ÖZLEM ÇERÇIOGLU: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN IZINDE ILERLEMEYE DEVAM EDECEGIZ"

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, 30 Agustos Zafer Bayrami'nin 100. yil dönümü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Baskan Çerçioglu, mesajinda, "Cesareti ve önderligiyle vatanimizda özgür yurttaslar olmamizi saglayan Gazi Mustafa Kemal Atatü

Güncel 29.08.2022 10:47:22 0
ÖZLEM ÇERÇIOGLU:

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, 30 Agustos Zafer Bayrami'nin 100. yil dönümü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Baskan Çerçioglu, mesajinda, "Cesareti ve önderligiyle vatanimizda özgür yurttaslar olmamizi saglayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ilerlemeye devam edecegiz" dedi.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'nun 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla yayimladigi mesaj söyle:

"Vatan sevgisinin, bagimsizlik tutkusunun ve kahramanligin destanlastigi büyük mücadelenin 100. yil dönümünü yasiyoruz. Cumhuriyetimizin ilanina giden bu muhtesem zaferle Türk milleti, kendisine reva görülen esareti reddederek bagimsizligindan ne olursa olsun taviz vermeyecegini tüm dünyaya ilan etmistir. 

Bu mücadele, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün askeri dehasiyla 26 Agustos’ta baslayip 30 Agustos’ta kesin bir zafere dönüsmüstür. Sonrasinda yine Ata’nin 'Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir. Ileri!' emrinden alinan güçle de 7 Eylül’de güzel Aydinimizin kurtulusuna dönüsmüstür. 

Bagimsizlik askiyla düsmani topraklarimizdan atan kurucu irade, Baskomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliginde tüm yurttaslara cesaret asilamistir. Imkânsizliklara ragmen tüm yurttaslar bu hakli zaferin kazanilmasinda onurlu ve gururlu bir mücadele vermistir. 

Bizler de, cesareti ve önderligiyle vatanimizda özgür yurttaslar olmamizi saglayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ilerlemeye devam edecegiz. Çagdas, demokratik, laik bir Cumhuriyet insa ederek yolumuzu bir mesale gibi aydinlatan Atamizin izinde olacagiz.  

30 Agustos Zaferi’nin 100. yil dönümü vesilesiyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaslarini ve sehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnet ve sükranla aniyorum. 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yil dönümü kutlu olsun."


Perşembe 25.5 ° / 14.7 °
Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °