AKSENER, SPK VE RÜSVET IDDIALARINA ILISKIN KONUSTU

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, yurttaslardan gelen sorulari sosyal medya hesabindan cevapladi. Sermaye Piyasa Kurulu’nun önceki Baskani Ali Fuat Taskesenlioglu’nun rüsvet aldigi iddiasi ve savcilarin sirket yolsuzluklariyla savcilarin neden ilgile

Güncel 29.08.2022 10:42:00 0
AKSENER, SPK VE RÜSVET IDDIALARINA ILISKIN KONUSTU

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, yurttaslardan gelen sorulari sosyal medya hesabindan cevapladi. Sermaye Piyasa Kurulu’nun önceki Baskani Ali Fuat Taskesenlioglu’nun rüsvet aldigi iddiasi ve savcilarin sirket yolsuzluklariyla savcilarin neden ilgilenmedigi sorusu üzerine Aksener, “Yargi korkusuz degil, objektif degil, tarafsiz degil. O nedenle hiçbir savci harekete geçemiyor. Pazartesi günü yani yarin altili masayi olusturan tüm siyasi partiler olarak bizler tekrardan suç duyurusunda bulunacagiz. Gene de bir hareket olacagini düsünmüyorum ama seçime çok az kaldi. Insallah seçimi biz alacagiz ve yargi bagimsiz, tarafsiz ve korkusuz olacak; objektif olacak” yanitini verdi.  

IYI Parti Genel Baskani Aksener, bugün Instagram hesabi üzerinden yurttaslardan gelen sorulari cevapladi.

Gelen sorular ve Meral Aksener’in verdigi yanitlar söyle:

“Soru: Feminist misiniz?

Aksener: Esim gençken ‘islah ve iflah olmaz bir feministsin’ derdi. Feminizmi ben çok ciddiye aliyorum, ciddi bir felsefesi var. Her bir ilkesine uyuyor muyum, bilmiyorum ama ciddi bir kadin haklari savunucusu ve aktivisti oldugumu söyleyebilirim.

Soru: Doktora tez konunuz nedir?

Aksener: Izmir Seriye Sicilleri hakkinda Osmanli dönemi mahkeme kayitlari üzerine doktora tezi yaptim. Özel bir tezdi, çok atif almistir.

Soru: Evcil hayvaniniz var mi?

Aksener: Çok

Soru: Malum kisi kazanabilir mi?

Aksener: Imkansiz.

Soru: Ilk dans müziginiz nedir?

Aksener: Sandy Posey’in seslendirdigi “In Your Green Eyes” sarkisi.

“YASAMAK ISTEDIGIM BIR YERI SÖYLERSEM SAYIN ERDOGAN ORAYA DA BIR SARAY DIKER”

Soru: Istanbul’da yasamiyor olsaydiniz nerede yasamak isterdiniz?

Aksener: Ben Türkiye’yi dolastim ilçeleri ile beraber. Her bir ilçesi, her bir beldesi, her bir sehri harika. Ama bir yer söylersem Sayin Erdogan oraya da bir saray diker; onun için söyleyemiyorum.

“OLMAYAN HUKUKUN ÜSTÜNLÜGÜNÜ INSALLAH HEP BIRLIKTE SEÇIM SONRASINDA INSA EDECEGIZ”

Soru: Gülsen’in tutuklanmasi hakkinda ne düsünüyorsunuz?

Aksener: Anladigim kadariyla bir arsiv biriktiriyorlar. Kimler ne söylüyorsa, sonra zamani geldiginde gündem degistireceklerse mahalleleri birbirinden koparmak için ne lazimsa, insanlari birbirine düsman etmek için ne gerekiyorsa ortaya çikariyorlar ve ondan sonra bir gürültü kopararak hukuksuz bir islem yapiliyor. Bu bir algoritma. Bu algoritmadan hepimiz biktik usandik ama çok az kaldi. Islemeyen yargiyi, olmayan hukukun üstünlügünü insallah hep birlikte seçim sonrasinda insa edecegiz.

“YARIN ALTILI MASAYI OLUSTURAN TÜM PARTILER OLARAK TEKRARDAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAGIZ”

Soru: Sedat Peker’in açikladigi seylere niye hiçbir savci bakmiyor?

Aksener: Çünkü Türkiye’de hukukun üstünlügü yok. Yargi, siyasetçinin vesayeti altinda. Yargi korkusuz degil, objektif degil, tarafsiz degil. O nedenle hiçbir savci harekete geçemiyor. Pazartesi günü yani yarin altili masayi olusturan tüm siyasi partiler olarak bizler tekrardan suç duyurusunda bulunacagiz. Gene de bir hareket olacagini ben düsünmüyorum ama seçime çok az kaldi. Insallah seçimi biz alacagiz ve yargi bagimsiz, tarafsiz ve korkusuz olacak; objektif olacak. Ondan sonra da bütün bunlarin hesabi da yargi eli ile, hukuk eli ile sorulacak. Kimse merak etmesin.

“BIZ, SEÇIM KAZANDIGIMIZDA KUTLAMALARIMIZI, MILLETIMIZ ILE YAN YANA IÇ IÇE MEYDANLARDA YAPACAGIZ”

Soru: Cumhurbaskani adayi belirleme konusunda sana güveniyoruz Mommy.

Aksener: Sizi yaniltmayacagim.

Soru: Balkon konusmasini nerede yapacaksiniz?

Aksener: Balkon konusmalari bu ülkeye hiçbir sey kazandirmadi. Yüksekten vatandasa asagiya dogru bakan bir mantigi, zihniyeti getirdi. Biz, insallah seçim kazandigimizda kutlamalarimizi, milletimiz ile yan yana iç içe meydanlarda yapacagiz.

Soru: Bu sefer gidecekler mi?

Aksener: Onlar gittiler de farkinda degiller; elbette gidecekler.

Soru: Seçimden sonra, iptal edilen festivallerden daha büyük bir gençlik festivali istiyoruz.

Aksener: Önümüzdeki yazi ‘Türkiye’nin en büyük festivaller yazi’ diye bugünden tarifleyebiliriz."


Cumartesi 17.2 ° / 14.3 °
Pazar 23.7 ° / 13.2 °
Pazartesi 21.5 ° / 12.8 °