ÜMIT ÖZDAG'DAN PEKER’IN RÜSVET IDDIALARIYLA ILGILI SUÇ DUYURUSU

Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag, Sedat Peker’in rüsvet iddialariyla ilgili Ankara Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulundu. Özdag, “Kanunsuz emirler alip, sorusturmayi engellemeye kalkanlar, kulaginin üstüne yatanlar, talimatla is yapanla

Güncel 29.08.2022 12:27:00 0
ÜMIT ÖZDAG

Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag, Sedat Peker’in rüsvet iddialariyla ilgili Ankara Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulundu. Özdag, “Kanunsuz emirler alip, sorusturmayi engellemeye kalkanlar, kulaginin üstüne yatanlar, talimatla is yapanlar olursa, bunun hesabini da bagimsiz Türk yargisinin önünde kisa zaman içerisinde verirler. Ihanet içerisinde olan kimse bizden hosgörü beklemesin” dedi.

Sedat Peker, parodi hesaptan yaptigi paylasimlarda; AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taskesenlioglu, eski Sermaye Piyasasi Düzenleme Kurulu Baskani Ali Fuat Taskesenlioglu, Cumhurbaskani Danismani Serkan Taranoglu, TOBB üyesi Salih Orakçi ve Marka Yatirim Holding Yönetim Kurulu Baskani Mine Tozlu Sineren’in adinin geçtigi rüsvet iddialarinda bulunmustu. Sineren, kendisinden rüsvet istendigi yönünde açiklama yapmisti. Ayrica AKP’li Taskesenlioglu’nun bosanma davasi açtigi eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü ve AKP milletvekili aday adayi olan eski esi Prof. Dr. Ünsal Ban’dan 70 milyon lira maddi ve manevi tazminat istedigi ortaya çikmis, Ban’in mal varligi da tartisma yaratmisti.

Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag, bugün Peker’in iddialarinda geçen isimler hakkinda Ankara Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulundu. Özdag, suç duyurusunun ardindan adliye önünde yaptigi açiklamada sunlari belirtti:

“Saray rejimi etrafinda olusan yolsuzluk agi bir noktasindan daha patladi. 20 yildir ülkeyi yöneten, yorgun, tükenmis AKP iktidarin artik ülkeyi yönetemeyecegi bir kez daha görüldü. Türkiye’nin bu karanlik günlerinde Zafer Partisi olarak mesaleyi yaktik. Yüce Türk milleti bilmeli ki, ortaya çikan yolsuzluk, hukuksuzluklarin, alinan ve verilen rüsvetlerin üzerine gitmek, boynumuzun borcu. Ucu nereye, kime dokunursa dokunsun Zafer Partisi kararlilikla yoluna devam edecek ve Türk milletinden çalinan her kurusun hesabini soracak.

Simdiden uyariyoruz. Kanunsuz emirler alip, sorusturmayi engellemeye kalkanlar, kulaginin üstüne yatanlar, talimatla is yapanlar olursa, bunun hesabini da bagimsiz Türk yargisinin önünde kisa zaman içerisinde verirler. Ihanet içerisinde olan kimse bizden hosgörü beklemesin.

Suç duyurusunda ne var? Sarayin atadigi bürokratlarin siyasi güçlerini kullanarak, soydugu sirketler var. Küçük yatirimcilarin batan milyonlarca dolari, Türk halkindan çalinan servet var. Süleymanlar, Serhatlar var. Kendileri ile ilgili iddialara cevap verecek adamlar var.

Bu is sarkici tutuklamaya benzemez. Abdestten, dinden bahsedenler artik Allah’tan korkacak, kuldan utanacak ve yargiya hesap verecek. Devleti ‘Rüsveti ona verme, bana ver. O fazla alir’ diyenlere teslim etmeyecegiz. Bu çetelerin defterini dürmede kararliyiz.

Kamudan çalinanlari, Türk milletinden çalinanlari, Türk devletinden çalinanlari, garibanlastirilmis insanimiza, Türk’e, Türk milletine geri verecegiz. Devleti, Türk devletini Türk milletine iade edecegiz.”

“SAVCILAR HAREKETE GEÇMEDI”

Özdag, gazetecilerin sorulari üzerine söyle konustu:

“Savcilari simdiye kadar harekete geçmesi gerekiyordu ancak geçmediler. Biz simdi basvurumuzu yaptik. Takipçisi olacagiz dedik ya, gerçekten takipçisi olacagiz. Burada birakmayacagiz. Bundan sonra baska dosyalar çikarsa, baska yolsuzluk kanitlari ortaya konulursa onlarin da takipçisi olacagiz. Çünkü Türk milleti soyuluyor. Bir taraftan 100 milyar dolari 13 milyon siginmaci ve kaçaga yedirildi. Diger taraftan zenginlikleri bir grup çeteye yedirildi. Ortada çok somut iddialar var. Eger Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhuriyet savcilari varsa, bu konu sorusturulur.”

“ALLAH BELASINI VERSIN FATIHA OKUMAYANLARIN”

Özdag, bugün Anitkabir’e de gidecegini açiklayarak, “Anitkabir’de olmamin nedeni sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Diyanet Isleri Baskanligi’nin 26 Agustos 2022’de yani Büyük Taarruz’un 100’üncü yilinda esirgemis oldugu Fatiha’yi Anitkabir’de okumak. Onun da pesini birakmayacagiz. Feslilerin pesinden giden sözde Diyanet Isleri baskanlari ile de mücadelemiz devam edecek. Diyorlar ki Ümit Özdag camiye siyaseti soktu, camiye Ümit Özdag siyaseti sokmadi ve Zafer Partisi için oy istemedi. Sadece Cumhuriyetimizin Kurucusu için Fatiha okunmasini istedi. Allah belasini versin okumayanlarin” diye konustu.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °