SEYIT TORUN: “CHP OLARAK IKTIDARA ÇAGRIMIZDIR: BELEDIYE GELIRLERINDE 2022 YILI SONUNA KADAR KESINTI YAPILMAMALIDIR”

CHP Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun, “Su anda hangi partiden olursa olsun belediyeler maddi sikintilarla karsi karsiyadir. Bu sorunun siyasi partisi yoktur. CHP olarak iktidara çagrimizdir: Belediye gelirlerinde 2022 yili sonuna kadar kesinti yapilmam

Güncel 24.08.2022 15:12:18 0
SEYIT TORUN: “CHP OLARAK IKTIDARA ÇAGRIMIZDIR: BELEDIYE GELIRLERINDE 2022 YILI SONUNA KADAR KESINTI YAPILMAMALIDIR”

CHP Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun, “Su anda hangi partiden olursa olsun belediyeler maddi sikintilarla karsi karsiyadir. Bu sorunun siyasi partisi yoktur. CHP olarak iktidara çagrimizdir: Belediye gelirlerinde 2022 yili sonuna kadar kesinti yapilmamalidir. 5’li çetelere bu milletin bütçesinden milyarlarca liralik vergi muafiyetleri taniyan iktidar, vatandasa hizmet eden belediyelere destek olmak zorundadir” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, bugün belediyelerin içinde oldugu maddi sikintilarla ilgili yazili açiklama yapti. Açiklamasinda belediye gelirlerinde yil sonuna kadar kesinti yapilmamasi çagrisinda bulunan Torun, sunlari kaydetti:

“IKTIDAR BELEDIYELERE DESTEK DEGIL, KÖSTEK OLDU”

“Siyasi iktidarin yanlis politikalari, tüm kurumlarimiz ve vatandaslarimiz gibi yerel yönetimlerimizi de maddi sikintilarla karsi karsiya birakti. Temel belediye hizmetlerinin maliyetlerinde 4-5 kat artislar yasanirken maalesef belediye gelirleri ayni kaldi. Iktidar, bu süreçte belediyelere destek olmak için hiçbir adim atmadi. Tam tersine, belediyelerin borç yapilandirma ve kamuya olan diger borçlari için genel bütçe gelirlerinden aldiklari paylardan yapilacak kesinti oranlarini yüzde 50’ye kadar çikardi. Yani destek degil, köstek oldu. Tüm partilerden belediyelerin ortak meselesi olan bu sorunla ilgili TBMM’ye verdigimiz kanun teklifleri de Cumhur Ittifaki tarafindan reddedildi.

“BELEDIYE GELIRLERINDE 2022 YILI SONUNA KADAR KESINTI YAPILMAMALIDIR”

Geçtigimiz yillarda Cumhurbaskani karari ile belediyelerin, genel bütçe vergi gelirlerinden borçlarina mahsuben yapilan kesintilerinin ertelenmesine yönelik kararlar alinmisti. Ancak bu yil için henüz bir karar alinmadi. Iktidara soruyoruz: Agustos ayindayiz hala neyi bekliyorsunuz? Su anda hangi partiden olursa olsun belediyeler maddi sikintilarla karsi karsiyadir. Bu sorunun siyasi partisi yoktur. CHP olarak iktidara çagrimizdir: Belediye gelirlerinde 2022 yili sonuna kadar kesinti yapilmamalidir.  5’li çetelere bu milletin bütçesinden milyarlarca liralik vergi muafiyetleri taniyan iktidar, vatandasa hizmet eden belediyelere destek olmak zorundadir.”

 


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °