KILIÇDAROGLU BINLERCE GENÇLE BIRLIKTE KOCATEPE’YE YÜRÜYECEK

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Büyük Taarruz’un yildönümünde CHP Gençlik Kollari ile birlikte yarin saat 23.00’te baslayacak ve 15 kilometre devam edecek yürüyüsle Kocatepe’ye çikacak. CHP Gençlik Kollari Genel Baskani Gençosman Killik, “Kocatepe y

Güncel 24.08.2022 12:22:00 0
KILIÇDAROGLU BINLERCE GENÇLE BIRLIKTE KOCATEPE’YE YÜRÜYECEK

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Büyük Taarruz’un yildönümünde CHP Gençlik Kollari ile birlikte yarin saat 23.00’te baslayacak ve 15 kilometre devam edecek yürüyüsle Kocatepe’ye çikacak. CHP Gençlik Kollari Genel Baskani Gençosman Killik, “Kocatepe yürüyüsü bir semboldür. Gençligin asil yürüdügü yol, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdigi hedeflere ulasma yoludur” açiklamasini yapti.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yilinda Afyonkarahisar’da büyük bir yürüyüs yapacak. Yürüyüs ile ilgili bilgi veren CHP Gençlik Kollari Genel Baskani Gençosman Killik, su açiklamayi yapti:

“Bu sene Zafer Bayrami’nin 100. yili. Bu zafer, Cumhuriyet’in müjdecisi oldugu için tarihimizde çok önemli bir yere sahip olmasinin yani sira, Anadolu insaninin vatani ve bagimsizligi için canini ortaya koymaktan çekinmeyeceginin, yokluk içinde bile kaninin son damlasina kadar mücadele edeceginin bir göstergesidir. Biz Cumhuriyetin genç nesilleri olarak atalarimizin bize biraktigi bu mirasin farkindayiz. Bu sebeple Türkiye’nin her yerinden gelecek olan binlerce genç arkadasimizla Afyonkarahisar’da bulusarak Kocatepe’ye çikacak ve o büyük günü yeniden hatirlatacagiz. 

Programa; Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu da katilacak. Kendisi, 100. yili olmasi sebebiyle bu seneki törenlerde özellikle yer almak istedi. 25 Agustos gecesi saat 23.00’da Suhut ilçesine bagli Çakirözü köyünde toplanarak 15 kilometrelik dag yolundan Kocatepe’ye yürüyecegiz. Yol boyunca Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu bizimle birlikte olacak.

Yürüyüsün ardindan safak saatlerinde 300 genç arkadasimiz, Kocatepe Aniti’nda, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasini olusturacak. Bu imza ülkemizin dört bir tarafindan gelerek toplanan gençlerimizin Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e olan minnet ve bagliliginin simgesi olacaktir. Bu imza Ulu Önderimizin bizlere emanet ettigi ülkemize ilelebet sahip çikacagimizin teminati olacaktir.

100 yil önce tam bagimsizlik için verilen bu emri, ikinci yüzyilda ekonomik bagimsizlik ve gerçek demokrasi ile taçlandiracagiz. Kocatepe yürüyüsü bir semboldür. Gençligin asil yürüdügü yol, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdigi hedeflere ulasma yoludur. 100 yil önceki büyük zaferin simgesi olan bu büyük yürüyüste yanimizda olmak isteyen tüm yurttaslarimiz davetlidir.”

 


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °