ISTANBUL CUMHURIYET BASSAVCILIGI, MINE TOZLU SINEREN'IN IDDIALARI VE SPK’NIN SUÇ DUYURUSU ÜZERINE SORUSTURMA BASLATTI

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi, Sedat Peker’in iddialarinda adi geçen ve çiktigi bir televizyon kanalinda Sermaye Piyasasi Kurulu (SPK) ile ilgili birtakim açiklamalar yapan Marka Yatirim Holding AS’nin patronu Mine Tozlu Sineren’in iddialari ve SPK’nin

Güncel 31.08.2022 20:22:00 0
ISTANBUL CUMHURIYET BASSAVCILIGI, MINE TOZLU SINEREN

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi, Sedat Peker’in iddialarinda adi geçen ve çiktigi bir televizyon kanalinda Sermaye Piyasasi Kurulu (SPK) ile ilgili birtakim açiklamalar yapan Marka Yatirim Holding AS’nin patronu Mine Tozlu Sineren’in iddialari ve SPK’nin suç duyurusu üzerine sorusturma baslatti. Sorusturma, bilgisine basvurulacak olan Sineren’in elindeki bilgi ve belgelere göre ilerleyecek.

Organize suç örgütü kurmak ve yönetmek suçundan hakkinda yakalama karari olan ve yurt disinda yasayan Sedat Peker, geçen günlerde sosyal medya hesabindan eski SPK Baskani Ali Fuat Taskesenlioglu, Cumhurbaskani Danismani Serkan Taranoglu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taskesenlioglu, eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban ve Türkiye Odalar Borsalar Birligi Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçi’nin adinin geçtigi rüsvet iddialarinda bulunmustu.

SPK, IDDIALAR ÜZERINE SUÇ DUYURUSNDA BULUNDU

Marka Yatirim Holding AS’nin patronu Mine Tozlu Sineren de sermaye artirimi için yaptigi basvuru ve rüsvet ödemeye zorlandigina yönelik iddialar üzerine bir televizyon kanalina baglanarak birtakim açiklamalarda bulunmustu. Sineren’in açiklamalari üzerine SPK, söz konusu iddialar için suç duyurusunda bulundu.

IDDIALAR HAKKINDA SORUSTURMA BASLATILDI

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi, SPK’nin suç duyurusu ve Mine Tozlu Sineren’in iddialari üzerine konu hakkinda sorusturma baslatti. Bassavcilik tarafindan yapilan bilgilendirmede, “Istanbul Cumhuriyet Bassavciligimiz tarafindan, bir ulusal TV kanalinda yer alan iddialara yönelik olarak SPK baskanligi tarafindan verilen ihbar dilekçesi üzerine maddi gerçegin tüm yönleriyle ortaya çikarilmasi amaciyla sorusturmaya baslanilmis olup TV kanalinda bilgi paylasan M.T.S dahil olmak üzere tüm taraflarla ilgili arastirma yapilmasi için gerekli talimatlar verilmistir” denildi.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °