirlenmesine ihtiyaç duyuyor. Izmir Büyüksehir Belediyemiz tarafindan kurulan Izmir Planlama Ajansi bu yüz yillik kültür mirasindan aldigi ilham ve cesaretle Ikinci Yüzyilin Iktisat Kongresi ve ön bulusmalarini düzenlemek için harekete geçti. Çünkü bugün gelecegi simdiden öngörmeye her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç var” dedi.

PAYDASLARDAN UZMANLARA

Iki ay sürecek paydas toplantilarinda isçiler, çiftçiler, sanayici ve tüccarlar birbirine paralel olarak toplanacak ve Türkiye ekonomisinin gelecegiyle ilgili temel sorulari tartisacak. Her bir grubun arama konferansi sonrasi ortaya çikaracaklari sonuç bildirgeleri dört ayri uzman grubunun masasina sunulacak. Bu dört grup Izmir’de gelistirilen döngüsel kültür anlayisinin ana bilesenleri olan “birbirimizle”, “dogamizla”, “geçmisimizle” ve “degisimle” uyum basliklari çerçevesinde temsilci gruplarinin sonuç bildirgelerini müzakere edecek. Sonuç deklarasyonlari Subat 2023’teki büyük kongrenin planlanmasi için temel girdi kabul edilecek.

Ikinci Yüzyilin Iktisat Kongresi’nin planlama süreci Türkiye ve dünyadaki saygin isimlerden olusan Kongre Yüksek Istisare Kurulu tarafindan yönetilecek. Izmir Büyüksehir Belediyesi ve Izmir Planlama Ajansi sekretarya görevini yürütecek. Kurul, ön toplantilarin çiktilarini esas alarak Subat 2023’te düzenlenecek Ikinci Yüzyilin Iktisat Kongresi’nin programi ve sonuç bildirgesini sekillendirecek.

Detaylar iktisatkongresi.com adresinden takip edilebilir.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °