EÜ’nün Çesme’deki dev ‘Gastronomi Akademisi’ projesi hizla yükseliyor

Gastronomi egitiminde lider konuma gelme hedefiyle yola çikan Ege Üniversitesi Çesme Turizm Fakültesi bünyesinde yer alan “Gastronomi Akademisi”ne 200 bin dolar daha bagista bulunuldu. Amerika’da yasayan Türk is insani Feyza Altindag Shipley ile esi Ship

Güncel 23.08.2022 10:13:17 0
EÜ’nün Çesme’deki dev ‘Gastronomi Akademisi’ projesi hizla yükseliyor

Gastronomi Akademisi’nin turizm fakülteleri arasinda ilk olma özelligi tasidigini ifade eden Çesme Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Gastronomi Akademisi ile birlikte turizm sektörüne sagladigimiz katkiyi genisletmeyi hedefliyoruz. Temel atma törenini basta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak ve Izmir protokolü ile gerçeklestirdigimiz akademimizin insaatini günden güne hizla tamamliyoruz. Türkiye’deki turizm fakülteleri arasinda bir ilki gerçeklestirerek kurdugumuz akademide ögrencilerimize hem teorik egitimlerinin yani sira pratik yapacaklari egitim alanini saglamak hem de sektöre gastronomi alaninda önemli bir katkilar sunmayi amaçliyoruz. Ege Üniversitesi Çesme Turizm Fakültemizi gastronomi egitiminde lider konuma getirme hedefiyle çiktigimiz bu yolda daha önce fakültemize 500 bin dolar bagista bulunan Türk is insani Feyza Altindag Shipley ile esi Shipley Egitim Vakfi Baskani Richard Shipley simdi de 200 bin dolar bagista bulunarak toplam 700 bin dolar bagis gerçeklestirdiler. Bu nokta bizlerden destegini hiç bir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a ve Fakültemize bagis yapan Altindag ailesine üniversitem ve sahsim adina tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Çesme Turizm Fakültesinin tarihindeki en büyük egitim yatirimi olan Gastronomi Akademisi, 750 metrekarelik alanda hizmet verecek. Akademide; ana derslik, kooperatif mutfagi, stüdyo mutfagi, zeytin isleme ve sikim atölyesi, ekmek yapim atölyesi, peynir ve maya atölyesi, fuaye ve sunum alani, iki adet sunum terasi, gastronomi kütüphanesi ve toplanti odasi yer aliyor. Çesme Tarimsal Kalkinma Kooperatifi ile isbirligi modeli gelistirilmesi ile bir ilk olacak Gastronomi Akademisi içinde kooperatif üretim mutfagi da bulunuyor.


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °