BIR AY SÜRECEK ‘BESIKTAS FESTIVALI’ YARIN BASLIYOR

Besiktas Belediyesi tarafindan düzenlenen ve bir ay boyunca devam edecek “Besiktas Festivali” yarin basliyor.

Kültür-Sanat 29.08.2022 20:54:00 0
BIR AY SÜRECEK ‘BESIKTAS FESTIVALI’ YARIN BASLIYOR

Besiktas Belediyesi tarafindan düzenlenen ve bir ay boyunca devam edecek “Besiktas Festivali” yarin basliyor. 

Büyük Zafer’in 100’üncü yilinda Kenan Dogulu konseriyle baslayacak festivalde, 1 Ekim’e kadar birçok sanatçi Barbaros Meydani ve Cüneyt Arkin Sanatçilar Parki’nda sahne alacak. Açik hava sinema gösterimleri, yoga etkinlikleri ve çocuklar için tiyatro oyunlari da festival kapsaminda yurttasla bulusacak. 31 Agustos’ta Selda Bagcan, 1 Eylül Dünya Baris Günü’nde ise Goran Bregoviç Besiktas Barbaros Meydani’nda sevenleriyle bir araya gelecek.

3-11 Eylül günleri arasinda Cüneyt Arkin Sanatçilar Parki’nda halk müzigi söleni yasanacak. 3 Eylül’de Barabar, 4 Eylül’de Oguz Aksaç, 7 Eylül’de Musa Eroglu, 8 Eylül’de Hüseyin Turan, 9 Eylül’de Yekpare, 11 Eylül’de Erdal Erzincan Besiktaslilarla bir araya gelecek. 14 Eylül’de ise Kerem Görsev, Quartet Cüneyt Arkin Sanatçilar Parki’nda piyano resitali sunacak.

Festival kapsaminda; Ingiliz sanatçi Luke Jerram’in yarattigi “Museum of the Moon” (Ay Sergisi) sanatseverlerin begenisine sunulacak. “Besiktas MoonFest”te ise bes farkli usta isim Cüneyt Arkin Sanatçilar Parki’nda sahne alacak. 16 Eylül’de Bülent Ortaçgil, 18 Eylül’de Duygu Soylu, 19 Eylül’de Tulug Tirpan Trio, 20 Eylül’de Nil Karaibrahimgil ve 21 Eylül’de de Jülide Özçelik sevenleriyle bulusacak. 23 Eylül’de Iskender Paydas ve 30 Eylül’de ise Birsen Tezer yine ayni mekanda sevilen sarkilarini tüm Besiktaslilar için seslendirecek.

30 gün boyunca birçok yerli ve yabanci müzisyenin agirlanacagi festivalde, müzik disi etkinlikler, açik hava sinema, söylesi, yoga ve benzeri aktivitelerle katilimcilara tam bir festival deneyimi yasatilmasi planlaniyor. Festival, Hadise konseri ile son bulacak. Hadise sevilen sarkilarini Besiktas Barbaros Meydani’nda “Besiktas Festivali”nin son gününde Istanbullu ve Besiktasli yurttaslar için seslendirecek.

Besiktas Belediye Baskani Riza Akpolat da tüm komsularini düzenlenecek festivale davet ederek, sunlari söyledi:

“GELIN, BIR VE BERABER OLMANIN HEYECANINI HEP BIRLIKTE YASAYALIM”

“Degerli komsularim; festivaller kentlerde aidiyeti güçlendirir, bir ve beraber olma duygusunu pekistirir. Üstüne üstlük yerel halklar için ekonomi yaratir. Iste bu yüzden biz de göreve geldigimizde, Besiktas’i bir festival kenti yapmaya söz vermistik. Pandemi öncesinde ve pandemi döneminde dahi kurallara uygun sekilde pek çok festivale Besiktas’ta ev sahipligi yaptik. Simdi ise 30 Agustos’ta baslayacak ve tam bir ay sürecek Besiktas Festivali’ni düzenliyoruz. Kültür sanat ve temel haklar arasinda çok güçlü bir iliski vardir. Bu anlamda, her yas grubundan, her sosyoekonomik seviyeden tüm yurttaslarin kültür sanata erisimini çok önemsiyoruz. 1 Ekim’e kadar sürecek Besiktas Festivalimize herkesi bekliyoruz. Gelin, bir ve beraber olmanin heyecanini hep birlikte yasayalim.”


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °