KILIÇDAROGLU: “ERDOGAN’IN GEMISINE BINIP HALKIMIZI SOYUP, SOGANA ÇEVIREN HERKES ILE BENIM BIR DERDIM VAR”

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Kiliçdaroglu, sadece besli çete ile masaya oturmam, demiyor. Bu sisteme su tasiyan hiç kimse ile masaya oturmam, diyor. Erdogan’in gemisine binip halkimizi soyup, sogana çeviren herkes ile benim bir derdim var" dedi.

Güncel 24.08.2022 20:09:00 0
KILIÇDAROGLU: “ERDOGAN’IN GEMISINE BINIP HALKIMIZI SOYUP, SOGANA ÇEVIREN HERKES ILE BENIM BIR DERDIM VAR”

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Kiliçdaroglu, sadece besli çete ile masaya oturmam, demiyor. Bu sisteme su tasiyan hiç kimse ile masaya oturmam, diyor. Erdogan’in gemisine binip halkimizi soyup, sogana çeviren herkes ile benim bir derdim var" dedi. Kiliçdaroglu, "Ister besli çete olsun ister finans devleri ister varlik mafyaciklari ister zengin dernekleri olsun. Bay Kemal için hepiniz aynisiniz. Halkin ekmegine dokunduysaniz sizlerle oturmam. Sizlerle asla ve asla pazarlik yapmam. Sizin desteginizi alacagima siyaseti bugün birakir giderim. Halktan çalinani telafi etmem için önce sizin soyduklarinizi tahsil etmem lazim. Hiç birinizin gözyasina bakmayacagim" diye konustu. 

CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu, sosyal medya hesabi üzerinden, "Saray da sureti haktan görünenler de iyi dinlesin…" notuyla bir video paylasti. CHP Genel Merkezi'nden seslenen Kiliçdaroglu'nun gündeminde faiz ve yurttaslarin bankalara olan borcu vardi. 

Kiliçdaroglu, "Bankalar için yüzde 400 kar artisi sizler için sefalet" dedi. Kiliçdaroglu'nun konusmasi söyle: 

“Merhabalar, bugün size partimizden sesleneyim dedim. Bazi meseleler var. Göründügü gibi degil bu meseleler. Sizin de bilmenizde fayda var. Önce bu faizler meselesini bir konusalim. Dünya faizleri yukari çekiyor, Merkez Banka’miz da faizleri indiriyor. Erdogan da Nass algisi yapiyor. Ben size olan biteni çok basit bir dille anlatayim. Faiz artiran ülkeler yatirimcilari ve dolasiyla dövizi kendi ülkelerine çagiriyor. Faiz düsürenler de haliyle yatirimciya ve dövize gelme demis oluyorlar. Açikça söylemek gerekirse disaridan gelmesi zaruri olan dövize ulasmamizi bizzat Merkez Banka’miz zorlastiriyor. Yani dövizi kit hale getiriyor.

“BANKALAR IÇIN YÜZDE 400 KAR ARTISI SIZLER IÇIN SEFALET”

Peki sonrasinda ne oluyor? Türk lirasinin degeri düsüyor. Dövizin fiyati artiyor. Sonra Merkez Bankasi, ilan ettigi bu düsük faiz oraniyla bankalara kredi veriyor. Veriyor da paralelde, piyasada yatirimci kitligi oldugu için para diger ülkelere yönelmis oluyor. Piyasada kit olan her ürünün fiyati artar ya kredi de bir ürün, onun da fiyati artiyor. Banka bakiyor piyasa sartlarina, bu ürünün fiyati artiyor. Ucuza aldigini size piyasa fiyatina satiyor. Dogal bir sey bu. Peki sonuç? Bankalar için yüzde 400 kar artisi sizler için sefalet.

“ERDOGAN KIM, NASS KIM”

Ne yapmis oluyor Erdogan? Ekonomik olarak en savunmasiz kitlenin, hayatta kalmak için kredi alan kitlenin son parasini da aliyor ve varsillara veriyor. Nass’mis. Erdogan kim, Nass kim. Peki faizler arttikça ödeme sansi kalmayan insanlarin borçlarina bankalar ne yapiyor? Bu da bir baska soru. Borçlarinizi varlik sirketlerine satiyorlar. Öyle varlik dendigine de bakmayin. Kilif o kilif. Tefecidir, mafyadir. Açikça söylemek lazim.

Kari yüzde 400 artmis o bankalar, kazandiklari ile yetinmeyip en garibanin borcunu tefeciye satiyor. Tefeci tahsil etsin diyorlar. Yeter ki kendi bilançolari düzelsin. Garibanin da ne hali varsa görsün diyorlar. Simdi bu tefeci sirketler telefon açip tehdit edeceklerdir garibi, fukarayi. Hadi bu saray iktidarinin ne oldugu ortada ama bu bankalara ben ne diyeyim. Fakirin borcunu tefeciye satanlarla bir hesabimiz olamayacak mi?

“HALKIMIZI SOYUP, SOGANA ÇEVIREN HERKES ILE BENIM BIR DERDIM VAR”

Sevgili halkim, sunu anlamak çok önemli. Kiliçdaroglu, sadece besli çete ile masaya oturmam demiyor. Bu sisteme su tasiyan hiç kimse ile masaya oturmam diyor. Erdogan’in gemisine binip halkimizi soyup, sogana çeviren herkes ile benim bir derdim var. Iste bundan dolayi sürekli bir Kiliçdaroglu propagandasi ile karsi karsiya kaliyorsunuz. Bazi sermayedarlar da gelecegi planlamak ve bu kirli düzeni sürdürmek istiyorlar. Dertleri ülkenin gelecegi degil. Dertleri bu kazançlarini, bu kirli sistemi, düzeni devam ettirmek. Iktidar degisse de sistemin devamliligini saglamak.

“BENIM IÇIN HEPSI MILLET DÜSMANI”

Kirli kirli oyunlar. Finanse edilen troller. Bunu sadece AK Parti yapiyor sanmayin. Bu kirli odaklar hem anket sirketleri hem de trol aglari ile medya üzerinden sürece dahil olmak istiyorlar. Benim derdim sadece bu saray iktidari ile degil. Benim derdim halki fakirlestiren herkesledir. Bizim tefecimiz, onlarin tefecisi ayrimi yok. Benim için hepsi millet düsmani. Onlara söyledim, yine söylüyorum. Ister besli çete olsun ister finans devleri ister varlik mafyaciklari ister zengin dernekleri olsun. Bay Kemal için hepiniz aynisiniz. Halkin ekmegine dokunduysaniz sizlerle oturmam. Sizlerle asla ve asla pazarlik yapmam. Sizin desteginizi alacagima siyaseti bugün birakir giderim.

Halktan çalinani telafi etmem için önce sizin soyduklarinizi tahsil etmem lazim. Hiç birinizin gözyasina bakmayacagim. Buradan hepsine sesleniyorum. Hem nalina hem mihina hadi oradan diyorum. Son olarak da su varlik sirketlerine yeniden döneyim. Sevgili halkim, bu borçlar nedeniyle avukatlar tarafindan aranacaksiniz. Size, ailenize zarflar gönderecekler. Tehdit edecekler. Bunlar tefecidir, mafyadir. Bunlar engerekler ve çiyanlardir. Bunlar asiniza ve ekmeginize göz koyanlardir. Sakin, sakin ödemeyin. Seçimden sonra onlarla ben konusacagim, ben. Ödemeyin. Haydi eyvallah.”


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °