5. EDREMIT KITAP FUARI SONA ERDI

Bu yil besincisi düzenlenen ve dokuz gün süren Edremit Kitap Fuari sona erdi. 5. Edremit Kitap Fuari’na 200’e yakin yazar ve 60’a yakin yayinevi katilirken 40’a yakin söylesi yapildi. Fuari, 100 binin üzerinde kisi ziyaret etti.

Kültür-Sanat 22.08.2022 15:36:57 0
5. EDREMIT KITAP FUARI SONA ERDI

Bu yil besincisi düzenlenen ve dokuz gün süren Edremit Kitap Fuari sona erdi. 5. Edremit Kitap Fuari’na 200’e yakin yazar ve 60’a yakin yayinevi katilirken 40’a yakin söylesi yapildi. Fuari, 100 binin üzerinde kisi ziyaret etti. 

Fuarin son gününde, tarihi olaylari kendine özgü üslubuyla anlatan Metin Uca, “Bunu mu Demek Istedim” baslikli “Çok Püsürlü Tarih” oyunuyla izleyiciye farkli bir tarihi yolculuk yaptirdi. Uca, oyununu, “Ayaga kalkip kendi tarihimizi yazma zamani gelmedi mi” sorusuyla bitirdi.

Yazar Öner Yagci, 68 Kusagi ile edebiyatin ve siyasetin iliskisini anlatirken bir baska söyleside CHP Istanbul Milletvekili Yunus Emre, Ikinci Yüzyil Dernegi Baskani Metin Isik ve Gazeteci Necdet Saraç, “Cumhuriyet’in Ikinci Yüzyili Nasil Olacak” sorusuna cevap aradi.

Baris Doster ve Gazeteci Gürkan Hacir’in katildigi söyleside ise Suriye ile ilgili yasanan son gelismeler ve dis politika masaya yatirildi. Son gün, Baba Erenler de dinleyicisiyle bulustu. 

Kapanis töreninde sahneye çikan Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan, fuara katilan Edremitlilere ve kitapseverlere tesekkür ettikten sonra fuarin genel koordinatörü Necdet Saraç’i, Belediye Baskan Yardimcilari Tayfun Canli ve Tayfun Gerkus’u, belediye meclis üyelerini, fuarin organizasyonunda emegi geçen belediye personelini sahneye davet etti. Bu isimlere tesekkür eden Arslan, “Seneye daha güzel günlerde, daha da büyük bir fuarda bulusmak üzere” dedi.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °