Onur Akay’dan Tayyar Isiksaçan’a 100 bin TL’lik tazminat davasi!

Ünlü ses sanatçisi ve magazin yazari Onur Akay, gazeteci Tayyar Isiksaçan’a 100 bin TL’lik tazminat davasi açti.

Güncel 27.08.2022 14:39:32 0
Onur Akay’dan Tayyar Isiksaçan’a 100 bin TL’lik tazminat davasi!

Ünlü sanatçi Onur Akay’la gazeteci Tayyar Isiksaçan birbirine girdi. Akay, “Büyüktür, saygida kusur etmeyeyim diye kendisi ile ilgili bugüne kadar hiç konusmamistim ama çok fazla ileriye gitmeye baslayinca, bende kendisi ile ilgili genç gazetecilerin söylediklerini, kibarca sesli mesaj olarak kendisine attim. Iste mesajda söylediklerim: “Ben sizi Türkiye’de gazeteci sanirdim Tayyar agabeycigim ama parayi kim veriyorsa onun yaninda durmak da gazetecilik degildir. Tüm yaptiginiz programlardaki yaninda durdugunuz her seyi bir bastan gözden geçirin bence… Sonra da Türkiye’de niye böyle oluyor acaba diye bir düsünün bakalim. Yillar geçmis, her sey degismis. Simdi sizin anlattiklarinizla yeni dönemdeki hiçbir sey uyusmuyor artik. Bunun farkinda misiniz acaba? Farkindasinizdir da yine siz isinize bakiyorsunuz. Demek ki hiç birinizin basina usta koymamak lazim. Bu arada basiniza usta koymamak gerektigini ben söylemiyorum. Genç gazeteciler söylüyor, bunu çogundan duydum Tayyar agabeycigim. Arastirin bakin yalan mi söylüyorum. Ben bos yere konusmam bu konuyu, hiçbiri sizi takmiyor Türkiye’de söyleyeyim.” ifadelerini kullandi.

Bu mesaj sonrasi deliye dönen gazeteci Tayyar Isiksaçan, canli yayinda Onur Akay’a sert çikti. Isiksaçan, “Simdi programin bu bölümünde söyleyeceklerimi, Onur Akay isimli “3. sinif Pavyon Sanatçisina” söylüyorum. Beni gördügünde, ceket ilikleyip, agabeycigim, agabeycigim yalakaligini eger bir daha yaparsan, o ilikledigin ceketin dügmesini, o yalaka agzinla sana yedirecegim. Sen bundan sonra eger, o 1.60’i geçmeyen boyunun ölçüsünü bilmezsen sana harbiden boy ölçüsü gösterecegim. Bundan sonra benim radarimdasin. Sen benim için düne kadar da zaten 3. sinif bir sarkiciydin. Sen bundan sonra Onur Akay’in kim oldugunu benden dinleyeceksin. Senin bir aklini almam gerekiyor benim. Bak bir kez daha söylüyorum, karsilastigimiz bir yerde sakin ola agabeycigim diye elime sarilip öpmeye kalkarsan yemin ediyorum ellerini kirarim. O kadar net söylüyorum. Sen mi terzisin ben mi terziyim, kim kimin boyunun ölçüsünü aliyor hep beraber görürüz. Sana çok yüz verdiler, sen astarini aramaya basladin çünkü. Bende astar var, ben iyi kumasçiyim güzel dikerim. Ben iyi terziyim. Sen hiç dikilmemissin bugüne kadar, ben tam üstüne göre dikerim, sende sasirirsin ne oldugunu. bir pavyon sarkicisina, bak pavyon sarkicisi asagilamak için söylüyorum, pavyon sarkicisina, çünkü böyle ucuz islerin pesinde oralardakiler çalisiyor, ortamlar onlara müsait, bu da onlardan bir tanesi. Senin gibi 10 tane sarki ezberleyip sarkiciyim diye gezmiyorum.” dedi.

Onur Akay da Isiksaçan’in bu söylediklerine kendi internet sitesinden cevap verdi. Akay, “3 yildir ekranlardan bana hirsiz diyen Tayyar Isiksaçan… Yine ekranlardan bana yalanci diyen Tayyar Isiksaçan… Programinda beni agarlarken ve canli yayin esnasinda, belli bir yasa gelmis kisiye ve kariyerine yakismayacak davranislarda bulunan yine Tayyar Isiksaçan… Bana karsi canli yayinda yaptigi davranislara, partnerlerinin bile tepki gösterdigi kisi yine Tayyar Isiksaçan… Büyüktür, saygida kusur etmeyeyim diye kendisi ile ilgili bugüne kadar hiç konusmamistim ama çok fazla ileriye gitmeye baslayinca, bende kendisi ile ilgili genç gazetecilerin söylediklerini, kibarca sesli mesaj olarak kendisine attim. Ben zaten her zaman gazeteci olmadigimi her ortamda söylüyorum, Sayin magazinci Tayyar Isiksaçan, gazeteci degilim ama 1998 yilindan bu yana köse yazarligi yapiyorum. 1998 yilinda dönemin en önemli edebiyat dergilerinde çok önemli yazarlarla yillarca yazilar yazdim. Siz magazincisiniz ve Harika Avci ile röportaj yapmaniz da çok normal. Bu arada benim 21 yasinda yaptigim ilk röportajim efsane bestekâr Avni Anil’la… Iste sizinle aramizdaki fark bu! Ne zaman, nerede ve hangi pavyonda beni izlediniz? Demek ki siz pavyonlari da takip ediyorsunuz ama beni baska biri ile karistirmissiniz. Boyumu yanlis ölçen gözleriniz varken, karistirmaniz da çok normal. Unutmayin ki sayin magazinci Tayyar Isiksaçan, 2019 yilinda safra kesesiniz alindiginda bana, “Sana “Felaket Tellali” diyorlar Onur’cugum, artik beni de duyurursun.” diyerek hastaneden sürekli fotograf attiniz ve sizi kösemde yazmam için sürekli baski yaptiniz. Bende sizi kirmadim ve ameliyata alindiginizda sizinle ilgili bir köse yazisi yazdim ama gazeteler her yazdigimi dikkate alirken, sizin ameliyata alindiginizi önemsemeyince bana gönül de koydunuz.” dedi.


Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °
Cuma 25.1 ° / 14.6 °