IZMIR, BÜYÜK ZAFER'IN 100'ÜNCÜ YILINI KUTLUYOR

Izmir'de 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100’üncü yili coskuyla kutlaniyor. Gün boyu kentte bir dizi etkinlikle devam edecek kutlamalarin ilki Cumhuriyet Meydani’ndaki resmi törenle basladi. Törende konusan Baskan Soyer, “Bizden sonraki kusaklara, kurtulusun

Güncel 30.08.2022 17:22:41 0
IZMIR, BÜYÜK ZAFER

Izmir'de 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100’üncü yili coskuyla kutlaniyor. Gün boyu kentte bir dizi etkinlikle devam edecek kutlamalarin ilki Cumhuriyet Meydani’ndaki resmi törenle basladi. Törende konusan Baskan Soyer, “Bizden sonraki kusaklara, kurtulusun 100’üncü yilinda barisla taçlandiracak bir memleket birakmak istiyoruz” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliginde baslayan Büyük Taarruz’un basariya ulastigi 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100’üncü yili Izmir’de coskuyla kutlaniyor. Kutlamalar Cumhuriyet Meydani’ndaki çelenk sunma töreniyle basladi. Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutani Korgeneral Kemal Yeni, Atatürk Aniti’na çelenk sundu. Çelenk töreninin ardindan Izmir Valiligi’nde düzenlenen törende, protokol tebrikleri kabul etti.

CUMHURIYET MEYDANI'NDA KUTLAMA

30 Agustos kutlamalari Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen resmi geçit töreniyle devam etti. Törene Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ve esi Neptün Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutani Korgeneral Kemal Yeni ve esi Asuman Yeni, Izmir milletvekilleri, ilçe belediye baskanlari, siyasi partilerin il ve ilçe baskanlari, oda, birlik ve sivil toplum kurulusu baskanlari, rektörler ve 7’den 70’e çok sayida yurttas katildi.

Törende protokol, ilk olarak tören birliklerini selamlayip Izmirlilerin bayramini kutladi. Selamlamanin ardindan resmi geçit töreni basladi. Hava Savunma Üstegmen Yusuf Eldemir’in günün anlam ve önemine iliskin konusmasinin ardindan protokol, kara, hava ve deniz birliklerinin geçidini ayakta izledi. Yurttaslar geçit törenine bayraklariyla ve marslarla eslik etti.

“100’ÜNCÜ YILINI YASIYOR OLMAK BÜYÜK GURUR"

Törende konusan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Büyük Taarruz’un ve Büyük Zafer’in 100’üncü yilini yasiyor olmak çok büyük bir gurur. Bunun bize nasip olmasi dolayisiyla çok mutlu ve gururluyum. Bizden sonraki kusaklara, kurtulusun 100’üncü yilinda cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandiracak, barisla taçlandiracak bir memleket birakmak istiyoruz. O nedenle tüm sehitlerimizi rahmetle aniyor, her birinin anisi önünde saygiyla egiliyorum. Yarattiklari mucizenin izinde her zaman yürümeye devam edecegiz” dedi.

“IZMIR YINE ÖNCÜLÜK ÜSTLENECEK"

Izmir'de 30 Agustos’tan 9 Eylül’e kadar kutlamalarin coskuyla devam edecegini ifade eden Baskan Tunç Soyer, “Izmirliler iftihar edecekleri ve kendisinden sonrakilere birakacaklari bir kutlama yasayacaklar. Izmir pek çok konuda her zaman öncü olmustur. Bu kutlama ile de Anadolu’da 100’üncü yil için yine öncülük üstlenecektir” diye konustu.

ÖGRENCILER ANITKABIR'DEN GELEN BAYRAGI TESLIM ALDI

Izmir Valiligi’nde düzenlenen tebrikat töreninde, Türk Tarih Kurumu ve Milli Egitim Bakanligi isbirligiyle yürütülen Zafer Yürüyüsü projesi kapsaminda Anitkabir’de Gençlik Haftasi’nda dalgalanan Türk Bayragi’ni alarak Polatli, Afyon, Usak ardindan Izmir’e gelen ögrenciler kabul edildi. Ögrenciler, Türk Bayragini Vali Kösger’e verdi. Ankara Hasan Ali Yücel Sosyal Bilimler Lisesi, Ankara Türk Telekom Anadolu Lisesi, Afyon Lisesi, Sehit Abdulkadir Kilavuz Anadolu Lisesi ile Izmir Atatürk Lisesi’nden 25 ögrenci ile 6 ögretmen, Vali Kösger, Baskan Tunç Soyer ile Ege Ordusu ve Garnizon Komutani Korgeneral Kemal Yeni’ye plaket verdi.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °