KILIÇDAROGLU: BEN; BESLI ÇETELERIN, MAFYANIN, BARONLARIN ADAMI DEGILIM. BEN; ALIN TERI ILE GEÇINEN HERKESIN ADAMIYIM

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yurttaslara seslenirken “Ben; Besli Çetelerin, mafyanin, uyusturucu baronlarinin adami degilim. Ben; esnafin, çiftçinin, emeklinin, isçinin, alin teri ile geçinen herkesin adamiyim” dedi

Güncel 31.08.2022 14:07:00 0
KILIÇDAROGLU: BEN; BESLI ÇETELERIN, MAFYANIN,  BARONLARIN ADAMI DEGILIM. BEN; ALIN TERI ILE GEÇINEN HERKESIN ADAMIYIM

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yurttaslara seslenirken “Ben; Besli Çetelerin, mafyanin, uyusturucu baronlarinin adami degilim. Ben; esnafin, çiftçinin, emeklinin, isçinin, alin teri ile geçinen herkesin adamiyim” dedi.

Kemal Kiliçdaroglu, bugün partisinin grup toplantisini yapmak için geldigi Samsun’un Vezirköprü ilçesinde muhtarlar, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve is insanlariyla basin kapali bir toplantida bulustu. Kiliçdaroglu, toplantinin ardindan Kavlagan Agaci Meydani’nda kendisini bekleyen yurttaslara sesledi. Kiliçdaroglu, sunlari söyledi:

“Korsan bir miting düzenlemissiniz, hepinizi Silivri’ye gönderecegim. Isin sakasi bir tarafa, beni dikkatle dinlemenizi isterim. Türkiye’nin içinde bulundugu sartlar iyi degil. Her birimizin sorumlulugu var. Benim de sorumlulugum var. Ben, günün 24 saati bu ülke için çalisiyorum, cebim için degil. Iktidar sahipleri gibi degilim ben. Kul hakki yemem ama kul hakki da yedirtmem. Bunu herkesin bilmesi lazim. ‘Milletim ile helallesecegim’ dedim. Evet helallesecegiz. Kul hakki yiyenlerle benim helallesme sansim yok. Onu da ifade edeyim. Bu memleketin hapishanelerinde masum insanlar, haksizliga ugramis insanlar var. Bunu biliyorum. Bir seyi unutmuyorum. Devletin dini adalettir ve bu ülkeye adaleti getirmek için elimden ne geliyorsa tamamini yapacagim.

“ALIN TERI ILE GEÇINEN HERKESIN ADAMIYIM”

Ben; Besli Çetelerin, mafyanin, uyusturucu baronlarinin adami degilim. Ben; esnafin, çiftçinin, emeklinin, isçinin, alin teri ile geçinen herkesin adamiyim. Fakir, fukaradan yanayim. Bu topraklarda bir çocuk yataga aç giriyorsa, o gece devleti yönetiyorsam ben, o gece uyuyamam. Herkesin karni doyacak; her evde huzur, bereket olacak. Çiftçi, emekli, esnaf kazanacak. Esnafa ve çiftçiye sözüm var. Iktidar oldugumuzda ilk bir hafta içinde çiftçinin, esnafin bankalardan aldiklari kredilerin faizlerini silecegim. Diyeceksiniz ki ‘Parayi nereden bulacaksin’. Öyle diyorlar ya bana; ‘Parayi nereden bulacaksin?’. 27,5 yil devlete hizmet ettim. Bunun büyük bir kismi Maliye Bakanligi’nda geçti. Paranin, pulun, israfin, haksizligin ne oldugunu gayet iyi bilirim. Haksizlik yapana, devletin beytülmaline el uzatana asla izin vermeyecegim. Parayi Besli Çetelere, uyusturucu baronlarina degil, parayi onlardan alip bu millete verecegim.

Vakif kurmuslar, vakif ayaklarinda. ‘Efendim, Türkiye’de vakif kuralim, bir vakif da Amerika’da kuralim, buradan milyon dolarlari oraya götürelim, Manhattan’da ögrenci yurdu yapalim.’ Sen onu benim külahima anlat. Sen parayi yurt disina götürüyorsun degil mi? Ben, bu millete söz verdim; o paralari son sentine, son dolarina kadar getirecegim ve bu milletin hizmetine verecegim.

Benimle televizyonlara çikip tartismaya cesaret edemiyorlar. Korkuyorlar. Niye korkuyorsun. Hakli olan, alni temiz olan korkmaz. Kul hakki yemeyen korkmaz. Siyaset, halka hizmet aracidir. Siyasete giriyorsan zenginlesme olmaz. Siyasete giriyorsan köseyi dönme olmaz. Siyasete giren adamin mali, mülkü, hani, hamami, gemileri, uçaklari olmaz. Siyaset halka hizmet etmektir, halka hizmet edeceksin. Vatandasin arabasi olacak. Vatandasin huzuru olacak. Gerekirse vatandasin imkanlari fazla olacak. Bunlarin olmadigi bir ülkede biz niye yasayalim? O nedenle gençler diyorlar ki ‘Biz yurt disina gidecegiz’.  Bütün genç arkadaslarima sözümdür; Türkiye’nin kaderini sizler belirleyeceksiniz. Genç arkadaslarim, 7,5 milyon genç ilk kez sandiga gidecek ve oy kullanacak. Umudunuzu kaybetmeyin, umudunuzu büyütün. Asla ve asla unutmayin; Türkiye’nin kaderini belirleyecek olan, bu ülkenin 7,5 milyon genci. O gençlerin tek tek alinlarindan öpüyorum.”


Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °