AKSENER: "ASGARI ÜCRET GÜNCELLENMELIDIR. EN DÜSÜK EMEKLI MAASI DA ASGARI ÜCRET KADAR OLMALIDIR"

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Istanbul Beykoz'da vatandaslara seslendi. Aksener, “Kiralar aldi basini gitti. Bin 500 lira kirada oturandan simdi 6 bin lira kira isteniyor. 5 bin 500 lira asgari ücret aliyorsunuz, 3 bin 500 lira emekli maasi aliyo

Güncel 28.08.2022 00:08:00 0
AKSENER:

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Istanbul Beykoz'da vatandaslara seslendi. Aksener, “Kiralar aldi basini gitti. Bin 500 lira kirada oturandan simdi 6 bin lira kira isteniyor. 5 bin 500 lira asgari ücret aliyorsunuz, 3 bin 500 lira emekli maasi aliyorsunuz. Ey emekliler 3 bin 500 lira ile geçinebilir misiniz? Eviniz olsa bile geçinemezsiniz. Ama birileri 15 maas aliyor, sen ise 3 bin 500. Diyorum ki asgari ücret güncellenmelidir, günün sartlarina uydurulmalidir. Bunun disinda en düsük emekli maasi da asgari ücret kadar olmalidir” dedi. 

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Istanbul’un ilçelerinde esnaf ziyaretine devam ediyor. Aksener, Beykoz'da vatandaslara hitap ederek sunlari söyledi:

“Tam 2 buçuk yildir dükkân dükkan, ilçe ilçe, il il geziyorum. O dükkanlarin içinde hiçbir partiyi yermedim, kendi partimi övmedim. Sadece o dükkanlarin içindeki dükkan sahiplerinin dertlerini dinledim, orada müsteri olarak bulunan insanlarin dertlerini dinledim, elestirilerini aldim, tavsiyelerini dinledim. Sonra o taleplerini, isteklerini, elestirilerini aldim milletvekili arkadaslarimiz Meclis’te gündeme getirdiler, ben grup toplantilarimda gündeme getirdim. Istedik ki gerçek dertler üzerinden, gerçek problemlere gerçek çözümler üretilsin ve siyaset seçmenini velinimet saysin. Velinimetinin dertlerinin çözümleri üzerinden rekabet etsin.

“SENIN OGLUN YA DA KIZIN ISSIZ GEZERKEN 5 MAAS 10 MAAS 15 MAAS ALAN DANISMANLAR YAN GELIP YATARSA SEN ÇIRAK ÇIKARSIN ÇIRAK”

Lüzumsuz bir kavgayla birbirinize düsürülüyorsunuz. Siz aziz Türk milletisiniz. Biz vekiliz, asil sizsiniz. O dükkanlarin içinde müsteri velinimettir… Siyasetçide seçmenini velinimet bilmelidir ve velinimetinin dertleri üzerinden çözümler üretmelidir. Böylece kazanan siz olursunuz ama suculuk buculuk üzerinden birbirinize düserseniz; suculuk buculuk üzerinden siyasetçinin attigi yün yumagina takilirsaniz dertleriniz konusulmaz… Senin oglun ya da kizin issiz gezerken; 5 maas, 10 maas, 15 maas alan danismanlar yan gelip yatarsa sen çirak çikarsin çirak. Halbuki asil sensin, asil sensin. Vekil senin karsinda resmi takip olmalidir. Benim istedigim su bugün birbirimize düsürülerek çirak çikiyorsunuz, onun için elele verecegiz ve bugün bu ülkede olusan bu harami düzeni helal oylarinizla, demokrasi ile sandikta emekliye sevk edecegiz insallah.

“MÜLAKATLAR BUGÜN AK PARTILIYE IS BULMA KURUMU GIBIDIR”

Söylemeye çalistigim sey sudur; siz eger atilan o yün yumaklarina takilirsaniz bakin 2 dakikada neler oldu sizi anlayayim, savcilik imtihanina giren 86 puan almis oglun kalir ama 62 puanla 'ayisi' olan 'dayisi' olan hakim atanir, savci atanir. Mülakatlar bugün AK partiliye is bulma kurumu gibidir. Dolayisi ile biz mülakati kaldiracagiz. Dolayisi ile herkesten bütün siyasilerden, bütün siyasi partilerden mülakatini kaldirilmasina dair tekliflerini dinleyeceksiniz. Kim sizi inandirirsa ona oylarinizi vereceksiniz.

“DEGERLI KARDESLERIM SOYULAN SIZSINIZ, ACI ÇEKEN SIZSINIZ”

24 milyar lira cebinizden alindi, telefondan alindi Hariri'nin cebine konuldu. Hariri kim Erdogan’in aile dostu. Senin çocugun issiz, senin çocugun KYK borcu almis inim inim inliyor nasil ödeyecegim diye. Bu 24 milyar lira ile o ailenin cebine konulan, senin cebinden alinmis 24 milyar lira ile senin çocgunun KYK borçlari ortadan kaldirilabilirdi. Haram zikkim olsun elbette ama bir sey daha var; 14 milyar lira harcanmis Ankara’da Ankapark diye bir park var. Garibim çarpisan otomobiller çarpisamiyor. 38 milyar lira sizin cebinizden çikti. Yuhlamiyoruz, o haram parayi o ceplerden alacagiz insallah. Degerli kardeslerim soyulan sizsiniz, aci çeken sizsiniz. Sizin evlatlariniz issiz, sizin çocuklariniz umutsuz. O para ile 5 maas alip garibani tekmeleyen sonra da 5 maas yetmedi Euro ile maas alsin diye yurtdisina gönderilen o danisman ne is yapiyor da bu kadar kiymetli. Somada bir garibani tekmeleyen o danisman… Bu ne demek biliyor musun, ‘Siz benim için viz gelir tiris gidersiniz’ demek. Buna dur demek sizin elinizdedir. Hep birlikte el ele verip bu harami düzeni hep beraber yikacagiz insallah.

“ASGARI ÜCRET GÜNCELLENMELIDIR, GÜNÜN SARTLARINA UYDURULMALIDIR”

Kiralar aldi basini gitti. Bin 500 lira kirada oturandan simdi 6 bin lira kira isteniyor. 5 bin 500 lira asgari ücret aliyorsunuz, 3 bin 500 lira emekli maasi aliyorsunuz. Ey emekliler 3 bin 500 lira ile geçinebilir misiniz? eviniz olsa bile geçinemezsiniz. Ama birileri 15 maas aliyor, sen ise 3 bin 500.. Diyorum ki asgari ücret güncellenmelidir, günün sartlarina uydurulmalidir. Bunun disinda en düsük emekli maasi da asgari ücret kadar olmalidir.

“ÇALINAN PARALAR CEPLERINDE KALMAYACAK”

38 milyar lirayi yandasinin cebine koyacagina asgari ücretliyi günün sartlarina getirebilirdin. Daha neler var neler gemiciklere gelemedim bile. Bunun için bu harami düzen, bu ucube sistem elbette ortadan kaldirilmalidir. Neyle sizin helal oylarinizla ortadan kaldirilmalidir… Size söz çalinan paralarin pesinde olacagim. Çalinan paralar ceplerinde kalmayacak.”


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °