KIRTASIYECI: “GEÇEN SENE 12 LIRA OLAN KALEM, 34 LIRAYA YÜKSELDI. VATANDAS NASIL ALACAK, BIZ NASIL SATACAGIZ”

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana’da esnafi ziyaret etti. Adana’da kirtasiyecilik yapan Yunus Uludag, “Defter geçen sene 15 liraydi, bu sene 30 lira oldu. Geçen yil 18 lira olan fotokopi kagidi, bu sene 90 lira oldu. Geçen sene 12 lira olan kalem,

Güncel 26.08.2022 20:00:00 0
KIRTASIYECI: “GEÇEN SENE 12 LIRA OLAN KALEM, 34 LIRAYA YÜKSELDI. VATANDAS NASIL ALACAK, BIZ NASIL SATACAGIZ”

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana’da esnafi ziyaret etti. Adana’da kirtasiyecilik yapan Yunus Uludag, “Defter geçen sene 15 liraydi, bu sene 30 lira oldu. Geçen yil 18 lira olan fotokopi kagidi, bu sene 90 lira oldu. Geçen sene 12 lira olan kalem, 34 liraya yükseldi. Kalem açacagi fiyati, 5 liradan 15 liraya siçradi. Fiyatlar böyleyken vatandas nasil alacak, biz nasil satacagiz? Bu ise bir çözüm bulsunlar, destek versinler” dedi.

Ayhan Barut, Adana’da esnafin sorunlarini dinledi. Barut’un ziyaret ettigi kirtasiyesi Yusuf Uludag, ekonomik kriz nedeniyle yasadiklari sorunlari söyle anlatti:

"Defter geçen sene 15 liraydi, bu sene 30 lira oldu. Geçen yil 18 lira olan fotokopi kagidi, bu sene 90 lira oldu. Geçen sene 12 lira olan kalem, 34 liraya yükseldi. Kalem açacagi fiyati, 5 liradan 15 liraya siçradi. Fiyatlar böyleyken vatandas nasil alacak, biz nasil satacagiz? Nasil kâr saglayacagiz. Bu ise bir çözüm bulsunlar, destek versinler."

“IKTIDARA ÇAGRIMIZ; PARASIZ, NITELIKLI, BILIMSEL EGITIMIN ÖNÜNÜ AÇIN”

Ayhan Barut ise okullarin açilmasina çok az bir süre kaldigina dikkat çekti ve esnafa, vatandasa destek olunmasi gerektigini söyledi. Barut, söyle konustu:

"Okullarin açilmasina az bir süre kaldi. Veliler ise kirtasiyeye geliyor ama bir sokla, hayretle karsilasiyor. Defterden kaleme ve silgiye dek her seyin fiyati 3-4 kat artiyor. Veliler kara kara düsünüyor. Kitapçilardan, kirtasiyelerden ise alisverislerini ya yapamiyorlar ya da belli bir bölümünü yapiyorlar. Kalan ihtiyaçlarini ise es, dost, akrabalardan eski kitaplarla, eski defterlerle karsilamaya çalisiyorlar. Esnaf da zor durumda, satamadigindan bahsediyor. Kisaca, alan ve satan memnun degil. Iktidara çagrimiz; parasiz, nitelikli, bilimsel egitimin önünü açin. Velilere ve esnafa sahip çikin. Esnafimiz, satamadigi için kirasini, stopajini, vergisini ödeyemiyor. Üstelik velilerin ihtiyaci sadece kalem, kitap, defter ve silgiyle sinirli degil. Daha servis ücreti, yemek ücreti, önlük gibi ihtiyaçlari var. Veliler zor durumda, esnaf zor durumda. Gelin, ögrencilerimizi, velilerimizi ve esnafimizi destekleyin.”

“ZOR SARTLARDA ÇALISIYORUZ. BIR DE GELIP BURADA KITAPLARA HARCAMAK ÜZÜYOR BIZI”

Kitap almak yerine fotokopisini çektirdigini söyleyen bir veli ise “Bu sene 90 liralik kitap, geçen sene daha uygundu, 30 liraydi. Fiyati arttigi için orijinalini almak yerine yari fiyatina fotokopisini çektiriyorum. Bayagi bir zorluyor bizi. Fiyatlar ortada. Bizlerin düsünülmesi lazim. Zor sartlarda çalisiyoruz. Bir de gelip burada kitaplara harcamak üzüyor bizi” diyerek dert yandi.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °